OBAVEŠTENJE O PREKIDU U ISPORUCI TOPLOTNE ENERGIJE ZA PRIPREMU TOPLE POTROŠNE VODE

OBAVEŠTENJE O PREKIDU U ISPORUCI TOPLOTNE ENERGIJE ZA PRIPREMU TOPLE POTROŠNE VODE

Danas, 6. jula 2018. godine, od 8 sati, zbog radova na rekonstrukciji  vrelovodne mreže, prekinuta je isporuka toplotne energije za pripremu tople potrošne vode za objekte u Ulici Mileve Marić. Normalizacija u More »

OBAVEŠTENJE O RADOVIMA

OBAVEŠTENJE O RADOVIMA

Zbog radova u okviru rekonstrukcije vrelovoda sa priključcima, koje Javno komunalno preduzeće „Novosadska toplana“ Novi Sad izvodi u bloku ulica Žarka Vasiljevića, Stevana Milovanova i Šumadijske, od četvrtka, 5. jula 2018. godine, More »

OBAVEŠTENJE O POČETKU RADOVA

OBAVEŠTENJE O POČETKU RADOVA

Javno komunalno preduzeće „Novosadska toplana“ Novi Sad u četvrtak, 5. jula 2018. godine, počinje sa radovima na rekonstrukciji vrelovoda od raskrsnice Bulevara oslobođenja i Bulevara cara Lazara, do raskrsnice Bulevara cara Lazara More »

U SUBOTU TAKMIČENjE U LENČARENjU. ZA POBEDNIKA OBEZNEĐENO LETOVANjE

U SUBOTU TAKMIČENjE U LENČARENjU. ZA POBEDNIKA OBEZNEĐENO LETOVANjE

Takozvane lenjem osobe konačno su dobile svoj događaj I to sutra. Naime, u okviru AAaaa festivala organizuje se takmičenje u lenčarenju, sutra od 15 sati u Bike parku u Bukovcu. Trajanje takmičenja More »

GRADONAČELNIK NAJBOLjIM ĐACIMA URUČIO VIDOVDANSKE NAGRADE

GRADONAČELNIK NAJBOLjIM ĐACIMA URUČIO VIDOVDANSKE NAGRADE

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, zajedno je sa predsednikom Skupštine Grada Novog Sada Zdravkom Jelušićem i članom Gradskog veća za obrazovanje Vladimirom Jelićem primio učenike novosadskih osnovnih i srednjih škola koji su More »

 

KOJA SU PIĆA NOĆNA MORA ZA KONOBARE?

long islad coctail

Potpuno je nebitno da li imate omiljeno piće koje volite uvek da pijete ili samo da eksperimentišete, mnogim konobarima nije uvek lako da ispune želje svih gostiju. Dok će se neke narudžbine stvoriti ispred vas za samo nekoliko sekundi, druge ćete morati da pričekate, a moglo bi se dogoditi da ste usput uspeli dobro da namučite svog konobara. Ovo su narudžbine od kojih se konobarima diže kosa na glavi: objasnili su za Mirror.

LONG ISLAND ICE TEA  (Hladan čaj Long ajlend): koktel koji se dobija mešanjem velikog broja sastojaka i oduzima mnogo vremena ni jednom konobaru neće biti drago da gubi vreme na njega, posebno ako te večeri ima gužvu. Sastoji se od četiri ili pet vrsta alkohola i jedan je od najkomplikovanijih za pravljenje.

MOJITO (Mohito): dobar deo konobara smatra da osoba koja je smislila ovaj koktel nije baš volela barmene, jer je zaista komplikovan, zahteva vremena i posle njega su vam ruke neverovatno lepljive. 

MARGARITA: nije komplikovan, ali zahtevaju da ih se duže trese, pa je ova narudžbina prilično siguran način  nerviranja, kako konobara (barmena), tako i ljudi koji čekaju na red za svoju narudžbinu.

TOČENO PIVO: ako ste mislili da sa točenim pivom ne možete pogrešiti i da ništa lakše od toga nema, raz,mislite opet. Ako točilac nije vešt, ili ako je gužva, očas posla se može stvotriti zastoj, pa samim tim i nervoza.

„IZNENADI ME“: ubedljivo najgora moguća narudžbina. Ne postoji iritantnija stvar od gosta koji odluku o narudžbi prepušta konobaru, naročito ako mu se posle njegov izbor ne svidi, pa traži da mu se donese nešto drugo.