NOVI SAD POD SNEGOM (foto, video)

NOVI SAD POD SNEGOM (foto, video)

Prvi ozbiljan sneg pao je u Novom Sadu. Saobraćaj teže funkcioniše po gradskim ulicama, što je i uobičajeno, baš kao i to da je više automobila na njima iz istih razloga. Najteže Čitaj više »

POČINjE OČITAVANjE ZA DECEMBAR

POČINjE OČITAVANjE ZA DECEMBAR

Radnici Javnog komunalnog preduzeća„Novosadska toplana“ od ponedeljka, 17.decembra 2018. godine, očitavaćestanja utroška toplotne energije na merilima toplote i na vodomerima za toplu potrošnuvodu za mesec decembartekuće godine. Mole se potrošači, posebno stanari Čitaj više »

VOLKSVAGEN RESTAURIRAO BUBU STARU 52 GODINE (video)

VOLKSVAGEN RESTAURIRAO BUBU STARU 52 GODINE (video)

„Bubu“ koju je Ketlin Bruks kupila 12. decembra 1966. godine nazvala je Eni, a njih dve su od tada pune 52 godine nerazdvojne. Kada su u „Folksvagenu“ čuli za ovaj slučaj, odlučili Čitaj više »

ZIMSKI FESTIVAL NOVIH ENERGIJA NA NOVOM NASELjU

ZIMSKI FESTIVAL NOVIH ENERGIJA NA NOVOM NASELjU

U Novom sadu, konkretno na Novom naselju od 25. decembra ove, do 1. januara sledeće godine  biće organizovan prvi „Zimski festival novih energija“. Domaćim događaja je MZ „Gavrilo Princip“. Programi Festivala su  Čitaj više »

NOVI SAD 2021: KAKO DOĆI DO REŠENjA ZA UREĐENJE CENTRA GRADA

NOVI SAD 2021: KAKO DOĆI DO REŠENjA ZA UREĐENJE CENTRA GRADA

U okviru „Otvorenog studija za arhitekturu i dizajn” Fondacije „Novi Sad 2021”, koji je otvoren u „Apolo” centru, predstavljena je saradnja švedskog arhitekte Johana Kaselbranta i srpske stručne javnosti, koji će tri Čitaj više »

 

MOGUĆNOSTI FINANSIRANjA PUTEM EU FONDOVA – OBUKA ZA ZAPOSLENE U INSTITUCIJAMA KULTURE

Fondacija „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“ i Fond „Evropski poslovi“ Autonomne Pokrajine Vojvodine, organizovali su trodnevnu stručnu obuku „Mogućnosti finansiranja putem EU fondova“, za zaposlene u institucijama kulture sa teritorije grada Novog Sada i Zone 021 – Irig, Sremski Karlovci, Beočin.

Glavni cilj obuka, održanih 21, 22. i 23. marta u sali 1 Skupštine Autonomne Pokrajine Vojvodine, bio je da se učesnici osposobe da samostalno formulišu predloge projekata prema fondovima Evropske Unije, da nauče strateški da ih pozicioniraju u okvire definisanih prioriteta i mera, kao i finansijskih ograničenja. Tokom obuke polaznici su unapredili veštine neophodne za preuzimanje aktivne uloge u razvoju i implementaciji projekata na lokalnom i regionalnom nivou.

Realizovane obuke predstavljaju rezultat zajedničkog rada Fondacije „Novi Sad 2021“ i Fonda „Evropski poslovi“, na osnovu sporazuma o saradnji koji su ove dve institucije potpisale u decembru 2017. godine. Projekat Izvan zone komfora u okviru kog je započeto podizanje kapaciteta institucija kulture radionicom Publika u fokusu u novembru prethodne godine, nastavljen je realizacijom obuke kojom će se povećati mogućnosti finansiranja institucija kulture na teritoriji grada Novog Sada iz fondova Evropske unije. Proces usavršavanja je u prvom navratu usmeren na zaposlene u institucijama čiji je osnivač Republika Srbija, AP Vojvodina i grad Novi Sad, a u narednom periodu edukacija će biti organizovana i za sve ostale aktere u kulturnim i kreativnim industrijama.

Fondacija „Novi Sad 2021’’ nastavlja sa izgrađivanjem kapaciteta u kulturi, kao prioritetnim delovanjem u okviru realizacije projekta Evropska prestonica kulture. Izgradnjom kapaciteta, bilo kadrovskih, bilo infrastrukturnih, dugoročno menjamo prostore, ljude i procese i utičemo na ostvarivanje zadatih ciljeva decentralizacije, interkulturalnog dijaloga, kulturne participacije, internacionalizacije i promocije kulturne baštine.