TOPLANA KREĆE SA OČITAVANjEM ZA JANUAR

TOPLANA KREĆE SA OČITAVANjEM ZA JANUAR

 „Novosadska toplana“ oba najavljuju da od srede, 16. januara, njihovi radnici počinju sa očitavanjem stanja utroška toplotne energije na merilima toplote i na vodomerima za toplu potrošnu vodu za tekući mesec i Čitaj više »

POSLAO MAČKU EKSPRES POŠTOM

POSLAO MAČKU EKSPRES POŠTOM

Muškarac s Tajvana zaradio je kaznu zbog toga što je neželjenu mačku spakovao u ekspresnu poštansku pošiljku i poslao je u prihvatilište za životinje.  On je zbog kršenja zakona o zaštiti životinja Čitaj više »

KINEZI U ANTI STRES SOBI RAZBIJAJU SVE ŠTO STIGNU

KINEZI U ANTI STRES SOBI RAZBIJAJU SVE ŠTO STIGNU

Otkad je 25-godišnja Jin Meng s prijateljima u septembru otvorila „anti-stres sobu“ pod nazivom „Smash“ u kojoj klijenti za pola sata za 23 dolara mogu da razbijaju flaše, radio prijemnike, mobilne telefone Čitaj više »

PICE ZA AMERIČKE KONTROLORE LETA OD STRANE KANADSKIH KOLEGA

PICE ZA AMERIČKE KONTROLORE LETA OD STRANE KANADSKIH KOLEGA

Kanadski kontrolori leta kupili su stotine pica svojim kolegama u SAD u znak solidarnosti zbog delimične blokade američke vlade koja je pogodila i kontrolore leta. Šef Udruženja kanadskih kontrolora leta Piter Dafi Čitaj više »

VRATITE SCENARIO HJU GRANTU

VRATITE SCENARIO HJU GRANTU

Britanskom glumcu Hju Grantu su obili auto. I ovo verovatno ne bi ni bila vest da se tim povpodom nije oglasio čuveni glumac i zamolio je lopove, koji su mu obili automobil, Čitaj više »

 

SELO, BLATO I PRLjAVŠTINA SU ZDRAVI ZA NAS

Naučnici se već neko vreme bave idejama da je prljavština dobra za nas. Odnosno, da deca sa sela koja odrastaju u ne baš sjajnim higijenskim uslovima imaju bolji imunitet i zdraviji su tokom života. E pa, to je tačno. Ali istraživači iz sa Univerziteta u koloradu otkrili i to da je prljavština dobra čak i za naše mentalno zdravlje. Naime, našem imunom sistemu potrebne su različite manje ili malo više opasne bakterije pogotovo u prvim godinama života kako bi se razvio imunitet. Bez toga, naš organizam postaje osetljiv i reagovaće na stvari na koje ne bi trebalo, recimo prašinu ili polen, što dovodi do alergija i astme. Brojna istraživanja su već dokazala da odrastanje u ruralnim sredinama gde su deca okružena životinjama rezultuje sa manje autoimunih bolesti. Sa druge strane, život u previše čistim urbanim uslovima povećava probleme sa alergijama, astmom i drugim bolestima. Koliko je sve ovo važno govori i podatak da se ozbiljno uzima u obzir uzimanje tabeleta sa raznoraznim bakretijama kojih nema u gradskoj sredini, kao što smo pre izvesnog vremena počeli da koristimo probiotik, koji smo ranije više pronalazili u hrani.