IZMENA REŽIMA SAOBRAĆAJA U ULICI BRAĆE RIBNIKAR ZBOG RADOVA NOVOSADSKE TOPLANE

IZMENA REŽIMA SAOBRAĆAJA U ULICI BRAĆE RIBNIKAR ZBOG RADOVA NOVOSADSKE TOPLANE

„Novosadska toplana“ obaveštava da sutra (19. oktobar) počinje s radovima na izgradnji vrelovodnog priključka za objekat u ulici Braće Ribnikar 7-9 zbog čega će privremeno biti zauzeta jedna saobraćajne trake u zoni Čitaj više »

DEO DETELINARE U PETAK BEZ GREJANjA I TOPLE VODE

DEO DETELINARE U PETAK BEZ GREJANjA I TOPLE VODE

„Novosadska toplana“ obaveštava da će sutra (19. oktobar) od 6 sati, zbog radova na vrelovodu u Ulici Stevana Mokranjca, neće biti grejanja i potrošne tole vode u sledećim objektima: – Rumenačka 5-25; Čitaj više »

PICA KAO MOTIVACIJA NA POSLU

PICA KAO MOTIVACIJA NA POSLU

Poznati psiholog Dan Ariely sproveo je eksperiment u Intelovoj fabrici u Izraelu kako bi bolje razumeo ljudsku motivaciju. U eksperimentu su bile 4 grupe ispitanika. Prva grupa na početku nedelje dobila je Čitaj više »

ŠTA DOBIJAŠ U EU AKO TI VOZ KASNI

ŠTA DOBIJAŠ U EU AKO TI VOZ KASNI

Evropska unija usvojila je novu regulativu za bolja prava putnika u železničkom saobraćaju po kojoj, ukoliko voz kasni sat vremena, putnici mogu da zahtevaju povraćaj od 50 odsto iznosa cene karte. Od Čitaj više »

U NEDELjU JE FESTIVAL LAMPIONA

U NEDELjU JE FESTIVAL LAMPIONA

Prva studentska humanitarna fondacija “Osmeh na dar” u nedelju 21. oktobra organizuje treći “Osmehov festival lampiona”, kao uvod u novu, 13.  novogodišnju akciju, koja je zakazana za decembar. Festival počinje u 16 Čitaj više »

 

ZIMSKA BAJKA ZA NOVI DOM PORODICE ĐUKIĆ

Novogodišnji dobrotvorni koncert „Zimska bajka za novi dom porodice Đurkić“, održaće se u ponedeljak, 17. decembra, u velikoj sali OŠ „Žarko Zrenjanin“, Bulevar despota Stefana 8.

Ovaj događaj humanitarnog karaktera organizuju UG „Novi Sad „i OŠ „Žarko Zrenjanin“.
Udruženje je pronašlo kuću koja bi mogla da bude novi dom porodici Đurkić, ali trenutno nedostaje 150.000 dinara kako bi se kuća kupila do kraja godine.
Koncert će početi u 18:30 časova.
Porodica Đurkić živela je 14 godina u baraci na Limanu IV, pored kasarne „Aleksandar Berić“, kraj puta koji vodi ka Ribarskom ostrvu. Početkom godine, to zemljište je postalo privatno i mora se u potpunosti očistiti za predstojeću gradnju. Plac na kome žive Đurkići nekada je bio vojni, a pre dve godine Skupština Novog Sada donela je odluku da sa Vojskom Srbije razmeni nekretnine, tako da Grad dobije ovo zemljište, a Vojska Srbije tri stana i oko 340.000 evra.
Đurkići imaju petoro dece. Četvoro su učenici OŠ „Žarko Zrenjanin“ i odlični su đaci, dok je najmlađa devojčica predškolskog uzrasta. Apel za pomoć ovoj porodici, Udruženju građana Novi Sad stigao je upravo od škole koju deca pohađaju. Opširnije o ovoj porodici, prethodnim akcijama koje su organizovane kako bi dobila novi dom, ali i žiro računu na koji se mogu uplatiti donacije, možete pročitati OVDE.
Izvor Autor: 021.rs Foto: 021.rs