FESTIVAL NOVIH ENERGIJA – TRI IPO MESECA NA NOVOM NASELjU

festival novih energija otvaranje

Na Novom naselju je proteklog vikenda počeo festival koji će trajati sve do polovine septembra. U pitanju je “Festival novih energija“ namenjen je najmlađima, a održavaće se na tri destinacije u okviru MZ “Gavrilo Princip“ na Novom naselju. Ova Mesna zajednica je i organizator festivala, zajedno sa klubbom manekena Novog Sada. Festival je podržao i grad Novi Sad, a član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić kaže za Novosadski televiziju da je dobro da Grad podržava ovakve programe i da je dobro što se ovaj festivala održava na Novom Naselju.

Jako je važno da se posvetimo mladim generacijama i da im na vreme ukažemo na važne i pozitivne društvene vrednosti. Klub manekena “Novi Sad“ i MZ “Gavrilo Princip“ su upravo rukovodeći se tom idejom organizovali ovaj festival koji će trajati celog leta. Deci Novog Sada biće ponuđene raznovrsne aktivnosti usmerene na to da kod njih podstaknu stvaralaštvo, da im omoguće prostor da se iskažu i da nauče poželjne i pozitivne obrasce ponašanja. Veoma nam je drago što već vidimo pozitivan uticaj osvojenih titula Evropske prestonice kulture i Omladinske prestonice Evrope na udruženja i organizacije. Sasvim je izvesno da će leto u Novom Sadu biti veoma bogato kada je reč o kulturno-umetničkim, zabavnim, edukativnim i turističkim manifestacijama koje su usmerene na raznovrsne ciljne grupe – istakao je Dalibor Rožić.

Sanja Lovren iz Kluba manekena Novog Sada je zahvalna zato što je MZ „Gavrilo princip“ prepoznala potrebu da se na Novom Naselju organizuje jedan festival pun energije koji će animirati najmlađe u naredna tri ipo meseca.

S obzirom na trajanje festivala, raspored programa biće najavljen početkom svakog meseca, a na dnevnom nivou sve aktivnosti i informacije mogu se dobiti na fejsbuk straniciFestival novih energija Novi Sad i instagram profilu, Festivalnovihenergijans.