LIMAN 3 I 4, SPENS I STADION KARAĐORĐE DO VEČERAS BEZ TOPLE VODE

LIMAN 3 I 4, SPENS I STADION KARAĐORĐE DO VEČERAS BEZ TOPLE VODE

Iz „Novosadske toplane“ obaveštavaju da je danas (21.09. 2018.), od 13.00 časova, zbog radova na vrelovodu, prekinuta je isporuka toplotne energije za pripremu tople potrošne vode za objekte na području Limana III Čitaj više »

UMETNICI IZ DORTMUNDA PONOVO U NOVOM SADU

UMETNICI IZ DORTMUNDA PONOVO U NOVOM SADU

Novi Sad i Dortmund su gradovi pobratimi od 1981. godine, što je vremenom dovelo i do uspešne saradnje na planu kulture. Tako će se dortmundski umetnici predstavitie Novosađaniima od ponedeljka u Kulturnom Čitaj više »

KALEIDOSKOP KULTURE SE PRIVODI KRAJU, ALI DOGAĐAJA IMA NA PRETEK

KALEIDOSKOP KULTURE SE PRIVODI KRAJU, ALI DOGAĐAJA IMA NA PRETEK

Kao novosadsko delo kulture zajedništva, Kaleidoskop je tokom protekle četiri nedelje predstavio jedinstvenu sliku različitosti i raznolikosti Novog Sada, te će Novosađani i u nedelji pred nama imati priliku da isprate najrazličitije Čitaj više »

ŠTA JE TO PROJEKAT „UKRŠTANjE“

ŠTA JE TO PROJEKAT „UKRŠTANjE“

Inovativan projekat „Ukrštanje”, podržan od Fondacije „Novi Sad 2021” u okviru javnog konkursa „Publika u fokusu”, okupio je tri institucije: Zavod za kulturu vojvođanskih Slovaka, ŠOSO „Milan Petrović” i Udruženje građana „Otvoreni Čitaj više »

VITEŠKI SABOR NA PETROVARADINSKOJ TVRĐAVI

VITEŠKI SABOR NA PETROVARADINSKOJ TVRĐAVI

Ako spadate u one koji vole da čitaju, ili gledaju sve što je vezano za srednji vek, ili se čak ljubitelj epske fantastike, ovog vikenda pruža vam se prilika da zakoračite malo Čitaj više »

 

POČINjE SEZONA NA BAZENIMA SC „SAJMIŠTE“

Spas od gužve i vrućina već možete potražiti bazenu na Sajmištu, jer počinje kupališna sezona. Dnevne ulaznice ove godine biće 300 dinara za odrasle i 200 za decu, a kako bi posetioci uživali u potpunosti, u adaptaciju je uloženo 28 miliona dinara. Da je sve urađeno kako treba i u roku, uverili su se i gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević i direktor Spensa, Milan Jarić, koji su sa saradnicima obišli objekat. Zahvaljujući sredstvima Grada i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije, bazeni na Sajmištu leto dočekuju u novom ruhu. Sređene su prilazne staze, postavljen novi behaton i novi tuševi, renovirani toaleti, rekonstruisane svlačionice, a modernizovan je i sistem naplate i kontrole pristupa bazenima. Uz to, mame sa bebama dobile su svoj intimni kutak, a nisu zaboravljene ni osobe sa posebnim potrebama. 

„Morali smo da se uverimo, da svi zajedno vidimo da su izvršeni značajni radovi na otvorenim bazenima na Sajmištu. Grad Novi Sad zajedno sa Ministarstvom za trgovinu i turizma Vlade republike Srbije je investirao 28 miliona dinara na potezu otvorenih bazena na Sajmištu“, rekao je Vučević.

„Svi ovi objekti koji su renovirani uticaće na to da se poveća kvalitet i standard prostora koji posećuju kako naši sugrađani tako i sve veći broj turista. Uz kvalitetnu i besprekorno tehnički ispravnu čistu vodu možemo na otvorenim bazenima na ponudimo i bogat gastronomski sadržaj, a takođe imamo u planu i već sutra počinjemo i sa rekreativno-sportskim programom“, rekao je Jarić.

Ulaganja u Sajmište, biće još. Kako smo čuli ovom prilikom, ideja je da se narednih godina napravi još jedan bazen prema Futoškom parku, a privodi se kraju i rekonstrukcija fudbalskog terena u okviru kompleksa.

Zahvaljujući Fudbalskom savezu Srbije, to je sada prvi teren u gradu pune veličine pokrivren veštačkom travom, za šta je bilo potrebno uložiti 200 hiljada evra, dok su Grad i JKP „Put“ za radove na ovom sportskom terenu izdvojili 15 miliona dinar

preuzeto sa www.rtv.rs