IZMENA REŽIMA SAOBRAĆAJA U ULICI BRAĆE RIBNIKAR ZBOG RADOVA NOVOSADSKE TOPLANE

IZMENA REŽIMA SAOBRAĆAJA U ULICI BRAĆE RIBNIKAR ZBOG RADOVA NOVOSADSKE TOPLANE

„Novosadska toplana“ obaveštava da sutra (19. oktobar) počinje s radovima na izgradnji vrelovodnog priključka za objekat u ulici Braće Ribnikar 7-9 zbog čega će privremeno biti zauzeta jedna saobraćajne trake u zoni Čitaj više »

DEO DETELINARE U PETAK BEZ GREJANjA I TOPLE VODE

DEO DETELINARE U PETAK BEZ GREJANjA I TOPLE VODE

„Novosadska toplana“ obaveštava da će sutra (19. oktobar) od 6 sati, zbog radova na vrelovodu u Ulici Stevana Mokranjca, neće biti grejanja i potrošne tole vode u sledećim objektima: – Rumenačka 5-25; Čitaj više »

PICA KAO MOTIVACIJA NA POSLU

PICA KAO MOTIVACIJA NA POSLU

Poznati psiholog Dan Ariely sproveo je eksperiment u Intelovoj fabrici u Izraelu kako bi bolje razumeo ljudsku motivaciju. U eksperimentu su bile 4 grupe ispitanika. Prva grupa na početku nedelje dobila je Čitaj više »

ŠTA DOBIJAŠ U EU AKO TI VOZ KASNI

ŠTA DOBIJAŠ U EU AKO TI VOZ KASNI

Evropska unija usvojila je novu regulativu za bolja prava putnika u železničkom saobraćaju po kojoj, ukoliko voz kasni sat vremena, putnici mogu da zahtevaju povraćaj od 50 odsto iznosa cene karte. Od Čitaj više »

U NEDELjU JE FESTIVAL LAMPIONA

U NEDELjU JE FESTIVAL LAMPIONA

Prva studentska humanitarna fondacija “Osmeh na dar” u nedelju 21. oktobra organizuje treći “Osmehov festival lampiona”, kao uvod u novu, 13.  novogodišnju akciju, koja je zakazana za decembar. Festival počinje u 16 Čitaj više »

 

KAKO DO BOLJEG POSLOVANJA

Dok pravite liste i novogodišnje odluke po pitanju vežbanja, čitanja knjiga ili ljubavnih odnosa, da li ste razmišljali i o svom profesionalnom životu?

Portal „Entertejment tudej“ piše da je period oko nove godine idealano vreme da razmislite o svojim prethodnim dostignućima na poslu, ali i željama i ciljevima koje treba da postavite u narednom periodu.

Ovo je lista od pet malih promena koje mogu da doprinesu unapređenju vaše karijere.

Prestanite da odugovlačite

Svima se dešava da ponekad imaju neki nezavršen posao, koji vremenom počne da se odugovlači. To je sasvim u redu dok ne počne da ometa vaš rad. Umesto odlaganja zadatka, jer vas ne zanima ili vas ne inspiriše, jednostavno postavite rok i izazovite sebe da ga završite. Najbolje je da pripremite listu obaveza svakog dana, na kojoj će se naći i dosadne stvari.

Dobro se organizujte

Umesto da se stresirate zbog svih zadataka koje imate, naučite kako da ih postavite po prioritetima i radite postepeno na njima. Najbolje je da planirate dan unapred, tako da znate stvari koje treba da uradite pre nego što dođete do kancelarije. Na e-mejl kalendaru možete da obeležiti sve rokove, sastanke i druge važne događaje.

Izazovite sebe

Izađite iz zone komfora tako što ćete prihvatiti nove projekte, koji će vam omogućiti da naučite nove veštine. To će vam ujedno pomoći da se pozabavite svojim slabostima i unapredite postojeće veštine. Obavežite sebe da radite najbolje što umete i postaćete sopstveni izvor inspiracije.

Prihvatite povratne reakcije

Konstruktivna povratna reakcija je veoma bitna za rad. Pitajte kolege da pogledaju vaš rad i iskažu svoje mišlenje. To će vam pomoći da poboljšate nivo znanja, ali i postanete bolji timski igrač.

Isključite obaveštenja na društvenim mrežama

Iako možda to ne primećujete, pop ap notifikacije na mobilnom i desktop računaru utiču na vaš nivo koncetracije. Pre nego što dođete u kancelariju, uvedite naviku da isključite svoje notifikacije na aplikacijama i smanjite proveravanje telefona tokom dana.

Izvor: mojnovisad.com Foto: Poslovi Infostud