KAKO DO BOLJEG POSLOVANJA

poslovno

Dok pravite liste i novogodišnje odluke po pitanju vežbanja, čitanja knjiga ili ljubavnih odnosa, da li ste razmišljali i o svom profesionalnom životu?

Portal „Entertejment tudej“ piše da je period oko nove godine idealano vreme da razmislite o svojim prethodnim dostignućima na poslu, ali i željama i ciljevima koje treba da postavite u narednom periodu.

Ovo je lista od pet malih promena koje mogu da doprinesu unapređenju vaše karijere.

Prestanite da odugovlačite

Svima se dešava da ponekad imaju neki nezavršen posao, koji vremenom počne da se odugovlači. To je sasvim u redu dok ne počne da ometa vaš rad. Umesto odlaganja zadatka, jer vas ne zanima ili vas ne inspiriše, jednostavno postavite rok i izazovite sebe da ga završite. Najbolje je da pripremite listu obaveza svakog dana, na kojoj će se naći i dosadne stvari.

Dobro se organizujte

Umesto da se stresirate zbog svih zadataka koje imate, naučite kako da ih postavite po prioritetima i radite postepeno na njima. Najbolje je da planirate dan unapred, tako da znate stvari koje treba da uradite pre nego što dođete do kancelarije. Na e-mejl kalendaru možete da obeležiti sve rokove, sastanke i druge važne događaje.

Izazovite sebe

Izađite iz zone komfora tako što ćete prihvatiti nove projekte, koji će vam omogućiti da naučite nove veštine. To će vam ujedno pomoći da se pozabavite svojim slabostima i unapredite postojeće veštine. Obavežite sebe da radite najbolje što umete i postaćete sopstveni izvor inspiracije.

Prihvatite povratne reakcije

Konstruktivna povratna reakcija je veoma bitna za rad. Pitajte kolege da pogledaju vaš rad i iskažu svoje mišlenje. To će vam pomoći da poboljšate nivo znanja, ali i postanete bolji timski igrač.

Isključite obaveštenja na društvenim mrežama

Iako možda to ne primećujete, pop ap notifikacije na mobilnom i desktop računaru utiču na vaš nivo koncetracije. Pre nego što dođete u kancelariju, uvedite naviku da isključite svoje notifikacije na aplikacijama i smanjite proveravanje telefona tokom dana.

Izvor: mojnovisad.com Foto: Poslovi Infostud