TOPLANA KREĆE SA OČITAVANjEM ZA JANUAR

TOPLANA KREĆE SA OČITAVANjEM ZA JANUAR

 „Novosadska toplana“ oba najavljuju da od srede, 16. januara, njihovi radnici počinju sa očitavanjem stanja utroška toplotne energije na merilima toplote i na vodomerima za toplu potrošnu vodu za tekući mesec i Čitaj više »

POSLAO MAČKU EKSPRES POŠTOM

POSLAO MAČKU EKSPRES POŠTOM

Muškarac s Tajvana zaradio je kaznu zbog toga što je neželjenu mačku spakovao u ekspresnu poštansku pošiljku i poslao je u prihvatilište za životinje.  On je zbog kršenja zakona o zaštiti životinja Čitaj više »

KINEZI U ANTI STRES SOBI RAZBIJAJU SVE ŠTO STIGNU

KINEZI U ANTI STRES SOBI RAZBIJAJU SVE ŠTO STIGNU

Otkad je 25-godišnja Jin Meng s prijateljima u septembru otvorila „anti-stres sobu“ pod nazivom „Smash“ u kojoj klijenti za pola sata za 23 dolara mogu da razbijaju flaše, radio prijemnike, mobilne telefone Čitaj više »

PICE ZA AMERIČKE KONTROLORE LETA OD STRANE KANADSKIH KOLEGA

PICE ZA AMERIČKE KONTROLORE LETA OD STRANE KANADSKIH KOLEGA

Kanadski kontrolori leta kupili su stotine pica svojim kolegama u SAD u znak solidarnosti zbog delimične blokade američke vlade koja je pogodila i kontrolore leta. Šef Udruženja kanadskih kontrolora leta Piter Dafi Čitaj više »

VRATITE SCENARIO HJU GRANTU

VRATITE SCENARIO HJU GRANTU

Britanskom glumcu Hju Grantu su obili auto. I ovo verovatno ne bi ni bila vest da se tim povpodom nije oglasio čuveni glumac i zamolio je lopove, koji su mu obili automobil, Čitaj više »

 

MUZEJI ZA 10 OD DANAS DO NEDELjE

Najveća nacionalna muzejska manifestacija „Muzeji za 10“ počinje danas i trajaće do nedelje i to u 46 gradova Srbije, na oko 120 lokacija, a u realizaciju je uključilo preko 80 muzeja i ustanova kulture. Do kraja nedelje, uz besplatan ulaz od 10 do 22 sata, muzeji će uz svoje stalne postavke predstaviti i niz novih tematskih izložbi, predavanja, koncerata, filmskih i video projekcija, performansa, predstava, radionica za decu. Evo šta nas očekuje u Novom Sadu:

Posetioci će u Muzeju Vojvodine imati prilike da pogledaju nove izložbe “Sv. Spiridon – zaboravljeni čudotvorac”, za koju su eksponati stigli iz 55 ustanova iz osam zemalja i „Novac od porcelana”, ali i postavku “Norma Avrama Mrazovića”, povodom 240 godina obrazovanja srpskih učitelja, koja može da se pogleda u zgradi Rektorata.

Galerija Matice srpske predstavlja izložbu fotografija “Kroz objektiv” i postavku povodom 170 godina Majske skupštine, a Spomen-zbirka Pavla Beljanskog pastele Marka Čelebonovića.

U Muzeju grada Novog Sada na Petrovaradinskoj tvrđavi posetioci će moći da pogledaju izložbe “Sjaj renesanse”, “Oružje iz Prvog svetskog rata” i “Šta čini grad”, u Sremskim Karlovcima je postavka “Slatka priča iz karlovačke prošlosti”, a u Dunavaskoj ulici “Novi Sad – slobodan grad”.

Poklon zbirka Rajka Mamuzića izlažiće radove četiri poznata slikara ravnice Zorana Petrovića, Boška Petrovića, Stevana Maksimovića i Aleksandra Lukovića, a Arhiv Vojvodine zbirke karata i planova i arhivska dokumenta vezana za majsku skupštinu.

U Ogranku SANU biće predstavljena dela iz šezdesetih godina iz zbirke Gradskog muzeja u Subotici, a u Pokrajinskom zavodu za zaštitu prirode fotografije Borisa Erga i brodovi Miše Molnara.

Udruženje likovnih stvaralaca Novog Sada priređuje svoju 40. izložbu, dok će Luka Novi Sad predstaviti stare automobile.

Kompletan program manifestacije može se pogledati OVDE.