IZMENA REŽIMA SAOBRAĆAJA U ULICI BRAĆE RIBNIKAR ZBOG RADOVA NOVOSADSKE TOPLANE

IZMENA REŽIMA SAOBRAĆAJA U ULICI BRAĆE RIBNIKAR ZBOG RADOVA NOVOSADSKE TOPLANE

„Novosadska toplana“ obaveštava da sutra (19. oktobar) počinje s radovima na izgradnji vrelovodnog priključka za objekat u ulici Braće Ribnikar 7-9 zbog čega će privremeno biti zauzeta jedna saobraćajne trake u zoni Čitaj više »

DEO DETELINARE U PETAK BEZ GREJANjA I TOPLE VODE

DEO DETELINARE U PETAK BEZ GREJANjA I TOPLE VODE

„Novosadska toplana“ obaveštava da će sutra (19. oktobar) od 6 sati, zbog radova na vrelovodu u Ulici Stevana Mokranjca, neće biti grejanja i potrošne tole vode u sledećim objektima: – Rumenačka 5-25; Čitaj više »

PICA KAO MOTIVACIJA NA POSLU

PICA KAO MOTIVACIJA NA POSLU

Poznati psiholog Dan Ariely sproveo je eksperiment u Intelovoj fabrici u Izraelu kako bi bolje razumeo ljudsku motivaciju. U eksperimentu su bile 4 grupe ispitanika. Prva grupa na početku nedelje dobila je Čitaj više »

ŠTA DOBIJAŠ U EU AKO TI VOZ KASNI

ŠTA DOBIJAŠ U EU AKO TI VOZ KASNI

Evropska unija usvojila je novu regulativu za bolja prava putnika u železničkom saobraćaju po kojoj, ukoliko voz kasni sat vremena, putnici mogu da zahtevaju povraćaj od 50 odsto iznosa cene karte. Od Čitaj više »

U NEDELjU JE FESTIVAL LAMPIONA

U NEDELjU JE FESTIVAL LAMPIONA

Prva studentska humanitarna fondacija “Osmeh na dar” u nedelju 21. oktobra organizuje treći “Osmehov festival lampiona”, kao uvod u novu, 13.  novogodišnju akciju, koja je zakazana za decembar. Festival počinje u 16 Čitaj više »

 

KAKO ĆE IZGLEDATI DOČEK NOVE 7526. GODINE U NOVOM SADU

Sve se zna kada je u pitanju doček Nove godine po gregorijanskom kalendaru, a zna se i kaoo će taj doček izgledati i kada se po julijanskom kaledanru bude ulazilo u Novu godinu. Fondacija 2021 predstavila je kako će izgledati doček Nove 7526. godine. S obzirom na to da je doček 31. decembra koncepitran kao celodnevni događaj kojise dešava na više lokacija u gradu i to na otvorenom prostoru, 13. janura je osmišljen potpuno drugačiji koncept. Pripremljen je bogat program, a on će se dešavati isključivo uveče i to na više lokacija, ali u zatvorenom prostoru. Konkretno, u pitanju je 21 kultna lokacije među kojima su kulturna, administrativna, poslovna i obrazovna zdanja, kao i ugostiteljski objekti. U njima će nastupiti izvođači najrazličitijih žanrova. U maloj sali Srpskog narodnog pozorišta nastupiće Slobodan Trkulja i bend Imar iz Škotske, u velikoj sali SNP bend Laibach, a u pozorišnoj sali NIS-a biće veče duhovne muzike Divne Ljubojević. U Pozorištu mladih nastupiće regionalna pop zvezda Kaliopi, a džez umetnici Matija Dedić i Zoran Predin u Novosadskoj sinagogi. U prostoru Gradske kuće nastupiće Dečja filharmonija, u Eđšegu će biti opera za decu udruženja Visoko C, tamburaški sastavi iz Osijeka i Novog Sada predvođeni Dušanom Svilarom u Studiju M, Ludifiko kabare u Zapadnom holu SPENS-a.  Različita kulturno-umetnička društva iz Zone 021 nastupiće u holu Železničke stanice. Najavljeno je i da će 13. januara budući „Youth Creative Polis“, a sadašnja Kineska četvrt, predstaviti programe na četiri lokacije za ljubitelje tehno zvuka i rep muzike, a tok prilikom u Fabrici će nastupiti Pol Rič iz Francuske, kao i di-džejevi Lag, Klaus i Vladimir Aćić, a Necone, Friday Swag, Janchezz, Rasheed i Yeah Left u Quarteru.