PREDSTAVLjENO ČETIRI LOKACIJE U OKVIRU PROJEKTA „NOVA MESTA“

PREDSTAVLjENO ČETIRI LOKACIJE U OKVIRU PROJEKTA „NOVA MESTA“

Fondacija „Novi Sad 2021“ predstavila je danas četiri lokacije u našem gradu koje su deo projekta „Nova mesta – mikrogranting“, pokrenutog u cilju da se uz male urbane intervencije i inovativne ideje Čitaj više »

RADOVI TOPLANE MENjAJU REŽIM SAOBRAĆAJA U ĆIRPANOVOJ

RADOVI TOPLANE MENjAJU REŽIM SAOBRAĆAJA U ĆIRPANOVOJ

„Novosadska toplana“ obaveštava da će sutra (17. oktobar) početi sa radovima na izgradnji vrelovodnog priključka za objekat u Ćirpanovoj ulici broj 11, zbog čega će privremeno biti zauzeta jednea saobraćajna trake za potrebe Čitaj više »

PLATIO BMW TONOM METALNIH NOVČIĆA

PLATIO BMW TONOM METALNIH NOVČIĆA

Jedan Kinez je nedavno izazvao opšti metež u zastupništvu gde se prodaje BMW automobili u kineskom gradu Tongrenu. On za kupovinu  novog automobila marke BMW čija je cena bila 480.000 juana (oko Čitaj više »

STAJANjE NA POSLU JE DOBRO I KORISNO

STAJANjE NA POSLU JE DOBRO I KORISNO

Novo istraživanje pokazalo je da stolovi čija visina može da se prilagođava tako da za njima može da se radi i sedeći i stojeći, poboljšavaju efikasnost na poslu, ali su i blagotvorni Čitaj više »

ZLATNI RETRIVER – GRADONAČELNIK

ZLATNI RETRIVER – GRADONAČELNIK

Ajdelvajld je gradić u Kaliforniji koji je 2012. godine izabrao svog prvog gradonačelnika. Kažu da je u pitanju veoma dobar momak po imenu Maks. On je prijateljski nastrojen i uvek dopušta mom sinu Čitaj više »

 

U TOKU SU TRETMANI PROTIV KOMAERACA SA ZEMLJE, SA VODE I IZ VAZDUHA

U toku je kombinovani tretman protiv odraslih komaraca iz vazduha i sa zemlje na teritoriji Grada Novog Sada, ali i okolnih opština Sremski Karlovci i Beočin. Radi se avionima, helikopterom, a desetine ekipa na zemlji tretmane izvode sa vozila opremljenih savremenim ULV generatorima. Iz aviona se tretira zaštitini pojas uz Dunav od Begeča do DTD kanala, kao i Petrovaradin, Petrovaradinski rit, Subić, Šangaj i Sremske Karlovce. Istovremeno sa zemlje izvode se tretmani u Futogu, Veterniku, Adicama, na Telepu i u Petrovaradinu, Sremskim Karlovcima i Limanskom i Dunavskom parku.  Helikopterom se tretira područje Kovilja i zaštitna zona uz Koviljski rit. Sa zemlje, ULV generatorima, biće izvedeni tretmani u Sremskoj Kamenici, Beočinu, Ledincima, na Salajci, Telepu, Podbari, na svim Limanima i u Kovilju. Sa vode će se čamcima raditi Mačkov sprud i Kamenička ada, dok će amfibije biti zadužene za Petrovaradinski majur. U drugim delovima grada stanje se prati i tretmani će biti izvođeni narednih dana, prema rezultatima monitoringa. Paralelno sa ovim udarom na rečne komarce, „Ciklonizacija“ od početka sezone suzbija i brojnost takozvanih urbanih komaraca, pa se redovno izvode larvicidni tretmani na kanalima, barama i drugim stajaćim vodenim površinama.