ODBOJKAŠI VOJVODINE DANAS GOSTUJU RADNIČKOM IZ KRAGUJEVCA

OK Vojvodina

Posle kraće pauze prvi tim Vojvodine NS seme vraća se takmičenju. Danas u Kragujevcu igraju utakmicu 12. kola Superlige protiv RAdničkog, a 17. januara u velikoj dvorani Spensa očekuje ih važan meč osmine finala CEV kupa, i to protiv poljske Rešovije. U prvom delu sezone crveno-beli su lako izašli na kraj sa Radničkim na svom terenu, ali su pred duel u Kragujevcu maksimalno oprezni i ozbiljni.Evo sa kakvim očekivanjima u Kragujevas odlazi trener odbojkaša Vojvodine Osmankač:

– Imali smo vremena da se odmorimo i regenerišemo. U pauzi smo napravili spoj odmora i rada. Trenirali smo jačim intenzitetom, kako bismo napravili bazu za naredni period. Neke povrede smo sanirali, imali smo neke nove, ali su svi na treningu. Važno je da budemo na okupu. Pauza nam je poslužila i da se bolje upoznamo sa novajlima. Naravno, Šormaz i Suhinjin su maksimalno iskoristili ovaj period da treniraju i ukomponuju se sa ekipom – istakao je šef stručnog štaba Nedžad Osmankač i nastavio: – Kada je u pitanju meč sa Radničkim svesni smo neće biti lako. Kragujevčani imaju iskusnu i kvalitetnu ekipu, možda su i najprijatnijie osveženje, vratili su klub u vrh.

Sličnog mišljenja je i Igrač Miloš Vemić složio se sa tim da utakmica sa Radničkim neće biti jednostavna.

– Nama predstoji težak period do kraja januara, prvi izazov je u Kragujevcu i treba mu prići maksimalno ozbiljno. Treće mesto na tabeli dovoljno govori o kvalitetu našeg rivala. Možda su Kragujevčani slabije ušli u ligu, ali su vremenom dizali formu i sada su daleko opasniji. Verujem da će njihovi rezultati uticati na to da možda već u ovom duelu tribine u hali „Jezero“ budu popunjenije. Za nas je ta utakmica uvod ono ono što nam sledi, a to je veliki meč protiv Rešovije, no mislim da taj susret sa Poljacima treba za sada ostaviti po strani i prvo u Kragujevcu odigrati ozbiljno i odgovorno – poručio je iskusni primač.

Meč Radnički – Vojvodina NS seme počinje danas u 19 sati.