IZMENE REŽIMA SAOBRAĆAJA U KOSOVKOJ I ULICI SVETOZARA ĆOROVIĆA ZBOG RADOVA TOPLANE

IZMENE REŽIMA SAOBRAĆAJA U KOSOVKOJ I ULICI SVETOZARA ĆOROVIĆA ZBOG RADOVA TOPLANE

 Javno komunalno preduzeće „Novosadska toplana“ u utorak, 14. avgusta 2018. godine, počinje sa radovima na izgradnji vrelovodnog priključka za objekat na uglu ulica Stevana Dejana i Svetozara Ćorovića. Zbog ovih radova, određuje Čitaj više »

NAPRAVIO DRON KOJI SPREČAVA DAVlJENjE DECE (video)

NAPRAVIO DRON KOJI SPREČAVA DAVlJENjE DECE (video)

Amerikanac Li Kambar iz Feniksa je izumeo plutajući dron koji će sprečiti davljenje dece u vodi. Ideju je dobio gledajući video statistiku vatrogasaca u Feniksu u kojoj je navedeno da je ove Čitaj više »

EVROVIZIJA 2019. MOŽDA I NE BUDE U IZRAELU

EVROVIZIJA 2019. MOŽDA I NE BUDE U IZRAELU

Glavni grad Austrije – Beč mogao bi iduće godine ponovo da bude domaćin Pesme Evrovizije, iako je Izrael odneo pobedu na ovogodišnjem takmičenju, spekulišu austrijski mediji. Odmah nakon pobede pevačice Nete čula Čitaj više »

NAPRAVLjEN NAJDUŽI HOT DOG NA SVETU (video)

NAPRAVLjEN NAJDUŽI HOT DOG NA SVETU (video)

Meksiko je ušao u Ginisovu knjigu rekorda jer su tamošnji kuvari napravili najduži hot-dog na svetu, 1.417 metara poznatog sendviča s kobasicom. Ta zemlja je oborila prethodni rekord koji je držao Japan Čitaj više »

ŠTA NAS SVE ČEKA NA FESTIVALU ULIČNIH SVIRAČA

ŠTA NAS SVE ČEKA NA FESTIVALU ULIČNIH SVIRAČA

Francuski bend The Wackids, koji svira hard rok na dečijim instrumentima, biće jedan od hedlajnera ovogodišnjeg Festivala uličnih svirača – Gradić festa, koji će biti održan od 30. avgusta do 1. septembra Čitaj više »

 

U TOKU SU TRETMANI PROTIV KOMAERACA SA ZEMLJE, SA VODE I IZ VAZDUHA

U toku je kombinovani tretman protiv odraslih komaraca iz vazduha i sa zemlje na teritoriji Grada Novog Sada, ali i okolnih opština Sremski Karlovci i Beočin. Radi se avionima, helikopterom, a desetine ekipa na zemlji tretmane izvode sa vozila opremljenih savremenim ULV generatorima. Iz aviona se tretira zaštitini pojas uz Dunav od Begeča do DTD kanala, kao i Petrovaradin, Petrovaradinski rit, Subić, Šangaj i Sremske Karlovce. Istovremeno sa zemlje izvode se tretmani u Futogu, Veterniku, Adicama, na Telepu i u Petrovaradinu, Sremskim Karlovcima i Limanskom i Dunavskom parku.  Helikopterom se tretira područje Kovilja i zaštitna zona uz Koviljski rit. Sa zemlje, ULV generatorima, biće izvedeni tretmani u Sremskoj Kamenici, Beočinu, Ledincima, na Salajci, Telepu, Podbari, na svim Limanima i u Kovilju. Sa vode će se čamcima raditi Mačkov sprud i Kamenička ada, dok će amfibije biti zadužene za Petrovaradinski majur. U drugim delovima grada stanje se prati i tretmani će biti izvođeni narednih dana, prema rezultatima monitoringa. Paralelno sa ovim udarom na rečne komarce, „Ciklonizacija“ od početka sezone suzbija i brojnost takozvanih urbanih komaraca, pa se redovno izvode larvicidni tretmani na kanalima, barama i drugim stajaćim vodenim površinama.