IZMENA REŽIMA SAOBRAĆAJA U ULICI BRAĆE RIBNIKAR ZBOG RADOVA NOVOSADSKE TOPLANE

IZMENA REŽIMA SAOBRAĆAJA U ULICI BRAĆE RIBNIKAR ZBOG RADOVA NOVOSADSKE TOPLANE

„Novosadska toplana“ obaveštava da sutra (19. oktobar) počinje s radovima na izgradnji vrelovodnog priključka za objekat u ulici Braće Ribnikar 7-9 zbog čega će privremeno biti zauzeta jedna saobraćajne trake u zoni Čitaj više »

DEO DETELINARE U PETAK BEZ GREJANjA I TOPLE VODE

DEO DETELINARE U PETAK BEZ GREJANjA I TOPLE VODE

„Novosadska toplana“ obaveštava da će sutra (19. oktobar) od 6 sati, zbog radova na vrelovodu u Ulici Stevana Mokranjca, neće biti grejanja i potrošne tole vode u sledećim objektima: – Rumenačka 5-25; Čitaj više »

PICA KAO MOTIVACIJA NA POSLU

PICA KAO MOTIVACIJA NA POSLU

Poznati psiholog Dan Ariely sproveo je eksperiment u Intelovoj fabrici u Izraelu kako bi bolje razumeo ljudsku motivaciju. U eksperimentu su bile 4 grupe ispitanika. Prva grupa na početku nedelje dobila je Čitaj više »

ŠTA DOBIJAŠ U EU AKO TI VOZ KASNI

ŠTA DOBIJAŠ U EU AKO TI VOZ KASNI

Evropska unija usvojila je novu regulativu za bolja prava putnika u železničkom saobraćaju po kojoj, ukoliko voz kasni sat vremena, putnici mogu da zahtevaju povraćaj od 50 odsto iznosa cene karte. Od Čitaj više »

U NEDELjU JE FESTIVAL LAMPIONA

U NEDELjU JE FESTIVAL LAMPIONA

Prva studentska humanitarna fondacija “Osmeh na dar” u nedelju 21. oktobra organizuje treći “Osmehov festival lampiona”, kao uvod u novu, 13.  novogodišnju akciju, koja je zakazana za decembar. Festival počinje u 16 Čitaj više »

 

URUČENE SPORTSKE NAGRADE „JOVAN MIKIĆ SPARTAK“

Sumiranje sportskih rezultata nastavljeno je dodelom najvećeg sportskog priznanja u Vojvodini, nagrade „Jovan Mikić Spartak“ koja je 50. put dodeljena najzaslužnijim sportistima, trenerima, sportskim radnicima i klubovima sa teritorije pokrajine.  

Najbolji sportista je rvač Viktor Nemeš koji se ove godine u kategoriji do 75 kg okitio svetskim zlatom na šampionatu održanom u Parizu, najbolja sportistkinja je karatistkinja Sanja Cvrkota koja je osvojila bronzu na Evropskom prvenstvu u kategoriji do 68 kg, a najbolji sportista sa invaliditetom Mitar Palikuća koji je osvajao tri bronze – ekipnu na svetskom i pojedinačnu i ekipnu na evropskom prvenstvu.

U kategoriji trenera, najbolji  je Miloš Erić koji je trasirao put Crvkoti do evropske bronze, a najbolji sportski radnici su predsednik petostrukog uzastupnog šampiona Srbije Rukometnog kluba Vojvodina Milan Đukić i trener Atletskog kluba „Maraton“ iz Sombora Mira Trifunov.

Najbolji kolektiv je Ženski stonoteniski klub „Obilić“ iz Novog Kneževca čije igračice su ove godine osvojile prvu titulu državnog pravaka.

Nagrada za životno delo otišla je u ruke dugogodišnjeg odbojkaša i trenera Milorada Kijaca, čoveka koji je u odbojkaškom sportu aktivan skoro pola decenije.

Nagradu „Jovan Mikić Spartak“ ustanovljenu 1967. godine za vrhunske sportske rezultate i dostignuća vojvođanskog sporta dodeljuje Sportski savez Vojvodine.