NOVI SAD POD SNEGOM (foto, video)

NOVI SAD POD SNEGOM (foto, video)

Prvi ozbiljan sneg pao je u Novom Sadu. Saobraćaj teže funkcioniše po gradskim ulicama, što je i uobičajeno, baš kao i to da je više automobila na njima iz istih razloga. Najteže Čitaj više »

POČINjE OČITAVANjE ZA DECEMBAR

POČINjE OČITAVANjE ZA DECEMBAR

Radnici Javnog komunalnog preduzeća„Novosadska toplana“ od ponedeljka, 17.decembra 2018. godine, očitavaćestanja utroška toplotne energije na merilima toplote i na vodomerima za toplu potrošnuvodu za mesec decembartekuće godine. Mole se potrošači, posebno stanari Čitaj više »

VOLKSVAGEN RESTAURIRAO BUBU STARU 52 GODINE (video)

VOLKSVAGEN RESTAURIRAO BUBU STARU 52 GODINE (video)

„Bubu“ koju je Ketlin Bruks kupila 12. decembra 1966. godine nazvala je Eni, a njih dve su od tada pune 52 godine nerazdvojne. Kada su u „Folksvagenu“ čuli za ovaj slučaj, odlučili Čitaj više »

ZIMSKI FESTIVAL NOVIH ENERGIJA NA NOVOM NASELjU

ZIMSKI FESTIVAL NOVIH ENERGIJA NA NOVOM NASELjU

U Novom sadu, konkretno na Novom naselju od 25. decembra ove, do 1. januara sledeće godine  biće organizovan prvi „Zimski festival novih energija“. Domaćim događaja je MZ „Gavrilo Princip“. Programi Festivala su  Čitaj više »

NOVI SAD 2021: KAKO DOĆI DO REŠENjA ZA UREĐENJE CENTRA GRADA

NOVI SAD 2021: KAKO DOĆI DO REŠENjA ZA UREĐENJE CENTRA GRADA

U okviru „Otvorenog studija za arhitekturu i dizajn” Fondacije „Novi Sad 2021”, koji je otvoren u „Apolo” centru, predstavljena je saradnja švedskog arhitekte Johana Kaselbranta i srpske stručne javnosti, koji će tri Čitaj više »

 

POČINjE FESTIVAL KLASIČNE GITARE

Danas, sutra i prekosutra Novi Sad će biti u znaku gitare i to one akustične. Festial klasične gitare počinje danas i završava se u sredu uveče. Organizator je Asocijacija gitarista Vojvodine, a program obuhvata koncerte solista i kamernih sastava, Međunarodno takmičenje mladih gitarista „Dr Jovan Jovičić“, predstavljanje novih muzičkih izdanja – kompakt diskova i knjiga o muzici, kao i seminare za mlade muzičare. Večeras u 20.30 u velikoj sali Kulturnog centra biće predstavljen autorski CD „Sve što slutnja šapne“ novosadskog kompozitora Nemanje Nešića sa muzikom na stihove pesnika Dobriše Cesarića. U utorak na istom mestu, ali od 19 sati počinje koncertni program na kojem će se predstaviti duo u sastavu: Vukašin Mišković, gitara i Fedor Ruškuc, kontrabas, a i mladi gitaristi Miloš Vuković i Nikola Đorđević. Za sredu je najavljen solistički nastup Pavla Filipovića, a potom će u svečanoj sali svirati pobednici Međunarodnog takmičenja dr Jovan Jovičić. U nastavku večeri u istom prostoru biće priređene i promocije CD-a sa muzikom za gitaru „Od čorosa do tanga“ Slobodana Milivojevića i knjige „Gitara kroz vekove“ autora Evite i Stevana Jovića.