RADNICI TOPLANE KREĆU SA OČITAVANjEM ZA AVGUST

RADNICI TOPLANE KREĆU SA OČITAVANjEM ZA AVGUST

Radnici „Novosadske toplane“ od ponedeljka, 20. Avgusta kreću sa očitavanjem stanja vodomera  i merilima za potrošnu toplu vodu za mesec avgust 2018.godine, pa mole potrošače, a posebno stanare u individualnim stambenim zgradama Čitaj više »

KASNIO NA AVION PA REKAO DA JE U NjEMU BOMBA

KASNIO NA AVION PA REKAO DA JE U NjEMU BOMBA

Britanski državljanin Žakob Meir Abdelak, koji je kasnio na let iz Londona za Los Anđeles, pokušao je da ga prinudno odloži, kako bi stigao da se ukrca, tako što je pozvao policiju Čitaj više »

NEMOJTE JESTI U VOZOVIMA BEČKOG METROA

NEMOJTE JESTI U VOZOVIMA BEČKOG METROA

Gradske vlasti Beča zabranile su putnicima da konzumiraju hranu u vozovima podzemne železnice, ali nisu planirane kazne za prekršioce, bar ne na početku. Zabrana će stupiti na snagu 1. septembra, prvo na Čitaj više »

NE PROVERAVJTE POSLOVNU ELEKTRONSKU POŠTU POSLE KRAJA RADNOG VREMENA

NE PROVERAVJTE POSLOVNU ELEKTRONSKU POŠTU POSLE KRAJA RADNOG VREMENA

Proveravanje poslovnog emaila nakon radnog vremena katastrofalno utiče na zdravlje i veze. To je zaključak istraživanja koje je uradila kompanija Virginia Tech. Stvar je u tome da očekivanje od zaposlenih da gledaju Čitaj više »

RAZMENA UDžBENIKA STARTUJE OD PONEDELjKA

RAZMENA UDžBENIKA STARTUJE OD PONEDELjKA

Razmena udžbenika za osnovnu i srednju školu biće organizovana od 20. avgusta do 7. setpembra prostorijama Udruženja građana „NS blok“, Trg Marije Trandafil 4. Sve zainteresovani pozvani su da učestvuju u ovoj Čitaj više »

 

DESET GODINA OFTALMOLOŠKE BOLNICE „ELIKSIR“

Specijalna oftalmološka bolnica „Eliksir“ proslavila je desetogodišnjicu postojanja i rada. Takođe, obeleženo je i 29 godina uspešne saradnje sa očnom klinikom „Fjodorov“ u Kalugi – Ruska Federacija. Cilj tog programa je prevencija, kao i lečenje očnih bolesti dece i odraslih. Zahvaljujući srpsko – ruskom projektu, koji se realizuje pod sloganima „U Kalugu po bolji vid“ i „Eliksir – Vaš put ka svetlosti“, uspešno je izvedeno 5000 operacija i intervencija u Novom Sadu i više od 20 hiljada njih u u Rusiji. Takođe je obavljeno više od 100 hiljada konsultativnih pregleda, a gostujući ruski oftalmolozi uradili su više od 65 hiljada besplatih pregleda. „U bolnici „Eliksir“ rade se i operacije katarakte o trošku Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje. Fond određuje ko će biti lečen u privatnim zdravstvenim ustanovama. On pokriva troškove zahvata na jednom oku, a bolnica daje specijalne popuste za operaciju na drugom oku“, kaže direktorka Ruža Subotić. Oftalmološka bolnica „Eliksir“ realizuje i stalne humanitarne akcije – besplatno merenje očnog pritiska, besplatne kompletne oftalmološke preglede namenjene trudnicama i deci slepih i slabovidih, kao i posebne akcije za penzionere i osobe sa dijabetesom.