KO PRAVI NAJVIŠE SLADOLEDA U EVROPI

KO PRAVI NAJVIŠE SLADOLEDA U EVROPI

Nemačka je najveći proizvođač sladoleda u Evropi, a sledi Italija, koja je bila dosadašnji lider, pokazuju podaci Statističke kancelarije u Visbadenu. Nemačka je prošle godine proizvela 517 miliona litara sladoleda, a Italija Čitaj više »

ŠTA TREBAJESTI DA BI IMALI PREPLANULI TEN

ŠTA TREBAJESTI DA BI IMALI PREPLANULI TEN

Ako želite da dobijete lep preplanuli ten, nije dovoljno samo da se izlažete suncu i mažete losione za brže tamnjenje. Vrlo je važno i šta unosite u organizam, jer kada je nahranjen Čitaj više »

ZAŠTO NAM JE TAKO LEPO NA PLAŽI

ZAŠTO NAM JE TAKO LEPO NA PLAŽI

Naučnici su konačno otkrili zašto nam je na moru tako divno. Plavi prostor naziv je osećaja i spokoja koji ljudi dožive boraveći na plaži, gledajući u more i osluškujući zvuk talasa. Tako Čitaj više »

SVAKO VEČE NEŠTO ZANIMLjIVO NA BRODU TEATRU

SVAKO VEČE NEŠTO ZANIMLjIVO NA BRODU TEATRU

Ako vas ovih dana put nanese na kej, obavezno svratite do Broda teatra, jer je svake večeri program izuetno bogat. Evo preporuke: Četvrtak, 16. avgust:  Od 21h – Filmska projekcija po izboru Čitaj više »

DOĐITE NA PREDAVANjE O SLOBODI U GALERIJI MATICE SRPSKE

DOĐITE NA PREDAVANjE O SLOBODI U GALERIJI MATICE SRPSKE

Predavanje „O slobodi“ biće održano sutra u Galeriji Matice srpske. Ovo predavanje je deo pratećeg programa organizovanog u okviru izložbe „Evropski fenomeni u kolekciji Galerije Matice srpske“.  Autor jednog dela postavke pod Čitaj više »

 

NAPRAVLjEN JE LUK OD KOGA SE NE PLAČE

Jedan od naemotivnijih trenutaka u skoro svačijem životu je sečenje luka. Zaplaču i oni sa najtvrđim srcem. Međutim, to će izgleda polako otići u prošlost jer je napravljen luk koji u nama ne izaziva poplavu emiocija i od koga se ne plače. Luk Sunion razvili su naučnici Bajera nakon tri decenije ukrštanja i ne radi se o genetski modifikovanom proizvodu. Uz to, kažu da luk koji ne tera suze na oči i koji raste samo u SAD-u postaje svaki dan sve slađi. Zbog toga što Sunion nije tako “intenzivan” moguće ga je jesti i svežeg. Kompanija ipak ne navodi da li izostaje potpuno, nakon konzumiranja, zadah iz usta na luk, pa za sada treba držati u pripremi koje pakovanje mentol bonbona. Ta najnovija namirnica možda će poslati u penziju niz inovativnih proizvoda za koje se tvrdi da mogu osigurati bezbrižnu pripremu luka bez suza, od specijalnih naočara do posebnih noževa.