DEO BULEVARA PATRIJARHA PAVLA SUTRA BEZ GREJANjA I TOPLE VODE

DEO BULEVARA PATRIJARHA PAVLA SUTRA BEZ GREJANjA I TOPLE VODE

U četvrtak, 13. decembra, od 10.00 sati, zbog radova na izgradnji vrelovodnog priključka za novoizgrađeni objekat na Bulevaru patrijarha Pavla bb, neće biti grejanja i tople potrošne vode na Bulevaru patrijarha Pavla Čitaj više »

IZMENA SAOBRAĆAJA U ULICI STEVANA DEJANA ZBOG RADOVA TOPLANE

IZMENA SAOBRAĆAJA U ULICI STEVANA DEJANA ZBOG RADOVA TOPLANE

 „Novosadska toplana“ u četvrtak, 13. decembra 2018. godine, počinje sa radovima na izgradnji vrelovodnog priključka za objekat u Ulici Stevana Dejanova 3, zbog ćega će biti izmenjen režim saobraćaja u toj ulici, Čitaj više »

ČASNE SESTRE POTROŠILE POLA MILIONA DOLARA U LAS VEGASU

ČASNE SESTRE POTROŠILE POLA MILIONA DOLARA U LAS VEGASU

Meri Kruper i Lana Čang, časne sestre katoličke škole Sent Džejms u Torensu blizu Los Anđelesa, priznale su da su proneverile oko 500.000 dolara škole i potrošile ih u kazinima Las Vegasa. Čitaj više »

NOĆNI KLUBOVI ZA BESKUČNIKE

NOĆNI KLUBOVI ZA BESKUČNIKE

Dva berlinska noćna kluba, „Astra Kulturhaus“ i „Bi Nuu“, donela su odluku da jednom nedeljno tokom januara i februara ustupaju prostorije beskućnicima. Klubovi će napraviti raspored po kome će jednom nedeljno pustiti Čitaj više »

GOLIŠAVI DEDA MRAZOVI TRČALI IZ HUMANITARNIH RAZLOGA

GOLIŠAVI DEDA MRAZOVI TRČALI IZ HUMANITARNIH RAZLOGA

Novogodišnja atmosfera već se oseća u pojedinim delovima sveta. Tako je u američkom Bostonu održana tradicionalna trka Deda Mrazova, koji po hladnom vremenu trče gotovo bez odeće. Deda Mrazovi i Baba Mrazice Čitaj više »

 

„LUDI“ MAJK POKUŠAO DA POLETI U SVEMIR DA BI DOKAZAO DA ZEMLjA NIJE OKRUGLA

Iz nekog razloga, u 21. veku postoje ljudi koji veruju da je zemlja ravna ploča, a najuporniji među njima dobio je čak i nadimak „Ludi“. On se zove Majk Hjuz, on je zvanično prvi ravnozemljaš – astronaut amater na svetu i konačno se otisnuo u svoju prvu misiju koja bi trebalo da dokaže da zemlja nije okrugla.  Čovek se vinuo u svemir i pao je nazad u realnost, relativno nepovređen. Lansiranje je proteklo bez ikakvih problema, pogotovo ako se uzme u obzir da je Hjuz sam „sklepao“ raketu i to za vrlo malu sumu novca.
Raketa, koja je poletela 570 metara u visinu iznad kalifornijske pustinje Mohave, na sebi je imala veliki natpis „Istaživanje ravna Zemlja“ i zastavu SAD. Kada je letelica dostigla pomenutu visinu, padobrani su se otvorili i spustili je nazad na površinu Zemljinog globusa. „Ludi“ Majk je, po ateriranju izjavio da se nakon sletanja osećao dobro, iako je imao bolove u leđima usled „truckavog“ poletanja i teškog sletanja. On i dalje nije uveren da je zemlja okrugla, a kaže da ovaj let nije izveden sa ciljem da se utvrdi kakav je zaista oblik planete Zemlje, već samo da bude „podvig izveden zbog publiciteta ravnozemljaškog pokreta“.  Međutim, i sama visina koju je njegova raketa ručne izrade uspela da dosegne nije dovoljna da bi zakrivljenost površine Zemlje mogla da bude uočena. Ona se može jasno uočiti tek sa visine od 10,7 kažu naučnici.