DEO BULEVARA PATRIJARHA PAVLA SUTRA BEZ GREJANjA I TOPLE VODE

DEO BULEVARA PATRIJARHA PAVLA SUTRA BEZ GREJANjA I TOPLE VODE

U četvrtak, 13. decembra, od 10.00 sati, zbog radova na izgradnji vrelovodnog priključka za novoizgrađeni objekat na Bulevaru patrijarha Pavla bb, neće biti grejanja i tople potrošne vode na Bulevaru patrijarha Pavla Čitaj više »

IZMENA SAOBRAĆAJA U ULICI STEVANA DEJANA ZBOG RADOVA TOPLANE

IZMENA SAOBRAĆAJA U ULICI STEVANA DEJANA ZBOG RADOVA TOPLANE

 „Novosadska toplana“ u četvrtak, 13. decembra 2018. godine, počinje sa radovima na izgradnji vrelovodnog priključka za objekat u Ulici Stevana Dejanova 3, zbog ćega će biti izmenjen režim saobraćaja u toj ulici, Čitaj više »

ČASNE SESTRE POTROŠILE POLA MILIONA DOLARA U LAS VEGASU

ČASNE SESTRE POTROŠILE POLA MILIONA DOLARA U LAS VEGASU

Meri Kruper i Lana Čang, časne sestre katoličke škole Sent Džejms u Torensu blizu Los Anđelesa, priznale su da su proneverile oko 500.000 dolara škole i potrošile ih u kazinima Las Vegasa. Čitaj više »

NOĆNI KLUBOVI ZA BESKUČNIKE

NOĆNI KLUBOVI ZA BESKUČNIKE

Dva berlinska noćna kluba, „Astra Kulturhaus“ i „Bi Nuu“, donela su odluku da jednom nedeljno tokom januara i februara ustupaju prostorije beskućnicima. Klubovi će napraviti raspored po kome će jednom nedeljno pustiti Čitaj više »

GOLIŠAVI DEDA MRAZOVI TRČALI IZ HUMANITARNIH RAZLOGA

GOLIŠAVI DEDA MRAZOVI TRČALI IZ HUMANITARNIH RAZLOGA

Novogodišnja atmosfera već se oseća u pojedinim delovima sveta. Tako je u američkom Bostonu održana tradicionalna trka Deda Mrazova, koji po hladnom vremenu trče gotovo bez odeće. Deda Mrazovi i Baba Mrazice Čitaj više »

 

BOGOSLUŽENjA ZA VELIKI PETAK I USKRS PO GREGORIJANSKOM KALENDARU

U crkvama koje Uskrs obeležavaju po gregorijanskom kalendaru DANAS SE obeležava VELIKI PETAK. Evo i rasporeda bogosluženja.

NOVI SAD

Rimokatolička crkva Imena Marijina: u 8.30 Križni put na mađarskom, u 10 časova Križni put na hrvatskom, u 17 sati muke Gospodnje na mađarskom, a u 19 sati na hrvatskom.

Franjevačka crkva i samostan Svetog Ivana Kapistranskog: u 15 Križni put i obred na hrvatskom jeziku, a u 17 na mađarskom.

Slovačka evangelistička crkva: u 10 Čitanje muke Isusove.

Reformatorska hrišćanska crkva: u 8 služba u crkvi na Telepu, u 10 služba u centru.

 USKRS

NOVI SAD

Rimokatolička crkva Imena Marijina: u 7 i u 8.30 sati mise na mađarskom jeziku, u 10 i u 11.30 na hrvatskom.

Franjevačka crkva i samostan Svetog Ivana Kapistranskog: u 8.30 uskršnja misa na hrvatskom, a u 10.15 na mađarskom jeziku.

Slovačka evangelistička crkva: u 10 Svečana uskršnja liturgija.

Reformatorska hrišćanska crkva: u 8 služba i pričest Gospodnja sveta večera u crkvi na Telepu, u 10 služba i pričest Gospodnja sveta večera u crkvi u centru.

Bogosluženja za Veliku subotu i Veliki ponedeljak potražite OVDE.