DEO BULEVARA PATRIJARHA PAVLA SUTRA BEZ GREJANjA I TOPLE VODE

DEO BULEVARA PATRIJARHA PAVLA SUTRA BEZ GREJANjA I TOPLE VODE

U četvrtak, 13. decembra, od 10.00 sati, zbog radova na izgradnji vrelovodnog priključka za novoizgrađeni objekat na Bulevaru patrijarha Pavla bb, neće biti grejanja i tople potrošne vode na Bulevaru patrijarha Pavla Čitaj više »

IZMENA SAOBRAĆAJA U ULICI STEVANA DEJANA ZBOG RADOVA TOPLANE

IZMENA SAOBRAĆAJA U ULICI STEVANA DEJANA ZBOG RADOVA TOPLANE

 „Novosadska toplana“ u četvrtak, 13. decembra 2018. godine, počinje sa radovima na izgradnji vrelovodnog priključka za objekat u Ulici Stevana Dejanova 3, zbog ćega će biti izmenjen režim saobraćaja u toj ulici, Čitaj više »

ČASNE SESTRE POTROŠILE POLA MILIONA DOLARA U LAS VEGASU

ČASNE SESTRE POTROŠILE POLA MILIONA DOLARA U LAS VEGASU

Meri Kruper i Lana Čang, časne sestre katoličke škole Sent Džejms u Torensu blizu Los Anđelesa, priznale su da su proneverile oko 500.000 dolara škole i potrošile ih u kazinima Las Vegasa. Čitaj više »

NOĆNI KLUBOVI ZA BESKUČNIKE

NOĆNI KLUBOVI ZA BESKUČNIKE

Dva berlinska noćna kluba, „Astra Kulturhaus“ i „Bi Nuu“, donela su odluku da jednom nedeljno tokom januara i februara ustupaju prostorije beskućnicima. Klubovi će napraviti raspored po kome će jednom nedeljno pustiti Čitaj više »

GOLIŠAVI DEDA MRAZOVI TRČALI IZ HUMANITARNIH RAZLOGA

GOLIŠAVI DEDA MRAZOVI TRČALI IZ HUMANITARNIH RAZLOGA

Novogodišnja atmosfera već se oseća u pojedinim delovima sveta. Tako je u američkom Bostonu održana tradicionalna trka Deda Mrazova, koji po hladnom vremenu trče gotovo bez odeće. Deda Mrazovi i Baba Mrazice Čitaj više »

 

CENE JAJA, FARBE ZA JAJA I USKRŠNjE DEKORACIJE U NOVOM SADU

Sutra je Veliki petak i svi oni koji uskrs obeležavaju po julijanskom kalendaru latiće se farbanja i ukrašavanja jaja. Potražnja za jajima, bojama i dekoracijama za njihovo ukrašavanje je poprilična ovih dana, a evo kako se kreću ecene svega toga po Novom Sadu. Cena jaja zavisi pre svega od njegove veličine, pa se tako mogu naći i ona koja koštaju 6 dinara, ali i ona od 15. Što se pijaca tiče, evo kakva je situacaija sa cenama:

RIBLjA PIJACA: od 6 do 15 dinara

DETELINARSKA PIJACA: od 9 do 14 dinara

FUTOŠKA PIJACA: od 10 do 15 dinara

LIMANSKA PIJACA: od 10 do 14 dinara

SATELITSKA PIJACA: 10 do 12 dinara

KVANTAŠKA PIJACA: od 7,5 do 11 dinara

Dakle najjeftinija jaja možete kupiti na Ribljoj pijaci po ceni od 6 dinara. Ona su i najsitnija, ali oni koji se razumeju u tucanje jajima kažu da su ujedno i najčvršća. U supermarketima su u toku akcijske cene za jaja i to uglavnom 10 dinara po komadu, mada se mogu naći i ona od 8, ali i ona od 16 dinara. Osim kokošijih na pijaci ovih dana mogu da se pronađu i druge vrste jaja. U ponudi su prepeličija, guščja i morčija jaja. Cena prepeličijih jaja je 250 dinara za 20 jaja, a morčje košta 50 dinara po komadu. Što se boja za farbanje jaja tiče one klasiče prehrambene boje u kesicama kreu se od 4 do 10 dinara, mada ima ipakovanja boja sa raznim opcijama dekoracije koje koštaju od 120 do 170 dinara. Sami ukrasi se mogu pronaći po ceni od 50, pa do više stotina dinara. ZA one koji nemaju vremena da se bave farbanjem jaja iz bilo kojih rarloga, na pijacama su u ponudi kuvana farbana jaja i njihova cena se kreće od 20 do 30 dinara po komadu. Opširnije o svemu pročitajte OVDE.