TOPLANA KREĆE SA OČITAVANjEM ZA JANUAR

TOPLANA KREĆE SA OČITAVANjEM ZA JANUAR

 „Novosadska toplana“ oba najavljuju da od srede, 16. januara, njihovi radnici počinju sa očitavanjem stanja utroška toplotne energije na merilima toplote i na vodomerima za toplu potrošnu vodu za tekući mesec i Čitaj više »

POSLAO MAČKU EKSPRES POŠTOM

POSLAO MAČKU EKSPRES POŠTOM

Muškarac s Tajvana zaradio je kaznu zbog toga što je neželjenu mačku spakovao u ekspresnu poštansku pošiljku i poslao je u prihvatilište za životinje.  On je zbog kršenja zakona o zaštiti životinja Čitaj više »

KINEZI U ANTI STRES SOBI RAZBIJAJU SVE ŠTO STIGNU

KINEZI U ANTI STRES SOBI RAZBIJAJU SVE ŠTO STIGNU

Otkad je 25-godišnja Jin Meng s prijateljima u septembru otvorila „anti-stres sobu“ pod nazivom „Smash“ u kojoj klijenti za pola sata za 23 dolara mogu da razbijaju flaše, radio prijemnike, mobilne telefone Čitaj više »

PICE ZA AMERIČKE KONTROLORE LETA OD STRANE KANADSKIH KOLEGA

PICE ZA AMERIČKE KONTROLORE LETA OD STRANE KANADSKIH KOLEGA

Kanadski kontrolori leta kupili su stotine pica svojim kolegama u SAD u znak solidarnosti zbog delimične blokade američke vlade koja je pogodila i kontrolore leta. Šef Udruženja kanadskih kontrolora leta Piter Dafi Čitaj više »

VRATITE SCENARIO HJU GRANTU

VRATITE SCENARIO HJU GRANTU

Britanskom glumcu Hju Grantu su obili auto. I ovo verovatno ne bi ni bila vest da se tim povpodom nije oglasio čuveni glumac i zamolio je lopove, koji su mu obili automobil, Čitaj više »

 

U TOKU SU TRETMANI PROTIV KOMAERACA SA ZEMLJE, SA VODE I IZ VAZDUHA

U toku je kombinovani tretman protiv odraslih komaraca iz vazduha i sa zemlje na teritoriji Grada Novog Sada, ali i okolnih opština Sremski Karlovci i Beočin. Radi se avionima, helikopterom, a desetine ekipa na zemlji tretmane izvode sa vozila opremljenih savremenim ULV generatorima. Iz aviona se tretira zaštitini pojas uz Dunav od Begeča do DTD kanala, kao i Petrovaradin, Petrovaradinski rit, Subić, Šangaj i Sremske Karlovce. Istovremeno sa zemlje izvode se tretmani u Futogu, Veterniku, Adicama, na Telepu i u Petrovaradinu, Sremskim Karlovcima i Limanskom i Dunavskom parku.  Helikopterom se tretira područje Kovilja i zaštitna zona uz Koviljski rit. Sa zemlje, ULV generatorima, biće izvedeni tretmani u Sremskoj Kamenici, Beočinu, Ledincima, na Salajci, Telepu, Podbari, na svim Limanima i u Kovilju. Sa vode će se čamcima raditi Mačkov sprud i Kamenička ada, dok će amfibije biti zadužene za Petrovaradinski majur. U drugim delovima grada stanje se prati i tretmani će biti izvođeni narednih dana, prema rezultatima monitoringa. Paralelno sa ovim udarom na rečne komarce, „Ciklonizacija“ od početka sezone suzbija i brojnost takozvanih urbanih komaraca, pa se redovno izvode larvicidni tretmani na kanalima, barama i drugim stajaćim vodenim površinama.