TOPLANA KREĆE SA OČITAVANjEM ZA JANUAR

TOPLANA KREĆE SA OČITAVANjEM ZA JANUAR

 „Novosadska toplana“ oba najavljuju da od srede, 16. januara, njihovi radnici počinju sa očitavanjem stanja utroška toplotne energije na merilima toplote i na vodomerima za toplu potrošnu vodu za tekući mesec i Čitaj više »

POSLAO MAČKU EKSPRES POŠTOM

POSLAO MAČKU EKSPRES POŠTOM

Muškarac s Tajvana zaradio je kaznu zbog toga što je neželjenu mačku spakovao u ekspresnu poštansku pošiljku i poslao je u prihvatilište za životinje.  On je zbog kršenja zakona o zaštiti životinja Čitaj više »

KINEZI U ANTI STRES SOBI RAZBIJAJU SVE ŠTO STIGNU

KINEZI U ANTI STRES SOBI RAZBIJAJU SVE ŠTO STIGNU

Otkad je 25-godišnja Jin Meng s prijateljima u septembru otvorila „anti-stres sobu“ pod nazivom „Smash“ u kojoj klijenti za pola sata za 23 dolara mogu da razbijaju flaše, radio prijemnike, mobilne telefone Čitaj više »

PICE ZA AMERIČKE KONTROLORE LETA OD STRANE KANADSKIH KOLEGA

PICE ZA AMERIČKE KONTROLORE LETA OD STRANE KANADSKIH KOLEGA

Kanadski kontrolori leta kupili su stotine pica svojim kolegama u SAD u znak solidarnosti zbog delimične blokade američke vlade koja je pogodila i kontrolore leta. Šef Udruženja kanadskih kontrolora leta Piter Dafi Čitaj više »

VRATITE SCENARIO HJU GRANTU

VRATITE SCENARIO HJU GRANTU

Britanskom glumcu Hju Grantu su obili auto. I ovo verovatno ne bi ni bila vest da se tim povpodom nije oglasio čuveni glumac i zamolio je lopove, koji su mu obili automobil, Čitaj više »

 

DESET GODINA OFTALMOLOŠKE BOLNICE „ELIKSIR“

Specijalna oftalmološka bolnica „Eliksir“ proslavila je desetogodišnjicu postojanja i rada. Takođe, obeleženo je i 29 godina uspešne saradnje sa očnom klinikom „Fjodorov“ u Kalugi – Ruska Federacija. Cilj tog programa je prevencija, kao i lečenje očnih bolesti dece i odraslih. Zahvaljujući srpsko – ruskom projektu, koji se realizuje pod sloganima „U Kalugu po bolji vid“ i „Eliksir – Vaš put ka svetlosti“, uspešno je izvedeno 5000 operacija i intervencija u Novom Sadu i više od 20 hiljada njih u u Rusiji. Takođe je obavljeno više od 100 hiljada konsultativnih pregleda, a gostujući ruski oftalmolozi uradili su više od 65 hiljada besplatih pregleda. „U bolnici „Eliksir“ rade se i operacije katarakte o trošku Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje. Fond određuje ko će biti lečen u privatnim zdravstvenim ustanovama. On pokriva troškove zahvata na jednom oku, a bolnica daje specijalne popuste za operaciju na drugom oku“, kaže direktorka Ruža Subotić. Oftalmološka bolnica „Eliksir“ realizuje i stalne humanitarne akcije – besplatno merenje očnog pritiska, besplatne kompletne oftalmološke preglede namenjene trudnicama i deci slepih i slabovidih, kao i posebne akcije za penzionere i osobe sa dijabetesom.