IZMENA REŽIMA SAOBRAĆAJA U ULICI BRAĆE RIBNIKAR ZBOG RADOVA NOVOSADSKE TOPLANE

IZMENA REŽIMA SAOBRAĆAJA U ULICI BRAĆE RIBNIKAR ZBOG RADOVA NOVOSADSKE TOPLANE

„Novosadska toplana“ obaveštava da sutra (19. oktobar) počinje s radovima na izgradnji vrelovodnog priključka za objekat u ulici Braće Ribnikar 7-9 zbog čega će privremeno biti zauzeta jedna saobraćajne trake u zoni Čitaj više »

DEO DETELINARE U PETAK BEZ GREJANjA I TOPLE VODE

DEO DETELINARE U PETAK BEZ GREJANjA I TOPLE VODE

„Novosadska toplana“ obaveštava da će sutra (19. oktobar) od 6 sati, zbog radova na vrelovodu u Ulici Stevana Mokranjca, neće biti grejanja i potrošne tole vode u sledećim objektima: – Rumenačka 5-25; Čitaj više »

PICA KAO MOTIVACIJA NA POSLU

PICA KAO MOTIVACIJA NA POSLU

Poznati psiholog Dan Ariely sproveo je eksperiment u Intelovoj fabrici u Izraelu kako bi bolje razumeo ljudsku motivaciju. U eksperimentu su bile 4 grupe ispitanika. Prva grupa na početku nedelje dobila je Čitaj više »

ŠTA DOBIJAŠ U EU AKO TI VOZ KASNI

ŠTA DOBIJAŠ U EU AKO TI VOZ KASNI

Evropska unija usvojila je novu regulativu za bolja prava putnika u železničkom saobraćaju po kojoj, ukoliko voz kasni sat vremena, putnici mogu da zahtevaju povraćaj od 50 odsto iznosa cene karte. Od Čitaj više »

U NEDELjU JE FESTIVAL LAMPIONA

U NEDELjU JE FESTIVAL LAMPIONA

Prva studentska humanitarna fondacija “Osmeh na dar” u nedelju 21. oktobra organizuje treći “Osmehov festival lampiona”, kao uvod u novu, 13.  novogodišnju akciju, koja je zakazana za decembar. Festival počinje u 16 Čitaj više »

 

KOJA SU PIĆA NOĆNA MORA ZA KONOBARE?

Potpuno je nebitno da li imate omiljeno piće koje volite uvek da pijete ili samo da eksperimentišete, mnogim konobarima nije uvek lako da ispune želje svih gostiju. Dok će se neke narudžbine stvoriti ispred vas za samo nekoliko sekundi, druge ćete morati da pričekate, a moglo bi se dogoditi da ste usput uspeli dobro da namučite svog konobara. Ovo su narudžbine od kojih se konobarima diže kosa na glavi: objasnili su za Mirror.

LONG ISLAND ICE TEA  (Hladan čaj Long ajlend): koktel koji se dobija mešanjem velikog broja sastojaka i oduzima mnogo vremena ni jednom konobaru neće biti drago da gubi vreme na njega, posebno ako te večeri ima gužvu. Sastoji se od četiri ili pet vrsta alkohola i jedan je od najkomplikovanijih za pravljenje.

MOJITO (Mohito): dobar deo konobara smatra da osoba koja je smislila ovaj koktel nije baš volela barmene, jer je zaista komplikovan, zahteva vremena i posle njega su vam ruke neverovatno lepljive. 

MARGARITA: nije komplikovan, ali zahtevaju da ih se duže trese, pa je ova narudžbina prilično siguran način  nerviranja, kako konobara (barmena), tako i ljudi koji čekaju na red za svoju narudžbinu.

TOČENO PIVO: ako ste mislili da sa točenim pivom ne možete pogrešiti i da ništa lakše od toga nema, raz,mislite opet. Ako točilac nije vešt, ili ako je gužva, očas posla se može stvotriti zastoj, pa samim tim i nervoza.

„IZNENADI ME“: ubedljivo najgora moguća narudžbina. Ne postoji iritantnija stvar od gosta koji odluku o narudžbi prepušta konobaru, naročito ako mu se posle njegov izbor ne svidi, pa traži da mu se donese nešto drugo.