IZMENE REŽIMA SAOBRAĆAJA U KOSOVKOJ I ULICI SVETOZARA ĆOROVIĆA ZBOG RADOVA TOPLANE

IZMENE REŽIMA SAOBRAĆAJA U KOSOVKOJ I ULICI SVETOZARA ĆOROVIĆA ZBOG RADOVA TOPLANE

 Javno komunalno preduzeće „Novosadska toplana“ u utorak, 14. avgusta 2018. godine, počinje sa radovima na izgradnji vrelovodnog priključka za objekat na uglu ulica Stevana Dejana i Svetozara Ćorovića. Zbog ovih radova, određuje Čitaj više »

NAPRAVIO DRON KOJI SPREČAVA DAVlJENjE DECE (video)

NAPRAVIO DRON KOJI SPREČAVA DAVlJENjE DECE (video)

Amerikanac Li Kambar iz Feniksa je izumeo plutajući dron koji će sprečiti davljenje dece u vodi. Ideju je dobio gledajući video statistiku vatrogasaca u Feniksu u kojoj je navedeno da je ove Čitaj više »

EVROVIZIJA 2019. MOŽDA I NE BUDE U IZRAELU

EVROVIZIJA 2019. MOŽDA I NE BUDE U IZRAELU

Glavni grad Austrije – Beč mogao bi iduće godine ponovo da bude domaćin Pesme Evrovizije, iako je Izrael odneo pobedu na ovogodišnjem takmičenju, spekulišu austrijski mediji. Odmah nakon pobede pevačice Nete čula Čitaj više »

NAPRAVLjEN NAJDUŽI HOT DOG NA SVETU (video)

NAPRAVLjEN NAJDUŽI HOT DOG NA SVETU (video)

Meksiko je ušao u Ginisovu knjigu rekorda jer su tamošnji kuvari napravili najduži hot-dog na svetu, 1.417 metara poznatog sendviča s kobasicom. Ta zemlja je oborila prethodni rekord koji je držao Japan Čitaj više »

ŠTA NAS SVE ČEKA NA FESTIVALU ULIČNIH SVIRAČA

ŠTA NAS SVE ČEKA NA FESTIVALU ULIČNIH SVIRAČA

Francuski bend The Wackids, koji svira hard rok na dečijim instrumentima, biće jedan od hedlajnera ovogodišnjeg Festivala uličnih svirača – Gradić festa, koji će biti održan od 30. avgusta do 1. septembra Čitaj više »

 

MUZEJI ZA 10 OD DANAS DO NEDELjE

Najveća nacionalna muzejska manifestacija „Muzeji za 10“ počinje danas i trajaće do nedelje i to u 46 gradova Srbije, na oko 120 lokacija, a u realizaciju je uključilo preko 80 muzeja i ustanova kulture. Do kraja nedelje, uz besplatan ulaz od 10 do 22 sata, muzeji će uz svoje stalne postavke predstaviti i niz novih tematskih izložbi, predavanja, koncerata, filmskih i video projekcija, performansa, predstava, radionica za decu. Evo šta nas očekuje u Novom Sadu:

Posetioci će u Muzeju Vojvodine imati prilike da pogledaju nove izložbe “Sv. Spiridon – zaboravljeni čudotvorac”, za koju su eksponati stigli iz 55 ustanova iz osam zemalja i „Novac od porcelana”, ali i postavku “Norma Avrama Mrazovića”, povodom 240 godina obrazovanja srpskih učitelja, koja može da se pogleda u zgradi Rektorata.

Galerija Matice srpske predstavlja izložbu fotografija “Kroz objektiv” i postavku povodom 170 godina Majske skupštine, a Spomen-zbirka Pavla Beljanskog pastele Marka Čelebonovića.

U Muzeju grada Novog Sada na Petrovaradinskoj tvrđavi posetioci će moći da pogledaju izložbe “Sjaj renesanse”, “Oružje iz Prvog svetskog rata” i “Šta čini grad”, u Sremskim Karlovcima je postavka “Slatka priča iz karlovačke prošlosti”, a u Dunavaskoj ulici “Novi Sad – slobodan grad”.

Poklon zbirka Rajka Mamuzića izlažiće radove četiri poznata slikara ravnice Zorana Petrovića, Boška Petrovića, Stevana Maksimovića i Aleksandra Lukovića, a Arhiv Vojvodine zbirke karata i planova i arhivska dokumenta vezana za majsku skupštinu.

U Ogranku SANU biće predstavljena dela iz šezdesetih godina iz zbirke Gradskog muzeja u Subotici, a u Pokrajinskom zavodu za zaštitu prirode fotografije Borisa Erga i brodovi Miše Molnara.

Udruženje likovnih stvaralaca Novog Sada priređuje svoju 40. izložbu, dok će Luka Novi Sad predstaviti stare automobile.

Kompletan program manifestacije može se pogledati OVDE.