OČITAVANJE ZA JUL 2018.

OČITAVANJE ZA JUL 2018.

Iz JKP “Novosadska toplana“ najavljuju da će od ponedeljka, 23.jula 2018. godine, očitavati stanja na vodomerima i merilima toplote za toplu potrošnuvodu za mesec jul tekuće godine. Mole se potrošači, posebno stanari Čitaj više »

MAJSKA SKUPŠTINA 1848. ‒ 170 GODINA POSLE

MAJSKA SKUPŠTINA 1848. ‒ 170 GODINA POSLE

U petak, 20. jula 2018. godine u 19.00 sati u Galeriji Matice srpske, Trg galerija 1, biće održano stručno tumačenje izložbe Majska skupština 1848. – 170 godina kasnije, koja je predstavljena u Čitaj više »

PREKID ISPORUKE TOPLE POTROŠNE VODE

PREKID ISPORUKE TOPLE POTROŠNE VODE

U petak, 20. jula 2018. godine, od 8.00 sati, zbog radova na rekonstrukciji vrelovoda u Ulici Momčila Tapavice, biće prekinuta isporuka toplotne energije za pripremu tople potrošne vode za objekte: Momčila Tapavice Čitaj više »

OBAVEŠTENJE O IZMENI REŽIMA SAOBRAĆAJA U RASKRSNICI BULEVARA OSLOBOĐENJA I BULEVARA CARA LAZARA

OBAVEŠTENJE O IZMENI REŽIMA SAOBRAĆAJA U RASKRSNICI BULEVARA OSLOBOĐENJA I BULEVARA CARA LAZARA

Zbog radova u okviru rekonstrukcije vrelovoda, koje Javno komunalno preduzeće „Novosadska toplana“ Novi Sad izvodi na Bulevaru Cara Lazara i Fruškogorske ulice, od srede, 18. jula 2018. godine, prema Rešenju Gradske uprave Čitaj više »

OBAVEŠTENJE O IZMENI REŽIMA SAOBRAĆAJA U ULICI MOMČILA TAPAVICE

OBAVEŠTENJE O IZMENI REŽIMA SAOBRAĆAJA U ULICI MOMČILA TAPAVICE

Javno komunalno preduzeće „Novosadska toplana“ Novi Sad danas,17. jula 2018. godine, počinje sa radovima na rekonstrukciji vrelovodne mreže u bloku ulica Momčila Tapavice. Zbog pomenutih radova, prema Rešenju Gradske uprave za saobraćaj Čitaj više »

 

SAVETI KAKO DA ZAŠTTITITE PRIVATNOST NA FEJSBUKU

Životi stotina miliona ljudi danas su nezamislivi bez Fejsbuka, a tokom godina korišćenja o sebi smo dali podatke koji se zaista mogu zloupotrebiti na najgore moguće načine. Oni koji se ozbiljno bave ovim pitanjem često savetuju korisnike ove društvene mreže šta bi trebalo a rade kako bi sačuvali svoju privatniost:

 • Prvo što bi trebalo obrisati je rođendan. Iako mnogi vole čestitke, ali datum rođenja nije pametno držati na Fejsu, jer je to podatak koji se vrlo lako može zloupotrebiti. 
 • Obrišite i broj telefona, ako ste ga slučajno postavili na Facebook.
 • Trebalo bi pobrisati i većinu prijatelja. Prema nekim istraživanjima, jedan čovek može održavati vezu s najviše 150 ljudi, a sve ostalo je suvišno i predstavlja gomilu nepoznatih ljudi. 
 • Obrišite i fotografije svoje dece. Osim što preti opasnost od pedofilije, zapitajte se kako će dete reagovati na fotografije kada odraste. U nekim zemljama je zabranjeno stavljati fotografije svoje dece na svoje Fejsbuk stranice.
 • Obrišite i podatke o tome gde vam deca idu u školu.
 • Obrišite i svog šefa. Ustvari, nemojte ga dodavati, jer će imati pristup svemu što radite na Facebook-u, pa i vašoj kuknjavi o poslu.
 • Prestanite da označavate mesta koje posećujete.
 • Obrišite i podatke o tome gde ste i kada na godišnjem odmoru. Lopovi sve češće vrebaju kada je ko na odmoru i da li je stan prazan. Ako već želite da se pohvalite gde ste bili i šta ste radili, objavljujte slike kada se vratite.
 • Obrišite i status veze, savetuju stručnjaci.
 • Poslednjih godina mnogi fotografišu avionske karte i postavljaju ih na internet. Nimalo pametno. Na jednoj avionskoj karti haker može naći dovoljno podataka da vas pokrade.