LIMAN 3 I 4, SPENS I STADION KARAĐORĐE DO VEČERAS BEZ TOPLE VODE

LIMAN 3 I 4, SPENS I STADION KARAĐORĐE DO VEČERAS BEZ TOPLE VODE

Iz „Novosadske toplane“ obaveštavaju da je danas (21.09. 2018.), od 13.00 časova, zbog radova na vrelovodu, prekinuta je isporuka toplotne energije za pripremu tople potrošne vode za objekte na području Limana III Čitaj više »

UMETNICI IZ DORTMUNDA PONOVO U NOVOM SADU

UMETNICI IZ DORTMUNDA PONOVO U NOVOM SADU

Novi Sad i Dortmund su gradovi pobratimi od 1981. godine, što je vremenom dovelo i do uspešne saradnje na planu kulture. Tako će se dortmundski umetnici predstavitie Novosađaniima od ponedeljka u Kulturnom Čitaj više »

KALEIDOSKOP KULTURE SE PRIVODI KRAJU, ALI DOGAĐAJA IMA NA PRETEK

KALEIDOSKOP KULTURE SE PRIVODI KRAJU, ALI DOGAĐAJA IMA NA PRETEK

Kao novosadsko delo kulture zajedništva, Kaleidoskop je tokom protekle četiri nedelje predstavio jedinstvenu sliku različitosti i raznolikosti Novog Sada, te će Novosađani i u nedelji pred nama imati priliku da isprate najrazličitije Čitaj više »

ŠTA JE TO PROJEKAT „UKRŠTANjE“

ŠTA JE TO PROJEKAT „UKRŠTANjE“

Inovativan projekat „Ukrštanje”, podržan od Fondacije „Novi Sad 2021” u okviru javnog konkursa „Publika u fokusu”, okupio je tri institucije: Zavod za kulturu vojvođanskih Slovaka, ŠOSO „Milan Petrović” i Udruženje građana „Otvoreni Čitaj više »

VITEŠKI SABOR NA PETROVARADINSKOJ TVRĐAVI

VITEŠKI SABOR NA PETROVARADINSKOJ TVRĐAVI

Ako spadate u one koji vole da čitaju, ili gledaju sve što je vezano za srednji vek, ili se čak ljubitelj epske fantastike, ovog vikenda pruža vam se prilika da zakoračite malo Čitaj više »

 

DIVAN SA TEMOM „MENjAMO PROSTORE“ DANAS U STARTITU

U susret 2021. godini kada će Novi Sad poneti tiulu evropske prestonice kulture za danas je najavljen još jedan „Divan“ i to pod nazivom  „Menjamo prostore“. Divan je zakazan za 18 sati u Startit centru koji se nalazi u ulici Mike Antića broj 2. Na Divanu će se predstaviti primeri dobre prakse kod nas i u svetu koji pokazuju kako aktivni, udruženi i uporni pojedinci mogu da promene izgled svoje okoline i značajno utiču na uređenje javnih prostora po meri građana. Pored toga, Fondacija „Novi Sad 2021“ želi da motiviše građane da se maksimalno uključe u realizaciju projekta Evropska prestonica kulture, kako bi ova praksa kao deo aktivnosti drugih prestonica kulture, zaživela i kod nas. Kako su ovom konceptu pristupili građani Plzenja i kako to već godinama rade u drugim gradovima, pričaće Marek Šivak, predsednik organizacije „Pestuj prostor“ (Negovanje prostora) iz Plzenja. Sem njega, o tome da li u našem gradu postoje inicijative ove vrste i kako to može da izgleda u našem komšiluku, govoriće Danica Jovović Prodanović u ime Beogradske internacionalne nedelje arhitekture (BINA), Vera Golubović iz Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije, kao i arhitekta Slobodan Jović.