PREDSTAVLjENO ČETIRI LOKACIJE U OKVIRU PROJEKTA „NOVA MESTA“

PREDSTAVLjENO ČETIRI LOKACIJE U OKVIRU PROJEKTA „NOVA MESTA“

Fondacija „Novi Sad 2021“ predstavila je danas četiri lokacije u našem gradu koje su deo projekta „Nova mesta – mikrogranting“, pokrenutog u cilju da se uz male urbane intervencije i inovativne ideje Čitaj više »

RADOVI TOPLANE MENjAJU REŽIM SAOBRAĆAJA U ĆIRPANOVOJ

RADOVI TOPLANE MENjAJU REŽIM SAOBRAĆAJA U ĆIRPANOVOJ

„Novosadska toplana“ obaveštava da će sutra (17. oktobar) početi sa radovima na izgradnji vrelovodnog priključka za objekat u Ćirpanovoj ulici broj 11, zbog čega će privremeno biti zauzeta jednea saobraćajna trake za potrebe Čitaj više »

PLATIO BMW TONOM METALNIH NOVČIĆA

PLATIO BMW TONOM METALNIH NOVČIĆA

Jedan Kinez je nedavno izazvao opšti metež u zastupništvu gde se prodaje BMW automobili u kineskom gradu Tongrenu. On za kupovinu  novog automobila marke BMW čija je cena bila 480.000 juana (oko Čitaj više »

STAJANjE NA POSLU JE DOBRO I KORISNO

STAJANjE NA POSLU JE DOBRO I KORISNO

Novo istraživanje pokazalo je da stolovi čija visina može da se prilagođava tako da za njima može da se radi i sedeći i stojeći, poboljšavaju efikasnost na poslu, ali su i blagotvorni Čitaj više »

ZLATNI RETRIVER – GRADONAČELNIK

ZLATNI RETRIVER – GRADONAČELNIK

Ajdelvajld je gradić u Kaliforniji koji je 2012. godine izabrao svog prvog gradonačelnika. Kažu da je u pitanju veoma dobar momak po imenu Maks. On je prijateljski nastrojen i uvek dopušta mom sinu Čitaj više »

 

DVE HUMANITARNE VEČERI NA RIBARCU U ORGANIZACIJI BUDUĆIH TURISTIČKIH RADNIKA

Studenti hotelijerstva Departmana za geografiju, turizam, i hotelijerstvo sa Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu smislili su odličan način da stečena znanja primene u praksi, a da pri tom učene i dobro delo. Upustilu su se u organizaciju humanitarnih tematskih večeri, a prvo takvo je u sredu 31. januara koje će biti posvećeno posvećeno dvadesetim godinama prošlog veka. Kroz muzičke, plesne i glumačke tačke, predstaviće duh ove epohe, a sva sredstva prikupljena od prodaje ulaznica biće usmerena za lečenje trogodišnjih blizanaca, Sare i Andreja Dedovića iz Novog Sada, koji boluju od cerebralne paralize. Ovo humanitarno tematsko veče biće organizovano u restoranu Ribarac, sa početkom u 20 sati, cena ulaznice je 1000 dinara.

Nedelju dana kasnije, konkretno u sredu, 7. februara, biće održano novo tematsko veče na Ribarcu, takođe humanitarnog karaktera, pod nazivom „Srbija – srednji vek, I’ll be back“. Biće to putovanje kroz srednjevekovnu Srbiju i upoznavanje sa kulturom, običajima i hranom toga doba. Cena ulaznice je takođe 1000 dinara, a prihod će biti uručen udruženju građana „Život“ iz Novog Sada, koje pomaže deci u borbi protiv retkih bolesti. Posetioci koji to žele moći će da donesu i igračke, slatkiše, školski pribor i slično, koji će biti donirani  Svratištu za nezbrinutu decu. I ovaj događaj počinje u 20 sati, na istom mestu, u restoranu Ribarac.