IZLOŽBA „WINDOWS 99“ POSLE 20 GODINA PONOVO U NOVOM SADU

IZLOŽBA „WINDOWS 99“ POSLE 20 GODINA PONOVO U NOVOM SADU

Na godišnjicu bombardovanja Novog Sada, u kulturnoj stanici Svilara, u nedelju 24. marta biće ponovo organizovana izložba postera „Windows 99“, autora Miloša Jovanovića – Hamera. Izložba je napravljena za vreme bombardovanja Srbije Čitaj više »

DEO SATELITA I NOVOG NASELjA U PONEDELjAK BEZ GREJANjA I TOPLE VODE OD TRI UJUTRU

DEO SATELITA I NOVOG NASELjA U PONEDELjAK BEZ GREJANjA I TOPLE VODE OD TRI UJUTRU

„Novosadska toplana“ obaveštava da će u ponedeljak, 25. marta 2019. godine, od 3 sata ujutru, zbog radova na vrelovodnoj mreži u bloku ulica Bate Brkića, Stevana Hladnog i Antuna Urbana, doći će Čitaj više »

SUTRA POČINjU RADIONICE KREATIVNOG PISANjA

SUTRA POČINjU RADIONICE KREATIVNOG PISANjA

Radionice kreativnog pisanja počinju sutra u podne, u Omladinskom centru CK13. Mogu da se prijave svi zainteresovani. Radionice koje nose naziv „Pisalište“ su besplatne i namenjene svima koji žele da učestvuju, bez Čitaj više »

IZLOŽBA FOTOGRAFJA O BOMBARDOVANjU NOVOG SADA 1999. GODINE

IZLOŽBA FOTOGRAFJA O BOMBARDOVANjU NOVOG SADA 1999. GODINE

Povodom 20 godina od početka razaranja Novog Sada i Srbije NATO bombama, udruženje „Inženjeri zaštite životne sredine“, uz podršku Omladinske prestonice Evrope Novi Sad 2019., organizuje izložbu fotografija „17. rođendan pod bombama“ –  Čitaj više »

BRAVO!!! STUDENTI ŠETAJU FRUŠKOM GOROM I SAKUPLjAJU SMEĆE (foto)

BRAVO!!! STUDENTI ŠETAJU FRUŠKOM GOROM I SAKUPLjAJU SMEĆE (foto)

U vreme kada svakodnevno slušamo o ugrožavanju životne sredine, bilo da se radi o kritičnom nivou zagađenja vazduha ili o aktuelnim Studenti geografije i članovi Društva mladih istraživača “Branislav Bukurov”, sa Prirodno-matematičkog Čitaj više »

 

MOGUĆNOSTI FINANSIRANjA PUTEM EU FONDOVA – OBUKA ZA ZAPOSLENE U INSTITUCIJAMA KULTURE

Fondacija „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“ i Fond „Evropski poslovi“ Autonomne Pokrajine Vojvodine, organizovali su trodnevnu stručnu obuku „Mogućnosti finansiranja putem EU fondova“, za zaposlene u institucijama kulture sa teritorije grada Novog Sada i Zone 021 – Irig, Sremski Karlovci, Beočin.

Glavni cilj obuka, održanih 21, 22. i 23. marta u sali 1 Skupštine Autonomne Pokrajine Vojvodine, bio je da se učesnici osposobe da samostalno formulišu predloge projekata prema fondovima Evropske Unije, da nauče strateški da ih pozicioniraju u okvire definisanih prioriteta i mera, kao i finansijskih ograničenja. Tokom obuke polaznici su unapredili veštine neophodne za preuzimanje aktivne uloge u razvoju i implementaciji projekata na lokalnom i regionalnom nivou.

Realizovane obuke predstavljaju rezultat zajedničkog rada Fondacije „Novi Sad 2021“ i Fonda „Evropski poslovi“, na osnovu sporazuma o saradnji koji su ove dve institucije potpisale u decembru 2017. godine. Projekat Izvan zone komfora u okviru kog je započeto podizanje kapaciteta institucija kulture radionicom Publika u fokusu u novembru prethodne godine, nastavljen je realizacijom obuke kojom će se povećati mogućnosti finansiranja institucija kulture na teritoriji grada Novog Sada iz fondova Evropske unije. Proces usavršavanja je u prvom navratu usmeren na zaposlene u institucijama čiji je osnivač Republika Srbija, AP Vojvodina i grad Novi Sad, a u narednom periodu edukacija će biti organizovana i za sve ostale aktere u kulturnim i kreativnim industrijama.

Fondacija „Novi Sad 2021’’ nastavlja sa izgrađivanjem kapaciteta u kulturi, kao prioritetnim delovanjem u okviru realizacije projekta Evropska prestonica kulture. Izgradnjom kapaciteta, bilo kadrovskih, bilo infrastrukturnih, dugoročno menjamo prostore, ljude i procese i utičemo na ostvarivanje zadatih ciljeva decentralizacije, interkulturalnog dijaloga, kulturne participacije, internacionalizacije i promocije kulturne baštine.