LIMAN 3 I 4, SPENS I STADION KARAĐORĐE DO VEČERAS BEZ TOPLE VODE

LIMAN 3 I 4, SPENS I STADION KARAĐORĐE DO VEČERAS BEZ TOPLE VODE

Iz „Novosadske toplane“ obaveštavaju da je danas (21.09. 2018.), od 13.00 časova, zbog radova na vrelovodu, prekinuta je isporuka toplotne energije za pripremu tople potrošne vode za objekte na području Limana III Čitaj više »

UMETNICI IZ DORTMUNDA PONOVO U NOVOM SADU

UMETNICI IZ DORTMUNDA PONOVO U NOVOM SADU

Novi Sad i Dortmund su gradovi pobratimi od 1981. godine, što je vremenom dovelo i do uspešne saradnje na planu kulture. Tako će se dortmundski umetnici predstavitie Novosađaniima od ponedeljka u Kulturnom Čitaj više »

KALEIDOSKOP KULTURE SE PRIVODI KRAJU, ALI DOGAĐAJA IMA NA PRETEK

KALEIDOSKOP KULTURE SE PRIVODI KRAJU, ALI DOGAĐAJA IMA NA PRETEK

Kao novosadsko delo kulture zajedništva, Kaleidoskop je tokom protekle četiri nedelje predstavio jedinstvenu sliku različitosti i raznolikosti Novog Sada, te će Novosađani i u nedelji pred nama imati priliku da isprate najrazličitije Čitaj više »

ŠTA JE TO PROJEKAT „UKRŠTANjE“

ŠTA JE TO PROJEKAT „UKRŠTANjE“

Inovativan projekat „Ukrštanje”, podržan od Fondacije „Novi Sad 2021” u okviru javnog konkursa „Publika u fokusu”, okupio je tri institucije: Zavod za kulturu vojvođanskih Slovaka, ŠOSO „Milan Petrović” i Udruženje građana „Otvoreni Čitaj više »

VITEŠKI SABOR NA PETROVARADINSKOJ TVRĐAVI

VITEŠKI SABOR NA PETROVARADINSKOJ TVRĐAVI

Ako spadate u one koji vole da čitaju, ili gledaju sve što je vezano za srednji vek, ili se čak ljubitelj epske fantastike, ovog vikenda pruža vam se prilika da zakoračite malo Čitaj više »

 

U NEDELjU POČINjE NOVOSADSKO DEČIJE LETO

Novosadsko „Big dečje leto”, osmo po redu, počinje u nedelju, 24. juna, i trajaće do 31. avgusta. Manifestacija će biti održana na više lokacija u gradu, a deca uzrasta od 3 do 14 godina imaće priliku da prisustvuju i učestvuju u više od 270 programa. Ulaz na gotovo sve događaje biće besplatan. Svečano otvaranje je u nedelju od 18 časova u prizemlju tržnog centra „Big”. Tada će publika prisustvovati programu za decu i roditelje koji će prirediti članice plesnog kluba „Partizan 2”, hor „Do-re-mi”, deca glumci, pevači iz „Kulturnog skloništa” i novosadski kapueristi, nakon čega će biti održan Bazar kreativnih radionica. Već od ponedeljka (25. jun) najmlađe sugrađane očekuje 70 dana različitih predstava, performansa, filmskih projekcija, naučnih i jezičkih radionica, kao i umetničkih i sportskih. Osim toga, mališani će se upoznati s Robotiksom, kada će saznati gde su i kada nastale lego kockice, a imaće i priliku da treniraju na rolerima s trenerima iz Hokej kluba „NS Stars”, da se upoznaju s običajima i narodnim nošnjama u Montesori centru „Suncokreti” i da prave glinene skulpture u Poklon-zbirci Rajka Mamuzića. U tržnom centru „Big” svakog utorka i četvrtka tokom juna i jula od 18 do 20 časova biće održavan program za decu. Ove godine prvi put Dečji kulturni centar i Novo kulturno naselje zajednički će organizovati predstave, performanse i kreativno-edukativne programe svake subote tokom avgusta da bi i deca iz drugih delova grada lakše mogla da učestvuju.