DEO BULEVARA PATRIJARHA PAVLA SUTRA BEZ GREJANjA I TOPLE VODE

DEO BULEVARA PATRIJARHA PAVLA SUTRA BEZ GREJANjA I TOPLE VODE

U četvrtak, 13. decembra, od 10.00 sati, zbog radova na izgradnji vrelovodnog priključka za novoizgrađeni objekat na Bulevaru patrijarha Pavla bb, neće biti grejanja i tople potrošne vode na Bulevaru patrijarha Pavla Čitaj više »

IZMENA SAOBRAĆAJA U ULICI STEVANA DEJANA ZBOG RADOVA TOPLANE

IZMENA SAOBRAĆAJA U ULICI STEVANA DEJANA ZBOG RADOVA TOPLANE

 „Novosadska toplana“ u četvrtak, 13. decembra 2018. godine, počinje sa radovima na izgradnji vrelovodnog priključka za objekat u Ulici Stevana Dejanova 3, zbog ćega će biti izmenjen režim saobraćaja u toj ulici, Čitaj više »

ČASNE SESTRE POTROŠILE POLA MILIONA DOLARA U LAS VEGASU

ČASNE SESTRE POTROŠILE POLA MILIONA DOLARA U LAS VEGASU

Meri Kruper i Lana Čang, časne sestre katoličke škole Sent Džejms u Torensu blizu Los Anđelesa, priznale su da su proneverile oko 500.000 dolara škole i potrošile ih u kazinima Las Vegasa. Čitaj više »

NOĆNI KLUBOVI ZA BESKUČNIKE

NOĆNI KLUBOVI ZA BESKUČNIKE

Dva berlinska noćna kluba, „Astra Kulturhaus“ i „Bi Nuu“, donela su odluku da jednom nedeljno tokom januara i februara ustupaju prostorije beskućnicima. Klubovi će napraviti raspored po kome će jednom nedeljno pustiti Čitaj više »

GOLIŠAVI DEDA MRAZOVI TRČALI IZ HUMANITARNIH RAZLOGA

GOLIŠAVI DEDA MRAZOVI TRČALI IZ HUMANITARNIH RAZLOGA

Novogodišnja atmosfera već se oseća u pojedinim delovima sveta. Tako je u američkom Bostonu održana tradicionalna trka Deda Mrazova, koji po hladnom vremenu trče gotovo bez odeće. Deda Mrazovi i Baba Mrazice Čitaj više »

 

AUTOMOBILI U EU ĆE SAMI POZIVATI HITNE SLUŽBE POSLE TEŽIH SAOBRAĆAJNIH NESREĆA

Novo vreme, nove tehnologije, nove mere bezbednosti. Svi novi automobili prodati u Evropskoj uniji od pre dva dana moraju da imaju ugrađen specijalni sistem koji automatski poziva broj hitne službe, u slučaju ozbiljnije saobraćajne nesreće. Naime, kada biste doživeli saobraćajnu nesreću, ukoliko biste ostali bez svesti, morali biste da čekate da neko pozove pomoć, rizikujući da čekate veoma dugo, posebno u seoskim područjima. Vreme čekanja će sada biti kraće jer će automobili automatski pozivati hitne službe zahvaljujući senzorima smeštenim u vazdušnim jastucima. Svi novi modeli vozila moraće da budu opremljeni tom tehnologijom. Predlog o uvođenju tog sistema izazvao je negodovanje aktivista za zaštitu ličnih podataka, koji su strahovali od zloupotrebe tehnologije, snimanja razgovora ili praćenja kretanja. Oni smatraju da ovaj sistem otvara put privatnim službama da koriste podatke koje šalje vozilo i može da navede vlasti da koriste sistem da prate vozače. Zbog toga predlažu da je potrebno da dobiju pristanak svakog vlasnika vozila da koristi sistem. Zanimljivo je da ta mogućnost nije predviđena evropskim zakonom. EP je, suočen s tim argumentima, dao garancije da sistem “treba da bude napravljen tako da nikakva razmena ličnih podataka ne bude moguća“. Informacije koje se preuzimaju biće „minimalne“, a uključivaće lokaciju nesreće, tip vozila i gorivo koje je korišćeno. Hitne službe takođe će znati da li je poziv upućen automatski ili ručno.