LIMAN 3 I 4, SPENS I STADION KARAĐORĐE DO VEČERAS BEZ TOPLE VODE

LIMAN 3 I 4, SPENS I STADION KARAĐORĐE DO VEČERAS BEZ TOPLE VODE

Iz „Novosadske toplane“ obaveštavaju da je danas (21.09. 2018.), od 13.00 časova, zbog radova na vrelovodu, prekinuta je isporuka toplotne energije za pripremu tople potrošne vode za objekte na području Limana III Čitaj više »

UMETNICI IZ DORTMUNDA PONOVO U NOVOM SADU

UMETNICI IZ DORTMUNDA PONOVO U NOVOM SADU

Novi Sad i Dortmund su gradovi pobratimi od 1981. godine, što je vremenom dovelo i do uspešne saradnje na planu kulture. Tako će se dortmundski umetnici predstavitie Novosađaniima od ponedeljka u Kulturnom Čitaj više »

KALEIDOSKOP KULTURE SE PRIVODI KRAJU, ALI DOGAĐAJA IMA NA PRETEK

KALEIDOSKOP KULTURE SE PRIVODI KRAJU, ALI DOGAĐAJA IMA NA PRETEK

Kao novosadsko delo kulture zajedništva, Kaleidoskop je tokom protekle četiri nedelje predstavio jedinstvenu sliku različitosti i raznolikosti Novog Sada, te će Novosađani i u nedelji pred nama imati priliku da isprate najrazličitije Čitaj više »

ŠTA JE TO PROJEKAT „UKRŠTANjE“

ŠTA JE TO PROJEKAT „UKRŠTANjE“

Inovativan projekat „Ukrštanje”, podržan od Fondacije „Novi Sad 2021” u okviru javnog konkursa „Publika u fokusu”, okupio je tri institucije: Zavod za kulturu vojvođanskih Slovaka, ŠOSO „Milan Petrović” i Udruženje građana „Otvoreni Čitaj više »

VITEŠKI SABOR NA PETROVARADINSKOJ TVRĐAVI

VITEŠKI SABOR NA PETROVARADINSKOJ TVRĐAVI

Ako spadate u one koji vole da čitaju, ili gledaju sve što je vezano za srednji vek, ili se čak ljubitelj epske fantastike, ovog vikenda pruža vam se prilika da zakoračite malo Čitaj više »

 

MOGUĆNOSTI FINANSIRANjA PUTEM EU FONDOVA – OBUKA ZA ZAPOSLENE U INSTITUCIJAMA KULTURE

Fondacija „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“ i Fond „Evropski poslovi“ Autonomne Pokrajine Vojvodine, organizovali su trodnevnu stručnu obuku „Mogućnosti finansiranja putem EU fondova“, za zaposlene u institucijama kulture sa teritorije grada Novog Sada i Zone 021 – Irig, Sremski Karlovci, Beočin.

Glavni cilj obuka, održanih 21, 22. i 23. marta u sali 1 Skupštine Autonomne Pokrajine Vojvodine, bio je da se učesnici osposobe da samostalno formulišu predloge projekata prema fondovima Evropske Unije, da nauče strateški da ih pozicioniraju u okvire definisanih prioriteta i mera, kao i finansijskih ograničenja. Tokom obuke polaznici su unapredili veštine neophodne za preuzimanje aktivne uloge u razvoju i implementaciji projekata na lokalnom i regionalnom nivou.

Realizovane obuke predstavljaju rezultat zajedničkog rada Fondacije „Novi Sad 2021“ i Fonda „Evropski poslovi“, na osnovu sporazuma o saradnji koji su ove dve institucije potpisale u decembru 2017. godine. Projekat Izvan zone komfora u okviru kog je započeto podizanje kapaciteta institucija kulture radionicom Publika u fokusu u novembru prethodne godine, nastavljen je realizacijom obuke kojom će se povećati mogućnosti finansiranja institucija kulture na teritoriji grada Novog Sada iz fondova Evropske unije. Proces usavršavanja je u prvom navratu usmeren na zaposlene u institucijama čiji je osnivač Republika Srbija, AP Vojvodina i grad Novi Sad, a u narednom periodu edukacija će biti organizovana i za sve ostale aktere u kulturnim i kreativnim industrijama.

Fondacija „Novi Sad 2021’’ nastavlja sa izgrađivanjem kapaciteta u kulturi, kao prioritetnim delovanjem u okviru realizacije projekta Evropska prestonica kulture. Izgradnjom kapaciteta, bilo kadrovskih, bilo infrastrukturnih, dugoročno menjamo prostore, ljude i procese i utičemo na ostvarivanje zadatih ciljeva decentralizacije, interkulturalnog dijaloga, kulturne participacije, internacionalizacije i promocije kulturne baštine.