IZMENA REŽIMA SAOBRAĆAJA U ULICI BRAĆE RIBNIKAR ZBOG RADOVA NOVOSADSKE TOPLANE

IZMENA REŽIMA SAOBRAĆAJA U ULICI BRAĆE RIBNIKAR ZBOG RADOVA NOVOSADSKE TOPLANE

„Novosadska toplana“ obaveštava da sutra (19. oktobar) počinje s radovima na izgradnji vrelovodnog priključka za objekat u ulici Braće Ribnikar 7-9 zbog čega će privremeno biti zauzeta jedna saobraćajne trake u zoni Čitaj više »

DEO DETELINARE U PETAK BEZ GREJANjA I TOPLE VODE

DEO DETELINARE U PETAK BEZ GREJANjA I TOPLE VODE

„Novosadska toplana“ obaveštava da će sutra (19. oktobar) od 6 sati, zbog radova na vrelovodu u Ulici Stevana Mokranjca, neće biti grejanja i potrošne tole vode u sledećim objektima: – Rumenačka 5-25; Čitaj više »

PICA KAO MOTIVACIJA NA POSLU

PICA KAO MOTIVACIJA NA POSLU

Poznati psiholog Dan Ariely sproveo je eksperiment u Intelovoj fabrici u Izraelu kako bi bolje razumeo ljudsku motivaciju. U eksperimentu su bile 4 grupe ispitanika. Prva grupa na početku nedelje dobila je Čitaj više »

ŠTA DOBIJAŠ U EU AKO TI VOZ KASNI

ŠTA DOBIJAŠ U EU AKO TI VOZ KASNI

Evropska unija usvojila je novu regulativu za bolja prava putnika u železničkom saobraćaju po kojoj, ukoliko voz kasni sat vremena, putnici mogu da zahtevaju povraćaj od 50 odsto iznosa cene karte. Od Čitaj više »

U NEDELjU JE FESTIVAL LAMPIONA

U NEDELjU JE FESTIVAL LAMPIONA

Prva studentska humanitarna fondacija “Osmeh na dar” u nedelju 21. oktobra organizuje treći “Osmehov festival lampiona”, kao uvod u novu, 13.  novogodišnju akciju, koja je zakazana za decembar. Festival počinje u 16 Čitaj više »

 

URUČENE DNEVNIKOVE NAGRADE ZA NAJBOLJE SPORTISTE U VOJVODINI

Sinoć su 61. put uručene Dnevnikove nagrade za sportiste godine. Najpre su priznanja dodeljena najboljima u 21 sportskoj grani i oni su dobili ručni sat. Za sportistu godine proglašen je Viktor Nemeš, rvač zrenjaninskog „Proletera“ i svetski šampion grčko-rimskim stilom. Drugo mesto pripalo je kajakašu sremskomitrovačkog kluba „Vala“ Marku Tomićeviću, koji je u paru sa Milenkom Zorićem osvojio titulu prvaka sveta u disciplini K-2 na 1000 metara. Treća nagrada je ponovo otišla u ruke rvača, ovoga puta Kristijana Frisa, takođe člana „Proleterea“ koji je osvojipo zlatnu medalju u grčko-rimskom stilu na Evropskom prvenstvu održanom u Novom Sadu. Specijalnu nagradu, Zlatnu plaketu povodom 75 godina od osnivanja Dnevnika dobila je naša atletičarka Ivana Španović.