LIMAN 3 I 4, SPENS I STADION KARAĐORĐE DO VEČERAS BEZ TOPLE VODE

LIMAN 3 I 4, SPENS I STADION KARAĐORĐE DO VEČERAS BEZ TOPLE VODE

Iz „Novosadske toplane“ obaveštavaju da je danas (21.09. 2018.), od 13.00 časova, zbog radova na vrelovodu, prekinuta je isporuka toplotne energije za pripremu tople potrošne vode za objekte na području Limana III Čitaj više »

UMETNICI IZ DORTMUNDA PONOVO U NOVOM SADU

UMETNICI IZ DORTMUNDA PONOVO U NOVOM SADU

Novi Sad i Dortmund su gradovi pobratimi od 1981. godine, što je vremenom dovelo i do uspešne saradnje na planu kulture. Tako će se dortmundski umetnici predstavitie Novosađaniima od ponedeljka u Kulturnom Čitaj više »

KALEIDOSKOP KULTURE SE PRIVODI KRAJU, ALI DOGAĐAJA IMA NA PRETEK

KALEIDOSKOP KULTURE SE PRIVODI KRAJU, ALI DOGAĐAJA IMA NA PRETEK

Kao novosadsko delo kulture zajedništva, Kaleidoskop je tokom protekle četiri nedelje predstavio jedinstvenu sliku različitosti i raznolikosti Novog Sada, te će Novosađani i u nedelji pred nama imati priliku da isprate najrazličitije Čitaj više »

ŠTA JE TO PROJEKAT „UKRŠTANjE“

ŠTA JE TO PROJEKAT „UKRŠTANjE“

Inovativan projekat „Ukrštanje”, podržan od Fondacije „Novi Sad 2021” u okviru javnog konkursa „Publika u fokusu”, okupio je tri institucije: Zavod za kulturu vojvođanskih Slovaka, ŠOSO „Milan Petrović” i Udruženje građana „Otvoreni Čitaj više »

VITEŠKI SABOR NA PETROVARADINSKOJ TVRĐAVI

VITEŠKI SABOR NA PETROVARADINSKOJ TVRĐAVI

Ako spadate u one koji vole da čitaju, ili gledaju sve što je vezano za srednji vek, ili se čak ljubitelj epske fantastike, ovog vikenda pruža vam se prilika da zakoračite malo Čitaj više »

 

BOGOSLUŽENjA ZA VELIKI PETAK I USKRS PO GREGORIJANSKOM KALENDARU

U crkvama koje Uskrs obeležavaju po gregorijanskom kalendaru DANAS SE obeležava VELIKI PETAK. Evo i rasporeda bogosluženja.

NOVI SAD

Rimokatolička crkva Imena Marijina: u 8.30 Križni put na mađarskom, u 10 časova Križni put na hrvatskom, u 17 sati muke Gospodnje na mađarskom, a u 19 sati na hrvatskom.

Franjevačka crkva i samostan Svetog Ivana Kapistranskog: u 15 Križni put i obred na hrvatskom jeziku, a u 17 na mađarskom.

Slovačka evangelistička crkva: u 10 Čitanje muke Isusove.

Reformatorska hrišćanska crkva: u 8 služba u crkvi na Telepu, u 10 služba u centru.

 USKRS

NOVI SAD

Rimokatolička crkva Imena Marijina: u 7 i u 8.30 sati mise na mađarskom jeziku, u 10 i u 11.30 na hrvatskom.

Franjevačka crkva i samostan Svetog Ivana Kapistranskog: u 8.30 uskršnja misa na hrvatskom, a u 10.15 na mađarskom jeziku.

Slovačka evangelistička crkva: u 10 Svečana uskršnja liturgija.

Reformatorska hrišćanska crkva: u 8 služba i pričest Gospodnja sveta večera u crkvi na Telepu, u 10 služba i pričest Gospodnja sveta večera u crkvi u centru.

Bogosluženja za Veliku subotu i Veliki ponedeljak potražite OVDE.