IZLOŽBA „WINDOWS 99“ POSLE 20 GODINA PONOVO U NOVOM SADU

IZLOŽBA „WINDOWS 99“ POSLE 20 GODINA PONOVO U NOVOM SADU

Na godišnjicu bombardovanja Novog Sada, u kulturnoj stanici Svilara, u nedelju 24. marta biće ponovo organizovana izložba postera „Windows 99“, autora Miloša Jovanovića – Hamera. Izložba je napravljena za vreme bombardovanja Srbije Čitaj više »

DEO SATELITA I NOVOG NASELjA U PONEDELjAK BEZ GREJANjA I TOPLE VODE OD TRI UJUTRU

DEO SATELITA I NOVOG NASELjA U PONEDELjAK BEZ GREJANjA I TOPLE VODE OD TRI UJUTRU

„Novosadska toplana“ obaveštava da će u ponedeljak, 25. marta 2019. godine, od 3 sata ujutru, zbog radova na vrelovodnoj mreži u bloku ulica Bate Brkića, Stevana Hladnog i Antuna Urbana, doći će Čitaj više »

SUTRA POČINjU RADIONICE KREATIVNOG PISANjA

SUTRA POČINjU RADIONICE KREATIVNOG PISANjA

Radionice kreativnog pisanja počinju sutra u podne, u Omladinskom centru CK13. Mogu da se prijave svi zainteresovani. Radionice koje nose naziv „Pisalište“ su besplatne i namenjene svima koji žele da učestvuju, bez Čitaj više »

IZLOŽBA FOTOGRAFJA O BOMBARDOVANjU NOVOG SADA 1999. GODINE

IZLOŽBA FOTOGRAFJA O BOMBARDOVANjU NOVOG SADA 1999. GODINE

Povodom 20 godina od početka razaranja Novog Sada i Srbije NATO bombama, udruženje „Inženjeri zaštite životne sredine“, uz podršku Omladinske prestonice Evrope Novi Sad 2019., organizuje izložbu fotografija „17. rođendan pod bombama“ –  Čitaj više »

BRAVO!!! STUDENTI ŠETAJU FRUŠKOM GOROM I SAKUPLjAJU SMEĆE (foto)

BRAVO!!! STUDENTI ŠETAJU FRUŠKOM GOROM I SAKUPLjAJU SMEĆE (foto)

U vreme kada svakodnevno slušamo o ugrožavanju životne sredine, bilo da se radi o kritičnom nivou zagađenja vazduha ili o aktuelnim Studenti geografije i članovi Društva mladih istraživača “Branislav Bukurov”, sa Prirodno-matematičkog Čitaj više »

 

CENE JAJA, FARBE ZA JAJA I USKRŠNjE DEKORACIJE U NOVOM SADU

Sutra je Veliki petak i svi oni koji uskrs obeležavaju po julijanskom kalendaru latiće se farbanja i ukrašavanja jaja. Potražnja za jajima, bojama i dekoracijama za njihovo ukrašavanje je poprilična ovih dana, a evo kako se kreću ecene svega toga po Novom Sadu. Cena jaja zavisi pre svega od njegove veličine, pa se tako mogu naći i ona koja koštaju 6 dinara, ali i ona od 15. Što se pijaca tiče, evo kakva je situacaija sa cenama:

RIBLjA PIJACA: od 6 do 15 dinara

DETELINARSKA PIJACA: od 9 do 14 dinara

FUTOŠKA PIJACA: od 10 do 15 dinara

LIMANSKA PIJACA: od 10 do 14 dinara

SATELITSKA PIJACA: 10 do 12 dinara

KVANTAŠKA PIJACA: od 7,5 do 11 dinara

Dakle najjeftinija jaja možete kupiti na Ribljoj pijaci po ceni od 6 dinara. Ona su i najsitnija, ali oni koji se razumeju u tucanje jajima kažu da su ujedno i najčvršća. U supermarketima su u toku akcijske cene za jaja i to uglavnom 10 dinara po komadu, mada se mogu naći i ona od 8, ali i ona od 16 dinara. Osim kokošijih na pijaci ovih dana mogu da se pronađu i druge vrste jaja. U ponudi su prepeličija, guščja i morčija jaja. Cena prepeličijih jaja je 250 dinara za 20 jaja, a morčje košta 50 dinara po komadu. Što se boja za farbanje jaja tiče one klasiče prehrambene boje u kesicama kreu se od 4 do 10 dinara, mada ima ipakovanja boja sa raznim opcijama dekoracije koje koštaju od 120 do 170 dinara. Sami ukrasi se mogu pronaći po ceni od 50, pa do više stotina dinara. ZA one koji nemaju vremena da se bave farbanjem jaja iz bilo kojih rarloga, na pijacama su u ponudi kuvana farbana jaja i njihova cena se kreće od 20 do 30 dinara po komadu. Opširnije o svemu pročitajte OVDE.