IZMENA REŽIMA SAOBRAĆAJA U PARIJARHA ČARNOJEVIĆA ZBOG RADOVA TOPLANE

IZMENA REŽIMA SAOBRAĆAJA U PARIJARHA ČARNOJEVIĆA ZBOG RADOVA TOPLANE

„Novosadska toplana“ Novi Sad u ponedeljak, 21. januara 2019. godine, počinje sa radovima na izgradnji vrelovodnog priključka za objekat u Ulici patrijarha Čarnojevića broj 16 zbog čega će privremeno biti izmenjen režim Čitaj više »

BICIKL ZA DECU ĆIJI SU RODITELjI OSTAVILI CIGARETE

BICIKL ZA DECU ĆIJI SU RODITELjI OSTAVILI CIGARETE

Nekada se govorilo „puši kao Turčin“, a kako je krenulo, ova izreka će otići u istoriju. Naime, u turskom gradu Kilisu pokrenuta je nesvakidašnja kampanja tako što su deca, čiji su roditelji Čitaj više »

HEKLICA – JAVNI ČAS HEKLANjA U CK13

HEKLICA – JAVNI ČAS HEKLANjA U CK13

Ako vam je jedna od želja u životu bila da naučite da heklate, ali i ako nije, pruža vam se prilika da dođete na javni čas heklanja, koji će se održati sledećeg Čitaj više »

I DALjE POMAŽEMO MALOM DIMITRIJU DA STANE NA NOGE

I DALjE POMAŽEMO MALOM DIMITRIJU DA STANE NA NOGE

Da vas podsetimo, naš sugrađanin Dimitrije Matić ima devet godina, učenik je treceg razreda ŠOSO „Milan Petrović“ i od rođenja boluje od cerebralne paralize. Mali Dimitrije je, zbog svog stanja, od rođenja Čitaj više »

JOŠ JEDNA RADIONICA ZA DECU U MUZEJU VOJVODINE

JOŠ JEDNA RADIONICA ZA DECU U MUZEJU VOJVODINE

Dečija radionica „Ulovi me, pripitomi me“ biće održana u nedelju, u Muzeju Vojvodine, a mališani će saznati čime se bavi arheozoolog u Muzeju, koje su životinje u prošlosti ljudi lovili, pripitomljavali i Čitaj više »

 

DVE HUMANITARNE VEČERI NA RIBARCU U ORGANIZACIJI BUDUĆIH TURISTIČKIH RADNIKA

Studenti hotelijerstva Departmana za geografiju, turizam, i hotelijerstvo sa Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu smislili su odličan način da stečena znanja primene u praksi, a da pri tom učene i dobro delo. Upustilu su se u organizaciju humanitarnih tematskih večeri, a prvo takvo je u sredu 31. januara koje će biti posvećeno posvećeno dvadesetim godinama prošlog veka. Kroz muzičke, plesne i glumačke tačke, predstaviće duh ove epohe, a sva sredstva prikupljena od prodaje ulaznica biće usmerena za lečenje trogodišnjih blizanaca, Sare i Andreja Dedovića iz Novog Sada, koji boluju od cerebralne paralize. Ovo humanitarno tematsko veče biće organizovano u restoranu Ribarac, sa početkom u 20 sati, cena ulaznice je 1000 dinara.

Nedelju dana kasnije, konkretno u sredu, 7. februara, biće održano novo tematsko veče na Ribarcu, takođe humanitarnog karaktera, pod nazivom „Srbija – srednji vek, I’ll be back“. Biće to putovanje kroz srednjevekovnu Srbiju i upoznavanje sa kulturom, običajima i hranom toga doba. Cena ulaznice je takođe 1000 dinara, a prihod će biti uručen udruženju građana „Život“ iz Novog Sada, koje pomaže deci u borbi protiv retkih bolesti. Posetioci koji to žele moći će da donesu i igračke, slatkiše, školski pribor i slično, koji će biti donirani  Svratištu za nezbrinutu decu. I ovaj događaj počinje u 20 sati, na istom mestu, u restoranu Ribarac.