POČINjE OČITAVANjE ZA DECEMBAR

POČINjE OČITAVANjE ZA DECEMBAR

Radnici Javnog komunalnog preduzeća„Novosadska toplana“ od ponedeljka, 17.decembra 2018. godine, očitavaćestanja utroška toplotne energije na merilima toplote i na vodomerima za toplu potrošnuvodu za mesec decembartekuće godine. Mole se potrošači, posebno stanari Čitaj više »

VOLKSVAGEN RESTAURIRAO BUBU STARU 52 GODINE (video)

VOLKSVAGEN RESTAURIRAO BUBU STARU 52 GODINE (video)

„Bubu“ koju je Ketlin Bruks kupila 12. decembra 1966. godine nazvala je Eni, a njih dve su od tada pune 52 godine nerazdvojne. Kada su u „Folksvagenu“ čuli za ovaj slučaj, odlučili Čitaj više »

ZIMSKI FESTIVAL NOVIH ENERGIJA NA NOVOM NASELjU

ZIMSKI FESTIVAL NOVIH ENERGIJA NA NOVOM NASELjU

U Novom sadu, konkretno na Novom naselju od 25. decembra ove, do 1. januara sledeće godine  biće organizovan prvi „Zimski festival novih energija“. Domaćim događaja je MZ „Gavrilo Princip“. Programi Festivala su  Čitaj više »

NOVI SAD 2021: KAKO DOĆI DO REŠENjA ZA UREĐENJE CENTRA GRADA

NOVI SAD 2021: KAKO DOĆI DO REŠENjA ZA UREĐENJE CENTRA GRADA

U okviru „Otvorenog studija za arhitekturu i dizajn” Fondacije „Novi Sad 2021”, koji je otvoren u „Apolo” centru, predstavljena je saradnja švedskog arhitekte Johana Kaselbranta i srpske stručne javnosti, koji će tri Čitaj više »

PROMOCIJA KNjIGE O BATI ŽIVOJINOVIĆU VEČERAS U KULTURNOM CENTRU

PROMOCIJA KNjIGE O BATI ŽIVOJINOVIĆU VEČERAS U KULTURNOM CENTRU

U okviru festivala Euro-in film, večeras u u 20:15 minuta, u klubu “Tribina mladih“ Kulturnog centra Novog Sada biće održana promocija knjige Božidara Zečevića “Veliki filmski znak” posvećenoj Velimiruz Bati Živojinoviću, jednom Čitaj više »

 

BESPLATNI ČAS ENGLESKOG ZA KONOBARICE I KONOBARE

Ako ste konobarica, ili konobar, a želite da malo usavršite svoj engleski, u utorak, 12. juna, novosadski „Američki kutak“ organizuje besplatan čas engleskog jezika pod naslovom „Engleski za konobare“, na kome će svi koji rade kao konobari/konobarice imati prilike da se pripreme za nadolazeću letnju sezonu. Kurs će voditi Adam Pikvens, preduzetnik sa višegodišnjim internacionalnim iskustvom. Čas će početi u 18 sati i uključivaće teme kao što su dočekivanje i pozdravljanje – kako ostaviti dobar utisak; osnovni termini – ključne stvari u restoranskom poslu i kako se one kažu na engleskom; kako pomoći – biti strpljiv, slušati, raditi zajedno sa mušterijom, biti pro-aktivan; napojnice – razlike u kulturama; kako dobiti što više u napojnicama; račun i plaćanje – različiti načini na koje ljudi koji govore engleski traže da plate, očekivanja u pogledu plaćanja karticama, deljenje računa, da li je napojnica uključena; šta raditi u neprilikama – meni na engleskom, aplikacija za prevođenje, pitati šta žele pa pronaći odgovarajuću stavku na meniju, itd. Čas će trajati dva sata i otvoren je za učesnike koji poseduju srednji nivo poznavanja engleskog, po mogućnosti one koji rade ili će raditi kao konobari/konobarice, ili u ugostiteljstvu. Čas jeste besplatan, ali se za njega treba prijaviti najkasnije do 10. juna, a, a samo odabrani kandidati biće obavešteni o rezultatima konkursa i pozvani na kurs. Ako želite da se prijavite to možete uraditi OVDE.