POČINjE SEZONA NA BAZENIMA SC „SAJMIŠTE“

bazen sajmište gradonaćelnik

Spas od gužve i vrućina već možete potražiti bazenu na Sajmištu, jer počinje kupališna sezona. Dnevne ulaznice ove godine biće 300 dinara za odrasle i 200 za decu, a kako bi posetioci uživali u potpunosti, u adaptaciju je uloženo 28 miliona dinara. Da je sve urađeno kako treba i u roku, uverili su se i gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević i direktor Spensa, Milan Jarić, koji su sa saradnicima obišli objekat. Zahvaljujući sredstvima Grada i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije, bazeni na Sajmištu leto dočekuju u novom ruhu. Sređene su prilazne staze, postavljen novi behaton i novi tuševi, renovirani toaleti, rekonstruisane svlačionice, a modernizovan je i sistem naplate i kontrole pristupa bazenima. Uz to, mame sa bebama dobile su svoj intimni kutak, a nisu zaboravljene ni osobe sa posebnim potrebama. 

„Morali smo da se uverimo, da svi zajedno vidimo da su izvršeni značajni radovi na otvorenim bazenima na Sajmištu. Grad Novi Sad zajedno sa Ministarstvom za trgovinu i turizma Vlade republike Srbije je investirao 28 miliona dinara na potezu otvorenih bazena na Sajmištu“, rekao je Vučević.

„Svi ovi objekti koji su renovirani uticaće na to da se poveća kvalitet i standard prostora koji posećuju kako naši sugrađani tako i sve veći broj turista. Uz kvalitetnu i besprekorno tehnički ispravnu čistu vodu možemo na otvorenim bazenima na ponudimo i bogat gastronomski sadržaj, a takođe imamo u planu i već sutra počinjemo i sa rekreativno-sportskim programom“, rekao je Jarić.

Ulaganja u Sajmište, biće još. Kako smo čuli ovom prilikom, ideja je da se narednih godina napravi još jedan bazen prema Futoškom parku, a privodi se kraju i rekonstrukcija fudbalskog terena u okviru kompleksa.

Zahvaljujući Fudbalskom savezu Srbije, to je sada prvi teren u gradu pune veličine pokrivren veštačkom travom, za šta je bilo potrebno uložiti 200 hiljada evra, dok su Grad i JKP „Put“ za radove na ovom sportskom terenu izdvojili 15 miliona dinar

preuzeto sa www.rtv.rs