NOVI SAD POD SNEGOM (foto, video)

NOVI SAD POD SNEGOM (foto, video)

Prvi ozbiljan sneg pao je u Novom Sadu. Saobraćaj teže funkcioniše po gradskim ulicama, što je i uobičajeno, baš kao i to da je više automobila na njima iz istih razloga. Najteže Čitaj više »

POČINjE OČITAVANjE ZA DECEMBAR

POČINjE OČITAVANjE ZA DECEMBAR

Radnici Javnog komunalnog preduzeća„Novosadska toplana“ od ponedeljka, 17.decembra 2018. godine, očitavaćestanja utroška toplotne energije na merilima toplote i na vodomerima za toplu potrošnuvodu za mesec decembartekuće godine. Mole se potrošači, posebno stanari Čitaj više »

VOLKSVAGEN RESTAURIRAO BUBU STARU 52 GODINE (video)

VOLKSVAGEN RESTAURIRAO BUBU STARU 52 GODINE (video)

„Bubu“ koju je Ketlin Bruks kupila 12. decembra 1966. godine nazvala je Eni, a njih dve su od tada pune 52 godine nerazdvojne. Kada su u „Folksvagenu“ čuli za ovaj slučaj, odlučili Čitaj više »

ZIMSKI FESTIVAL NOVIH ENERGIJA NA NOVOM NASELjU

ZIMSKI FESTIVAL NOVIH ENERGIJA NA NOVOM NASELjU

U Novom sadu, konkretno na Novom naselju od 25. decembra ove, do 1. januara sledeće godine  biće organizovan prvi „Zimski festival novih energija“. Domaćim događaja je MZ „Gavrilo Princip“. Programi Festivala su  Čitaj više »

NOVI SAD 2021: KAKO DOĆI DO REŠENjA ZA UREĐENJE CENTRA GRADA

NOVI SAD 2021: KAKO DOĆI DO REŠENjA ZA UREĐENJE CENTRA GRADA

U okviru „Otvorenog studija za arhitekturu i dizajn” Fondacije „Novi Sad 2021”, koji je otvoren u „Apolo” centru, predstavljena je saradnja švedskog arhitekte Johana Kaselbranta i srpske stručne javnosti, koji će tri Čitaj više »

 

POČINjE SEZONA NA BAZENIMA SC „SAJMIŠTE“

Spas od gužve i vrućina već možete potražiti bazenu na Sajmištu, jer počinje kupališna sezona. Dnevne ulaznice ove godine biće 300 dinara za odrasle i 200 za decu, a kako bi posetioci uživali u potpunosti, u adaptaciju je uloženo 28 miliona dinara. Da je sve urađeno kako treba i u roku, uverili su se i gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević i direktor Spensa, Milan Jarić, koji su sa saradnicima obišli objekat. Zahvaljujući sredstvima Grada i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije, bazeni na Sajmištu leto dočekuju u novom ruhu. Sređene su prilazne staze, postavljen novi behaton i novi tuševi, renovirani toaleti, rekonstruisane svlačionice, a modernizovan je i sistem naplate i kontrole pristupa bazenima. Uz to, mame sa bebama dobile su svoj intimni kutak, a nisu zaboravljene ni osobe sa posebnim potrebama. 

„Morali smo da se uverimo, da svi zajedno vidimo da su izvršeni značajni radovi na otvorenim bazenima na Sajmištu. Grad Novi Sad zajedno sa Ministarstvom za trgovinu i turizma Vlade republike Srbije je investirao 28 miliona dinara na potezu otvorenih bazena na Sajmištu“, rekao je Vučević.

„Svi ovi objekti koji su renovirani uticaće na to da se poveća kvalitet i standard prostora koji posećuju kako naši sugrađani tako i sve veći broj turista. Uz kvalitetnu i besprekorno tehnički ispravnu čistu vodu možemo na otvorenim bazenima na ponudimo i bogat gastronomski sadržaj, a takođe imamo u planu i već sutra počinjemo i sa rekreativno-sportskim programom“, rekao je Jarić.

Ulaganja u Sajmište, biće još. Kako smo čuli ovom prilikom, ideja je da se narednih godina napravi još jedan bazen prema Futoškom parku, a privodi se kraju i rekonstrukcija fudbalskog terena u okviru kompleksa.

Zahvaljujući Fudbalskom savezu Srbije, to je sada prvi teren u gradu pune veličine pokrivren veštačkom travom, za šta je bilo potrebno uložiti 200 hiljada evra, dok su Grad i JKP „Put“ za radove na ovom sportskom terenu izdvojili 15 miliona dinar

preuzeto sa www.rtv.rs