LIMAN 3 I 4, SPENS I STADION KARAĐORĐE DO VEČERAS BEZ TOPLE VODE

LIMAN 3 I 4, SPENS I STADION KARAĐORĐE DO VEČERAS BEZ TOPLE VODE

Iz „Novosadske toplane“ obaveštavaju da je danas (21.09. 2018.), od 13.00 časova, zbog radova na vrelovodu, prekinuta je isporuka toplotne energije za pripremu tople potrošne vode za objekte na području Limana III Čitaj više »

UMETNICI IZ DORTMUNDA PONOVO U NOVOM SADU

UMETNICI IZ DORTMUNDA PONOVO U NOVOM SADU

Novi Sad i Dortmund su gradovi pobratimi od 1981. godine, što je vremenom dovelo i do uspešne saradnje na planu kulture. Tako će se dortmundski umetnici predstavitie Novosađaniima od ponedeljka u Kulturnom Čitaj više »

KALEIDOSKOP KULTURE SE PRIVODI KRAJU, ALI DOGAĐAJA IMA NA PRETEK

KALEIDOSKOP KULTURE SE PRIVODI KRAJU, ALI DOGAĐAJA IMA NA PRETEK

Kao novosadsko delo kulture zajedništva, Kaleidoskop je tokom protekle četiri nedelje predstavio jedinstvenu sliku različitosti i raznolikosti Novog Sada, te će Novosađani i u nedelji pred nama imati priliku da isprate najrazličitije Čitaj više »

ŠTA JE TO PROJEKAT „UKRŠTANjE“

ŠTA JE TO PROJEKAT „UKRŠTANjE“

Inovativan projekat „Ukrštanje”, podržan od Fondacije „Novi Sad 2021” u okviru javnog konkursa „Publika u fokusu”, okupio je tri institucije: Zavod za kulturu vojvođanskih Slovaka, ŠOSO „Milan Petrović” i Udruženje građana „Otvoreni Čitaj više »

VITEŠKI SABOR NA PETROVARADINSKOJ TVRĐAVI

VITEŠKI SABOR NA PETROVARADINSKOJ TVRĐAVI

Ako spadate u one koji vole da čitaju, ili gledaju sve što je vezano za srednji vek, ili se čak ljubitelj epske fantastike, ovog vikenda pruža vam se prilika da zakoračite malo Čitaj više »

 

ODRASLIMA SVE VIŠE U AVIONIMA SMETAJU DECA

Pojedini putnici smatraju da je mogućnost sedenja pored glasnog deteta samo jedan od rizika kojima se svako izlaže kada kupuje avionsku kartu, dok drugi smatraju da decu obavezno treba razdvojiti od odraslih.

Indigo, jedan od najvećih indijskih avio-prevoznika, uveo je „Tihe zone“ u svoje letelice još 2016. godine.  U pitanju su zone u kojima je zabranjen pristup deci ispod 12 godina (11, 12, 13. i 14. red), namenjene isključivo biznismenima.
Želeli smo da obezbedimo komfor svim putnicima koji putuju našom kompanijom. Ove zone namenjene su biznismenima kojima je potrebna tišina kako bi na miru radili svoj posao„, rekli su predstavnici kompanije.
Istog mišljenja bile su i kompanije Malezija erlajns, Er Azija i Skot erlajns, koje su uvele istu ponudu.
Istraživanje sajta za avionska putovanja Airfwarewatchdog iz 2017. pokazalo je da više od polovine ispitanika smatra da bi porodice sa decom ispod 10 godina starosti trebalo udaljiti od ostalih putnika, a rasprava se zahuktala na Redditu, gde je veliki broj korisnika istakao da bi rado platio dodatnu sumu novca za let bez dece.
Protiv ove opcije su za sada jedino SAD, koje smatraju da bi ovakva vrsta usluge imala izuzetno negativan uticaj na reputaciju avio-kompanija jer bi izazvala bes putnika sa malom decom.
Roditeljima je teško da budu objektivni kada su u pitanju ovakve stvari. Kad god ova tema dođe na red, vrlo se uznemire„, izjavila je urednica sajta Airfarewatchdog za Biznis insajder.
Stjuartova ističe da se roditelji vremenom prilagođavaju životu s malom decom i da nemaju osećaj za to koliko njihovi mališani mogu da budu naporni.
Ako imate decu, najverovatnije ste se već odavno navikli na buku. Ukoliko vam neko kaže da su vaša deca preglasna ili nevaspitana… takve situacije mogu da eskaliraju vrlo brzo„, zaključila je.
Izvor: 021.rs Foto: Balkan Magazin