KRENITE U TURISTIČKI OBILAZAK NOVOG SADA

obilazak grada

Turistička organizacija Novog Sada opet pruža mogućnost sugrađanima da budu turisti u sopstvenom gradu organizujući promotivne besplatne ture obilaska Novog Sada. Ove ture su deo promotivne letnje kampanje tokom koje želi da predstavi svu lepotu grada, raznovrsnu turističku ponudu, ali i mnoštvo predstojećih manifestacija i događaja. Ture se realizuju na srpskom i engleskom jeziku. Prijava je moguća online, a putem jedne IP adrese ograničena je mogućnost prijave za maksimum dve osobe. Prijavite se klikom na link ispod.

Besplatne ture obilaska Novog Sada

Prva tura nazvana je „Novi Sad iz jevrejskog ugla“ i obuhvata rutu:  Trg slobode, Jevrejska ulica, Sinagoga. Svi zainteresovani imaće priliku da saznaju o prostorima koje su stvarali i u kojima su živeli članovi nekada brojne i značajne jevrejske zajednice tokom više od tri veka duge istorije Novog Sada, ali najviše o kompleksu Sinagoge kao temelju duhovnog, društvenog i kulturnog života jevrejske zajednice Novog Sada. Ove ture biće organizovane 14, 21. i 28. maja, od 17 časova.

Tura „Novi Sad iz ženskog ugla“obilazi Trg slobode, Katoličku portu, Grčkoškolsku, Pašićevu, Dunavsku, Dunavski park i ulicu Sonje Marinković. Tura upoznaje zainteresovane o alternativnoj istoriji grada kroz priču o znamenitim ženama, šetajući pri tom duž prostora, pokraj kuća u kojima su živele. Ove ture će biti organizovane 18. i 25. maja, od 18 časova.

Treća tura je obilazak Petrovaradinske tvrđave. Ruta je: Trg vladike Nikolaja, Štrosmajerova, samostan i crkva sv. Jurja, Leopoldova kapija, Gornji plato Petrovaradinske tvrđave. Prisutni će moći da saznaju zanimljivosti o gradnji Tvrđave i njenim graditeljima, o utvrđenjima koja su prethodila današnjoj Tvrđavi, rimokatoličkoj crkvi sv. Jurja, Mamulinoj kasarni, Tornju sa satom, Likovnom krugu, velikoj Petrovaradinskoj bici…Ove ture će se održati 22. i 29. maja, od 18 časova.