PREDSTAVLjENO ČETIRI LOKACIJE U OKVIRU PROJEKTA „NOVA MESTA“

PREDSTAVLjENO ČETIRI LOKACIJE U OKVIRU PROJEKTA „NOVA MESTA“

Fondacija „Novi Sad 2021“ predstavila je danas četiri lokacije u našem gradu koje su deo projekta „Nova mesta – mikrogranting“, pokrenutog u cilju da se uz male urbane intervencije i inovativne ideje Čitaj više »

RADOVI TOPLANE MENjAJU REŽIM SAOBRAĆAJA U ĆIRPANOVOJ

RADOVI TOPLANE MENjAJU REŽIM SAOBRAĆAJA U ĆIRPANOVOJ

„Novosadska toplana“ obaveštava da će sutra (17. oktobar) početi sa radovima na izgradnji vrelovodnog priključka za objekat u Ćirpanovoj ulici broj 11, zbog čega će privremeno biti zauzeta jednea saobraćajna trake za potrebe Čitaj više »

PLATIO BMW TONOM METALNIH NOVČIĆA

PLATIO BMW TONOM METALNIH NOVČIĆA

Jedan Kinez je nedavno izazvao opšti metež u zastupništvu gde se prodaje BMW automobili u kineskom gradu Tongrenu. On za kupovinu  novog automobila marke BMW čija je cena bila 480.000 juana (oko Čitaj više »

STAJANjE NA POSLU JE DOBRO I KORISNO

STAJANjE NA POSLU JE DOBRO I KORISNO

Novo istraživanje pokazalo je da stolovi čija visina može da se prilagođava tako da za njima može da se radi i sedeći i stojeći, poboljšavaju efikasnost na poslu, ali su i blagotvorni Čitaj više »

ZLATNI RETRIVER – GRADONAČELNIK

ZLATNI RETRIVER – GRADONAČELNIK

Ajdelvajld je gradić u Kaliforniji koji je 2012. godine izabrao svog prvog gradonačelnika. Kažu da je u pitanju veoma dobar momak po imenu Maks. On je prijateljski nastrojen i uvek dopušta mom sinu Čitaj više »

 

MUZEJI ZA 10 OD DANAS DO NEDELjE

Najveća nacionalna muzejska manifestacija „Muzeji za 10“ počinje danas i trajaće do nedelje i to u 46 gradova Srbije, na oko 120 lokacija, a u realizaciju je uključilo preko 80 muzeja i ustanova kulture. Do kraja nedelje, uz besplatan ulaz od 10 do 22 sata, muzeji će uz svoje stalne postavke predstaviti i niz novih tematskih izložbi, predavanja, koncerata, filmskih i video projekcija, performansa, predstava, radionica za decu. Evo šta nas očekuje u Novom Sadu:

Posetioci će u Muzeju Vojvodine imati prilike da pogledaju nove izložbe “Sv. Spiridon – zaboravljeni čudotvorac”, za koju su eksponati stigli iz 55 ustanova iz osam zemalja i „Novac od porcelana”, ali i postavku “Norma Avrama Mrazovića”, povodom 240 godina obrazovanja srpskih učitelja, koja može da se pogleda u zgradi Rektorata.

Galerija Matice srpske predstavlja izložbu fotografija “Kroz objektiv” i postavku povodom 170 godina Majske skupštine, a Spomen-zbirka Pavla Beljanskog pastele Marka Čelebonovića.

U Muzeju grada Novog Sada na Petrovaradinskoj tvrđavi posetioci će moći da pogledaju izložbe “Sjaj renesanse”, “Oružje iz Prvog svetskog rata” i “Šta čini grad”, u Sremskim Karlovcima je postavka “Slatka priča iz karlovačke prošlosti”, a u Dunavaskoj ulici “Novi Sad – slobodan grad”.

Poklon zbirka Rajka Mamuzića izlažiće radove četiri poznata slikara ravnice Zorana Petrovića, Boška Petrovića, Stevana Maksimovića i Aleksandra Lukovića, a Arhiv Vojvodine zbirke karata i planova i arhivska dokumenta vezana za majsku skupštinu.

U Ogranku SANU biće predstavljena dela iz šezdesetih godina iz zbirke Gradskog muzeja u Subotici, a u Pokrajinskom zavodu za zaštitu prirode fotografije Borisa Erga i brodovi Miše Molnara.

Udruženje likovnih stvaralaca Novog Sada priređuje svoju 40. izložbu, dok će Luka Novi Sad predstaviti stare automobile.

Kompletan program manifestacije može se pogledati OVDE.