IZMENA REŽIMA SAOBRAĆAJA U ULICI BRAĆE RIBNIKAR ZBOG RADOVA NOVOSADSKE TOPLANE

IZMENA REŽIMA SAOBRAĆAJA U ULICI BRAĆE RIBNIKAR ZBOG RADOVA NOVOSADSKE TOPLANE

„Novosadska toplana“ obaveštava da sutra (19. oktobar) počinje s radovima na izgradnji vrelovodnog priključka za objekat u ulici Braće Ribnikar 7-9 zbog čega će privremeno biti zauzeta jedna saobraćajne trake u zoni Čitaj više »

DEO DETELINARE U PETAK BEZ GREJANjA I TOPLE VODE

DEO DETELINARE U PETAK BEZ GREJANjA I TOPLE VODE

„Novosadska toplana“ obaveštava da će sutra (19. oktobar) od 6 sati, zbog radova na vrelovodu u Ulici Stevana Mokranjca, neće biti grejanja i potrošne tole vode u sledećim objektima: – Rumenačka 5-25; Čitaj više »

PICA KAO MOTIVACIJA NA POSLU

PICA KAO MOTIVACIJA NA POSLU

Poznati psiholog Dan Ariely sproveo je eksperiment u Intelovoj fabrici u Izraelu kako bi bolje razumeo ljudsku motivaciju. U eksperimentu su bile 4 grupe ispitanika. Prva grupa na početku nedelje dobila je Čitaj više »

ŠTA DOBIJAŠ U EU AKO TI VOZ KASNI

ŠTA DOBIJAŠ U EU AKO TI VOZ KASNI

Evropska unija usvojila je novu regulativu za bolja prava putnika u železničkom saobraćaju po kojoj, ukoliko voz kasni sat vremena, putnici mogu da zahtevaju povraćaj od 50 odsto iznosa cene karte. Od Čitaj više »

U NEDELjU JE FESTIVAL LAMPIONA

U NEDELjU JE FESTIVAL LAMPIONA

Prva studentska humanitarna fondacija “Osmeh na dar” u nedelju 21. oktobra organizuje treći “Osmehov festival lampiona”, kao uvod u novu, 13.  novogodišnju akciju, koja je zakazana za decembar. Festival počinje u 16 Čitaj više »

 

ZAŠTO TOLIKO VOLIMO LOŠU HRANU

Razlika između gladi i želje za hranom itekako postoji. Glad osećamo kada je hrana zaista potrebna organizmu za funkcionisanje, dok se sama želja povezuje sa hranom bogatom šećerom, solima, trans masnim kiselinama, kofeinom ili alkoholom. I postoje jaki razlozi zbog čega osećamo želju za nezdravom hranom. Najčešće je to stres. Brzu i nezdravnu hranu jedemo kada smo emotivno uzrujani, a većina kompanija koje se bave proizvodnjom i prodajom hrane to koriste. Oni zapravo nude “hranu za utehu”. Kad smo pod stresom, nivo serotonina, hormona sreće, je na najnižem nivou. Mi ljudi ne možemo da ostanemo dugo nesrećni, pa se oslanjamo na najbrži način utehe. To je uglavnom hrana, koja popravlja naše raspoloženje, ali nakon toga sledi još brži pad raspoloženja pa smo još nervozniji i nesrećniji. Zbog čega opet jedemo. Takođe, brza hrana je bogata šećerom koji stvara zavisnost kod ljudi.