IZLOŽBA „WINDOWS 99“ POSLE 20 GODINA PONOVO U NOVOM SADU

IZLOŽBA „WINDOWS 99“ POSLE 20 GODINA PONOVO U NOVOM SADU

Na godišnjicu bombardovanja Novog Sada, u kulturnoj stanici Svilara, u nedelju 24. marta biće ponovo organizovana izložba postera „Windows 99“, autora Miloša Jovanovića – Hamera. Izložba je napravljena za vreme bombardovanja Srbije Čitaj više »

DEO SATELITA I NOVOG NASELjA U PONEDELjAK BEZ GREJANjA I TOPLE VODE OD TRI UJUTRU

DEO SATELITA I NOVOG NASELjA U PONEDELjAK BEZ GREJANjA I TOPLE VODE OD TRI UJUTRU

„Novosadska toplana“ obaveštava da će u ponedeljak, 25. marta 2019. godine, od 3 sata ujutru, zbog radova na vrelovodnoj mreži u bloku ulica Bate Brkića, Stevana Hladnog i Antuna Urbana, doći će Čitaj više »

SUTRA POČINjU RADIONICE KREATIVNOG PISANjA

SUTRA POČINjU RADIONICE KREATIVNOG PISANjA

Radionice kreativnog pisanja počinju sutra u podne, u Omladinskom centru CK13. Mogu da se prijave svi zainteresovani. Radionice koje nose naziv „Pisalište“ su besplatne i namenjene svima koji žele da učestvuju, bez Čitaj više »

IZLOŽBA FOTOGRAFJA O BOMBARDOVANjU NOVOG SADA 1999. GODINE

IZLOŽBA FOTOGRAFJA O BOMBARDOVANjU NOVOG SADA 1999. GODINE

Povodom 20 godina od početka razaranja Novog Sada i Srbije NATO bombama, udruženje „Inženjeri zaštite životne sredine“, uz podršku Omladinske prestonice Evrope Novi Sad 2019., organizuje izložbu fotografija „17. rođendan pod bombama“ –  Čitaj više »

BRAVO!!! STUDENTI ŠETAJU FRUŠKOM GOROM I SAKUPLjAJU SMEĆE (foto)

BRAVO!!! STUDENTI ŠETAJU FRUŠKOM GOROM I SAKUPLjAJU SMEĆE (foto)

U vreme kada svakodnevno slušamo o ugrožavanju životne sredine, bilo da se radi o kritičnom nivou zagađenja vazduha ili o aktuelnim Studenti geografije i članovi Društva mladih istraživača “Branislav Bukurov”, sa Prirodno-matematičkog Čitaj više »

 

POČINjE SEZONA NA BAZENIMA SC „SAJMIŠTE“

Spas od gužve i vrućina već možete potražiti bazenu na Sajmištu, jer počinje kupališna sezona. Dnevne ulaznice ove godine biće 300 dinara za odrasle i 200 za decu, a kako bi posetioci uživali u potpunosti, u adaptaciju je uloženo 28 miliona dinara. Da je sve urađeno kako treba i u roku, uverili su se i gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević i direktor Spensa, Milan Jarić, koji su sa saradnicima obišli objekat. Zahvaljujući sredstvima Grada i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije, bazeni na Sajmištu leto dočekuju u novom ruhu. Sređene su prilazne staze, postavljen novi behaton i novi tuševi, renovirani toaleti, rekonstruisane svlačionice, a modernizovan je i sistem naplate i kontrole pristupa bazenima. Uz to, mame sa bebama dobile su svoj intimni kutak, a nisu zaboravljene ni osobe sa posebnim potrebama. 

„Morali smo da se uverimo, da svi zajedno vidimo da su izvršeni značajni radovi na otvorenim bazenima na Sajmištu. Grad Novi Sad zajedno sa Ministarstvom za trgovinu i turizma Vlade republike Srbije je investirao 28 miliona dinara na potezu otvorenih bazena na Sajmištu“, rekao je Vučević.

„Svi ovi objekti koji su renovirani uticaće na to da se poveća kvalitet i standard prostora koji posećuju kako naši sugrađani tako i sve veći broj turista. Uz kvalitetnu i besprekorno tehnički ispravnu čistu vodu možemo na otvorenim bazenima na ponudimo i bogat gastronomski sadržaj, a takođe imamo u planu i već sutra počinjemo i sa rekreativno-sportskim programom“, rekao je Jarić.

Ulaganja u Sajmište, biće još. Kako smo čuli ovom prilikom, ideja je da se narednih godina napravi još jedan bazen prema Futoškom parku, a privodi se kraju i rekonstrukcija fudbalskog terena u okviru kompleksa.

Zahvaljujući Fudbalskom savezu Srbije, to je sada prvi teren u gradu pune veličine pokrivren veštačkom travom, za šta je bilo potrebno uložiti 200 hiljada evra, dok su Grad i JKP „Put“ za radove na ovom sportskom terenu izdvojili 15 miliona dinar

preuzeto sa www.rtv.rs