PREDSTAVLjENO ČETIRI LOKACIJE U OKVIRU PROJEKTA „NOVA MESTA“

PREDSTAVLjENO ČETIRI LOKACIJE U OKVIRU PROJEKTA „NOVA MESTA“

Fondacija „Novi Sad 2021“ predstavila je danas četiri lokacije u našem gradu koje su deo projekta „Nova mesta – mikrogranting“, pokrenutog u cilju da se uz male urbane intervencije i inovativne ideje Čitaj više »

RADOVI TOPLANE MENjAJU REŽIM SAOBRAĆAJA U ĆIRPANOVOJ

RADOVI TOPLANE MENjAJU REŽIM SAOBRAĆAJA U ĆIRPANOVOJ

„Novosadska toplana“ obaveštava da će sutra (17. oktobar) početi sa radovima na izgradnji vrelovodnog priključka za objekat u Ćirpanovoj ulici broj 11, zbog čega će privremeno biti zauzeta jednea saobraćajna trake za potrebe Čitaj više »

PLATIO BMW TONOM METALNIH NOVČIĆA

PLATIO BMW TONOM METALNIH NOVČIĆA

Jedan Kinez je nedavno izazvao opšti metež u zastupništvu gde se prodaje BMW automobili u kineskom gradu Tongrenu. On za kupovinu  novog automobila marke BMW čija je cena bila 480.000 juana (oko Čitaj više »

STAJANjE NA POSLU JE DOBRO I KORISNO

STAJANjE NA POSLU JE DOBRO I KORISNO

Novo istraživanje pokazalo je da stolovi čija visina može da se prilagođava tako da za njima može da se radi i sedeći i stojeći, poboljšavaju efikasnost na poslu, ali su i blagotvorni Čitaj više »

ZLATNI RETRIVER – GRADONAČELNIK

ZLATNI RETRIVER – GRADONAČELNIK

Ajdelvajld je gradić u Kaliforniji koji je 2012. godine izabrao svog prvog gradonačelnika. Kažu da je u pitanju veoma dobar momak po imenu Maks. On je prijateljski nastrojen i uvek dopušta mom sinu Čitaj više »

 

HUMANITARNA ŽURKA ZA BORKA NINIĆA

Humanitarna žurka za Borka Ninića, pod nazivom „Piće za reč“, održaće se u sredu, 7. februara u Kafani kod Čika Jove, u Zmaj Jovinoj 26.
Cilj ove akcije je prikupljanje novca za kupovinu specijalnog dizajniranog komunikatora, visoko sofisticiranog kompjuterskog uređaja asistivne tehnologije, marke Tobii, čija bi upotreba omogućila Borku Niniću iz Novog Sada, prevazilaženje možda i najveće prepreke u funkcionisanju, nemogućnost verbalne komunikacije. Pomoću pomenutog uređaja Borko bi mogao da ispisuje reči i rečenice pogledom po ekranu i na taj nači komunicira.
Goste će zabavljati tamburaški sastav Stari drugari.
Početak je u 19 časova, a ulaz je slobodan.
Akciju su pokrenuli zaposleni ŠOSO „Milan Petrović“, čiji je i Borko korisnik.
Svi zainteresovani Borku mogu pomoći i slanjem SMS-a sadržine 260 na broj 3030 ili uplatom na račune:
Dinarski: 160-463498-77
Devizni: 00-540-0001949.9
IBAN broj: RS35160005400001949991
Izvor: 021.rs Foto: 021.rs