URUČENE SPORTSKE NAGRADE „JOVAN MIKIĆ SPARTAK“

nagrade jovan mikić spartak

Sumiranje sportskih rezultata nastavljeno je dodelom najvećeg sportskog priznanja u Vojvodini, nagrade „Jovan Mikić Spartak“ koja je 50. put dodeljena najzaslužnijim sportistima, trenerima, sportskim radnicima i klubovima sa teritorije pokrajine.  

Najbolji sportista je rvač Viktor Nemeš koji se ove godine u kategoriji do 75 kg okitio svetskim zlatom na šampionatu održanom u Parizu, najbolja sportistkinja je karatistkinja Sanja Cvrkota koja je osvojila bronzu na Evropskom prvenstvu u kategoriji do 68 kg, a najbolji sportista sa invaliditetom Mitar Palikuća koji je osvajao tri bronze – ekipnu na svetskom i pojedinačnu i ekipnu na evropskom prvenstvu.

U kategoriji trenera, najbolji  je Miloš Erić koji je trasirao put Crvkoti do evropske bronze, a najbolji sportski radnici su predsednik petostrukog uzastupnog šampiona Srbije Rukometnog kluba Vojvodina Milan Đukić i trener Atletskog kluba „Maraton“ iz Sombora Mira Trifunov.

Najbolji kolektiv je Ženski stonoteniski klub „Obilić“ iz Novog Kneževca čije igračice su ove godine osvojile prvu titulu državnog pravaka.

Nagrada za životno delo otišla je u ruke dugogodišnjeg odbojkaša i trenera Milorada Kijaca, čoveka koji je u odbojkaškom sportu aktivan skoro pola decenije.

Nagradu „Jovan Mikić Spartak“ ustanovljenu 1967. godine za vrhunske sportske rezultate i dostignuća vojvođanskog sporta dodeljuje Sportski savez Vojvodine.