TRAŽI DA GA OSLOBODE DOŽIVOTNE KAZNE ZATVORA JER JE NA KRATKO BIO MRTAV

TRAŽI DA GA OSLOBODE DOŽIVOTNE KAZNE ZATVORA JER JE NA KRATKO BIO MRTAV

Američki sud odbacio je zahtev osuđenika koji je tvrdio da je odslužio doživotnu kaznu, jer je nakratko proglašen mrtvim. Bendžamin Šrejber (66) osuđen je na bezuslovnu doživotnu kaznu zatvora pošto je 1996. Čitaj više »

ZATVOR PRETVOREN U HOTEL

ZATVOR PRETVOREN U HOTEL

Otkako je zatvor u gradu Fuerstenau na severozapadu Nemačke ponovno otvoren, ali kao hotel, brojni gosti žele da dobrovoljno provedu noć u ćeliji i još za to plate. Kreveti u ćelijama veličine Čitaj više »

U UTORAK MOGUĆ POREMEĆAJ U GREJANjU SA TOPLANE „JUG“

U UTORAK MOGUĆ POREMEĆAJ U GREJANjU SA TOPLANE „JUG“

„Novosadska toplana“ obaveštava da u utorak, 12. novembra 2019. godine, od 11 sati, zbog neodložnih radova na Toplani „Jug“, može doći do poremećaja u grejanju i isporuci tople potrošne vode za objekte Čitaj više »

DžEZERI IZ SEDAM PRESTONICA KULTURE NA DžEZ MARATONU U SUBTU UVEČE

DžEZERI IZ SEDAM PRESTONICA KULTURE NA DžEZ MARATONU U SUBTU UVEČE

Sedam bendova iz sedam bivših, sadašnjih i budućih Evropskih prestonica kulture u Novom Sadu 9. novembra napraviće Džez maraton! Kulturna stanica Svilara biće mesto susreta različitih evropskih kultura, jezika, nacija, mlade energije, talenta i džeza. Program počinje u 19 Čitaj više »

DEO DETELINARE BEZ GREJANjA ZBOG HAVARIJE

DEO DETELINARE BEZ GREJANjA ZBOG HAVARIJE

Danas,  od 11.30 sati, zbog sanacije havarije na vrelovodnoj mreži u Ulici Miše Dimitrijevića 69, nema grejanja u sledećim ulicama: – Miše Dimitrijevića 63-73, 68-74; – Đorđa Servickog 1-7, 2-14. Normalizacija se Čitaj više »

 

ZA BOLJE ZDRAVLJE ZAGRLITE VAŠEG NAJBOLJEG PRIJATELJA

Ako dosta vremena provodite sa svojom najboljom prijateljicom obradovaće vas rezultati ovog istraživanja.

 

Istraživanje sprovedeno na Univerzitetu Nortvestern pokazalo je da prijateljstvo pozitivno utiče na vaše zdravlje.

 

U ispitivanju je učestvovalo 50 ljudi, od toga je 31 osoba imala preko 80 godina, a 19 ih je bilo mlađeg uzrasta. Postavljena su im 42 različita pitanja o njihovoj sreći i blagostanju, a jedina razlika se videla u pitanjima oko prijateljstva gde su oni sa više prijatelja bili srećniji.

 

Otkriveno je kako neki stariji ljudi mogu na svojem odličnom zdravstvenom stanju da zahvale upravo prijateljicama.

 

Još jedno ranije istraživanje je potvrdilo kako prijateljstvo povoljno utiče ima na zdravlje. Autor istraživanja Villiam Šopik kaže kako prijatelje možemo birati pa samim tim biramo ko će uticati na nas i naše stanje, dok sa porodicom to ne možemo. Prijatelji utiču na naše raspoloženje, način razmišljanja, a nekad i na naše postupke. Bez prijatelja nam se povećava opasnost od srčanih bolesti, artritisa, dijabetesa i demencije.

Izvor: kurir.rs Foto: Impuls