KO PRAVI NAJVIŠE SLADOLEDA U EVROPI

KO PRAVI NAJVIŠE SLADOLEDA U EVROPI

Nemačka je najveći proizvođač sladoleda u Evropi, a sledi Italija, koja je bila dosadašnji lider, pokazuju podaci Statističke kancelarije u Visbadenu. Nemačka je prošle godine proizvela 517 miliona litara sladoleda, a Italija Čitaj više »

ŠTA TREBAJESTI DA BI IMALI PREPLANULI TEN

ŠTA TREBAJESTI DA BI IMALI PREPLANULI TEN

Ako želite da dobijete lep preplanuli ten, nije dovoljno samo da se izlažete suncu i mažete losione za brže tamnjenje. Vrlo je važno i šta unosite u organizam, jer kada je nahranjen Čitaj više »

ZAŠTO NAM JE TAKO LEPO NA PLAŽI

ZAŠTO NAM JE TAKO LEPO NA PLAŽI

Naučnici su konačno otkrili zašto nam je na moru tako divno. Plavi prostor naziv je osećaja i spokoja koji ljudi dožive boraveći na plaži, gledajući u more i osluškujući zvuk talasa. Tako Čitaj više »

SVAKO VEČE NEŠTO ZANIMLjIVO NA BRODU TEATRU

SVAKO VEČE NEŠTO ZANIMLjIVO NA BRODU TEATRU

Ako vas ovih dana put nanese na kej, obavezno svratite do Broda teatra, jer je svake večeri program izuetno bogat. Evo preporuke: Četvrtak, 16. avgust:  Od 21h – Filmska projekcija po izboru Čitaj više »

DOĐITE NA PREDAVANjE O SLOBODI U GALERIJI MATICE SRPSKE

DOĐITE NA PREDAVANjE O SLOBODI U GALERIJI MATICE SRPSKE

Predavanje „O slobodi“ biće održano sutra u Galeriji Matice srpske. Ovo predavanje je deo pratećeg programa organizovanog u okviru izložbe „Evropski fenomeni u kolekciji Galerije Matice srpske“.  Autor jednog dela postavke pod Čitaj više »

 

PIVO MOŽE DA BUDE I KORISNO ZA NAŠ ORGANIZAM

Naučnici tvrde da je dobro konzumirati pivo jer ono ima određene zdravstvene prednosti, između ostalog, smanjuje rizik od bolesti srca i poboljšava zdravlje mozga. Tako barem tvrde autori istraživanja objavljenog u časopisu „American Journal od Medical Sciences“. Naučnici navode da u pivu ima više proteina i vitamina B nego u vinu, da sadrži visok nivo antioksidansa i da može smanjiti pojavu kardiovaskularnih bolesti.  Nutricionistkinja Sisi Jip kaže da pivo sadrži tragove minerala poput kalcijuma, gvožđa, magnezijuma, fosfora, kalijuma, natrijuma, cinka, bakra, mangana, selena, fluorida i silicijuma.  Pivo takođe uključuje niz polifenola kao što su flavonoidi i fenolne kiseline koje doprinose ukusu i punoći, ali i  pomažu ljudskom telu u borbi protiv bolesti. Pomažu u smanjenju rizika od razvoja dijabetesa i bolesti srca, a štite i kognitivnu funkciju. Ipak, naučnici ističu da se prednosti osete samo u slučajevima umerenog konzumiranja piva, nikako u velikim količinama.