DEO BANATIĆA U PETAK BEZ GREJANjA

DEO BANATIĆA U PETAK BEZ GREJANjA

„Novosadska toplana“ obaveštava da sutra (16. novemar) zbog radova na priključenju objekata lamele 2, 3 i 4 u Kraljevom parku, od 9.00 sati neće biti grejanja na sledećim lokacijama:  Bulevar kralja Petra Čitaj više »

DVE KOZE I JARAC NAPRAVILI HAOS U PARISKOM METROU (video)

DVE KOZE I JARAC NAPRAVILI HAOS U PARISKOM METROU (video)

Čovek uđe u metro sa dve koze i jarcem i odmah izazove pometnju. Kod nas se tako nešto ne bi desilo, zbog nedostatka metroa, ali u PArizu je bilo panike. Morale  su Čitaj više »

SAVRŠEN POSAO ZA PIVOPIJE, ALI U AUSTRALIJI

SAVRŠEN POSAO ZA PIVOPIJE, ALI U AUSTRALIJI

Svi bi smo voleli da svakodnevno ranije odlazimo sa posla, amnogi ne bi ijali ništa protiv da razlog za raniji odlazak bude pivo. Zamislite sada da je to zaista moguće… E pa Čitaj više »

POLICIJA DUBAJIA IMA I LETEĆE BICIKLE (video)

POLICIJA DUBAJIA IMA I LETEĆE BICIKLE (video)

Policija Dubaija ima verovatno najekscentričniji vozni park, a posle brojnih superautomobila dobili su i prevozno sredstvo budućnosti. U garaži policije Dubaija se pored Bugatija, Poršea, Audija R8 i Ferarija sada nalazi i Čitaj više »

BORBA PROTIV MILKŠEJKOVA U VELIKOJ BRITANIJI

BORBA PROTIV MILKŠEJKOVA U VELIKOJ BRITANIJI

Aktivisti grupe koja se bori protiv preterane upotrebe šećera traže da se u Velikoj Britaniji zabrane milkšejkovi koji imaju više od 300 kalorija Prema istraživanju koje je nedavno sprovedeno širom Velike Britanije, Čitaj više »

 

U NEDELjU POČINjE NOVOSADSKO DEČIJE LETO

Novosadsko „Big dečje leto”, osmo po redu, počinje u nedelju, 24. juna, i trajaće do 31. avgusta. Manifestacija će biti održana na više lokacija u gradu, a deca uzrasta od 3 do 14 godina imaće priliku da prisustvuju i učestvuju u više od 270 programa. Ulaz na gotovo sve događaje biće besplatan. Svečano otvaranje je u nedelju od 18 časova u prizemlju tržnog centra „Big”. Tada će publika prisustvovati programu za decu i roditelje koji će prirediti članice plesnog kluba „Partizan 2”, hor „Do-re-mi”, deca glumci, pevači iz „Kulturnog skloništa” i novosadski kapueristi, nakon čega će biti održan Bazar kreativnih radionica. Već od ponedeljka (25. jun) najmlađe sugrađane očekuje 70 dana različitih predstava, performansa, filmskih projekcija, naučnih i jezičkih radionica, kao i umetničkih i sportskih. Osim toga, mališani će se upoznati s Robotiksom, kada će saznati gde su i kada nastale lego kockice, a imaće i priliku da treniraju na rolerima s trenerima iz Hokej kluba „NS Stars”, da se upoznaju s običajima i narodnim nošnjama u Montesori centru „Suncokreti” i da prave glinene skulpture u Poklon-zbirci Rajka Mamuzića. U tržnom centru „Big” svakog utorka i četvrtka tokom juna i jula od 18 do 20 časova biće održavan program za decu. Ove godine prvi put Dečji kulturni centar i Novo kulturno naselje zajednički će organizovati predstave, performanse i kreativno-edukativne programe svake subote tokom avgusta da bi i deca iz drugih delova grada lakše mogla da učestvuju.