LIMAN 3 I 4, SPENS I STADION KARAĐORĐE DO VEČERAS BEZ TOPLE VODE

LIMAN 3 I 4, SPENS I STADION KARAĐORĐE DO VEČERAS BEZ TOPLE VODE

Iz „Novosadske toplane“ obaveštavaju da je danas (21.09. 2018.), od 13.00 časova, zbog radova na vrelovodu, prekinuta je isporuka toplotne energije za pripremu tople potrošne vode za objekte na području Limana III Čitaj više »

UMETNICI IZ DORTMUNDA PONOVO U NOVOM SADU

UMETNICI IZ DORTMUNDA PONOVO U NOVOM SADU

Novi Sad i Dortmund su gradovi pobratimi od 1981. godine, što je vremenom dovelo i do uspešne saradnje na planu kulture. Tako će se dortmundski umetnici predstavitie Novosađaniima od ponedeljka u Kulturnom Čitaj više »

KALEIDOSKOP KULTURE SE PRIVODI KRAJU, ALI DOGAĐAJA IMA NA PRETEK

KALEIDOSKOP KULTURE SE PRIVODI KRAJU, ALI DOGAĐAJA IMA NA PRETEK

Kao novosadsko delo kulture zajedništva, Kaleidoskop je tokom protekle četiri nedelje predstavio jedinstvenu sliku različitosti i raznolikosti Novog Sada, te će Novosađani i u nedelji pred nama imati priliku da isprate najrazličitije Čitaj više »

ŠTA JE TO PROJEKAT „UKRŠTANjE“

ŠTA JE TO PROJEKAT „UKRŠTANjE“

Inovativan projekat „Ukrštanje”, podržan od Fondacije „Novi Sad 2021” u okviru javnog konkursa „Publika u fokusu”, okupio je tri institucije: Zavod za kulturu vojvođanskih Slovaka, ŠOSO „Milan Petrović” i Udruženje građana „Otvoreni Čitaj više »

VITEŠKI SABOR NA PETROVARADINSKOJ TVRĐAVI

VITEŠKI SABOR NA PETROVARADINSKOJ TVRĐAVI

Ako spadate u one koji vole da čitaju, ili gledaju sve što je vezano za srednji vek, ili se čak ljubitelj epske fantastike, ovog vikenda pruža vam se prilika da zakoračite malo Čitaj više »

 

CENE JAJA, FARBE ZA JAJA I USKRŠNjE DEKORACIJE U NOVOM SADU

Sutra je Veliki petak i svi oni koji uskrs obeležavaju po julijanskom kalendaru latiće se farbanja i ukrašavanja jaja. Potražnja za jajima, bojama i dekoracijama za njihovo ukrašavanje je poprilična ovih dana, a evo kako se kreću ecene svega toga po Novom Sadu. Cena jaja zavisi pre svega od njegove veličine, pa se tako mogu naći i ona koja koštaju 6 dinara, ali i ona od 15. Što se pijaca tiče, evo kakva je situacaija sa cenama:

RIBLjA PIJACA: od 6 do 15 dinara

DETELINARSKA PIJACA: od 9 do 14 dinara

FUTOŠKA PIJACA: od 10 do 15 dinara

LIMANSKA PIJACA: od 10 do 14 dinara

SATELITSKA PIJACA: 10 do 12 dinara

KVANTAŠKA PIJACA: od 7,5 do 11 dinara

Dakle najjeftinija jaja možete kupiti na Ribljoj pijaci po ceni od 6 dinara. Ona su i najsitnija, ali oni koji se razumeju u tucanje jajima kažu da su ujedno i najčvršća. U supermarketima su u toku akcijske cene za jaja i to uglavnom 10 dinara po komadu, mada se mogu naći i ona od 8, ali i ona od 16 dinara. Osim kokošijih na pijaci ovih dana mogu da se pronađu i druge vrste jaja. U ponudi su prepeličija, guščja i morčija jaja. Cena prepeličijih jaja je 250 dinara za 20 jaja, a morčje košta 50 dinara po komadu. Što se boja za farbanje jaja tiče one klasiče prehrambene boje u kesicama kreu se od 4 do 10 dinara, mada ima ipakovanja boja sa raznim opcijama dekoracije koje koštaju od 120 do 170 dinara. Sami ukrasi se mogu pronaći po ceni od 50, pa do više stotina dinara. ZA one koji nemaju vremena da se bave farbanjem jaja iz bilo kojih rarloga, na pijacama su u ponudi kuvana farbana jaja i njihova cena se kreće od 20 do 30 dinara po komadu. Opširnije o svemu pročitajte OVDE.