POLOŽILA VOZAČKI IZ PRVE…. U 82. GODINI

POLOŽILA VOZAČKI IZ PRVE…. U 82. GODINI

Jedna 82-ogodišnja žena iz Britanije položila je vozački ispit iz prvog pokušaja, uprkos tome što je morala da pauzira tokom obuke zbog operacije kolena. Džozefin Šika, koja živi u blizini britanskog grada Čitaj više »

PARLAMENT RUSIJE ORGANIZUJE TAKMIČENjE ZA REPERE

PARLAMENT RUSIJE ORGANIZUJE TAKMIČENjE ZA REPERE

Ruski parlament najavio je takmičenje za najbolju rep pesmu, usred mera protiv savremene muzike koje podsećaju na cenzuru umetnosti iz sovjetskih vremena. Desetak repera je nedavno imalo otkazane nastupe posle upozorenja zvaničnika Čitaj više »

I U ISTAMBULU GADSKI PREVOZ MOŽETE PLATITI PLASTIČNIM FLAŠAMA

I U ISTAMBULU GADSKI PREVOZ MOŽETE PLATITI PLASTIČNIM FLAŠAMA

Istanbulske vlasti sprovode pilot-projekat koji korisnicima javnog prevoza omogućava da voznu kartu plaćaju recikliranjem plastičnih boca, limenki ili papira. Program se sprovodi preko automata koji prima plastične flaše, limenke ili papir, a Čitaj više »

500 HILjADA DOLARA ISPALO NA AUTO PUT (video)

500 HILjADA DOLARA ISPALO NA AUTO PUT (video)

Iz oklopnog vozila za prevoz novca na auto-putu u američkoj saveznoj državi Nju Džersi ispala su dva džaka sa više od 500.000 dolara, a policija je uspela da pronađe svega 205.000. Još Čitaj više »

NAJPOSEĆENIJE TURISTIČKE ATRAKCIJE OVE GODINE U SVETU SU…

NAJPOSEĆENIJE TURISTIČKE ATRAKCIJE OVE GODINE U SVETU SU…

Ko god je mogao putovao je negde ove godine, a evo kako ozgleda lista 10 najpopularnijih turističkih atrakcija na svetu koju je objavio sajt TripAdvisor.  Na listi prednjače Italija, Francuska i SAD. Čitaj više »

 

ODRASLIMA SVE VIŠE U AVIONIMA SMETAJU DECA

Pojedini putnici smatraju da je mogućnost sedenja pored glasnog deteta samo jedan od rizika kojima se svako izlaže kada kupuje avionsku kartu, dok drugi smatraju da decu obavezno treba razdvojiti od odraslih.

Indigo, jedan od najvećih indijskih avio-prevoznika, uveo je „Tihe zone“ u svoje letelice još 2016. godine.  U pitanju su zone u kojima je zabranjen pristup deci ispod 12 godina (11, 12, 13. i 14. red), namenjene isključivo biznismenima.
Želeli smo da obezbedimo komfor svim putnicima koji putuju našom kompanijom. Ove zone namenjene su biznismenima kojima je potrebna tišina kako bi na miru radili svoj posao„, rekli su predstavnici kompanije.
Istog mišljenja bile su i kompanije Malezija erlajns, Er Azija i Skot erlajns, koje su uvele istu ponudu.
Istraživanje sajta za avionska putovanja Airfwarewatchdog iz 2017. pokazalo je da više od polovine ispitanika smatra da bi porodice sa decom ispod 10 godina starosti trebalo udaljiti od ostalih putnika, a rasprava se zahuktala na Redditu, gde je veliki broj korisnika istakao da bi rado platio dodatnu sumu novca za let bez dece.
Protiv ove opcije su za sada jedino SAD, koje smatraju da bi ovakva vrsta usluge imala izuzetno negativan uticaj na reputaciju avio-kompanija jer bi izazvala bes putnika sa malom decom.
Roditeljima je teško da budu objektivni kada su u pitanju ovakve stvari. Kad god ova tema dođe na red, vrlo se uznemire„, izjavila je urednica sajta Airfarewatchdog za Biznis insajder.
Stjuartova ističe da se roditelji vremenom prilagođavaju životu s malom decom i da nemaju osećaj za to koliko njihovi mališani mogu da budu naporni.
Ako imate decu, najverovatnije ste se već odavno navikli na buku. Ukoliko vam neko kaže da su vaša deca preglasna ili nevaspitana… takve situacije mogu da eskaliraju vrlo brzo„, zaključila je.
Izvor: 021.rs Foto: Balkan Magazin