ZELENILO RADI NA VIŠE LOKACIJA U NOVOM SADU, ALI I U KISAČU

gradsko-zelenilo

Izgleda da ova blaga zima odgovara radnicima Gradskog zelenila, pa ih ima na sve strane. Trenutno rade na uređenju zelenila u parku u Kisaču. Biće orezano 71 stablo i uklonjen građevinski otpad sa preko 400 kvadratnih metara. Posle nasipanja humusa sledi sadnja pet komada divljeg kestena, sedam lipa, 13 crvenolisnih leski i 25 crvenolisnih jabuka. Uz to, biće postavljeno i 12 korpi za otpatke, kao i 14 klupa  proizvedenih u stolarskoj radionici „Gradskog zelenila“.  

Što se šireg centra grada Novog Sada tiče, radi se na uređenju zelenila u stambenom bloku između ulica Save Kovačevića, Bulevara kralja Petra Prvog, Kraljevića Marka i Bulevara Jaše Tomića. Pripremni radovi obuhvataju orezivanje blizu 200 stabala, skraćivanje krošnji jablanova na 1/3 visine i uklanjanje manje divlje deponije. Planirana je sadnja 97 stabala lišćara 31 četinara. Biće posađeno i 20 sadnica hibiskusa, 184 metra žive ograde i rekonstruiisani travnjaci ukupne površine oko 1.400 kvadratnih metara.  

Tokom sledeće nedelje trebalo bi da započne uređenje zelenila oko Fakulteta fizičke kulture, na prostoru između Sutjeske, Stražilovske i Lovćenske ulice i Bulevara cara Lazara. Projektom je predviđeno orezivanje 24 stabla i sadnja 50 stabala različitih vrsta: lipe, javora, ukrasne jabuke, piramidalnog hrasta, kuglastog bagrema itd. Biće podignuta i živa ograda u dužini od 52 metra i obnovljeni travnjaci na površini od 174 kvadratna metra.

 

Izvor: RTI FM