IZMENA REŽIMA SAOBRAĆAJA U ULICI BRAĆE RIBNIKAR ZBOG RADOVA NOVOSADSKE TOPLANE

IZMENA REŽIMA SAOBRAĆAJA U ULICI BRAĆE RIBNIKAR ZBOG RADOVA NOVOSADSKE TOPLANE

„Novosadska toplana“ obaveštava da sutra (19. oktobar) počinje s radovima na izgradnji vrelovodnog priključka za objekat u ulici Braće Ribnikar 7-9 zbog čega će privremeno biti zauzeta jedna saobraćajne trake u zoni Čitaj više »

DEO DETELINARE U PETAK BEZ GREJANjA I TOPLE VODE

DEO DETELINARE U PETAK BEZ GREJANjA I TOPLE VODE

„Novosadska toplana“ obaveštava da će sutra (19. oktobar) od 6 sati, zbog radova na vrelovodu u Ulici Stevana Mokranjca, neće biti grejanja i potrošne tole vode u sledećim objektima: – Rumenačka 5-25; Čitaj više »

PICA KAO MOTIVACIJA NA POSLU

PICA KAO MOTIVACIJA NA POSLU

Poznati psiholog Dan Ariely sproveo je eksperiment u Intelovoj fabrici u Izraelu kako bi bolje razumeo ljudsku motivaciju. U eksperimentu su bile 4 grupe ispitanika. Prva grupa na početku nedelje dobila je Čitaj više »

ŠTA DOBIJAŠ U EU AKO TI VOZ KASNI

ŠTA DOBIJAŠ U EU AKO TI VOZ KASNI

Evropska unija usvojila je novu regulativu za bolja prava putnika u železničkom saobraćaju po kojoj, ukoliko voz kasni sat vremena, putnici mogu da zahtevaju povraćaj od 50 odsto iznosa cene karte. Od Čitaj više »

U NEDELjU JE FESTIVAL LAMPIONA

U NEDELjU JE FESTIVAL LAMPIONA

Prva studentska humanitarna fondacija “Osmeh na dar” u nedelju 21. oktobra organizuje treći “Osmehov festival lampiona”, kao uvod u novu, 13.  novogodišnju akciju, koja je zakazana za decembar. Festival počinje u 16 Čitaj više »

 

KO TREBA DA SE BOJI BRANISLAVA ČALIĆA

Heroin ispod dušeka, zlato u vrednosti od milion evra, termos pun para, ali i tri miliona evra sakrivena u automobilu zaplenjeni su krijumčarima poslednjih godina na granicama Srbije. Ali za sva nabrojana otkrića zaslužan je jedan čovek. Branislav Čalić sa prelaza Gradina čak 21 godinu radi kao carinik u Upravi carina. Za sve to vreme osujetio je mnoge krijumčare i stao na put mnogima koji su iz Srbije ili u nju pokušali da iznesu ili unesu nedozvoljenu robu. U svojoj karijeri Čalić je otkrio oko 500 kilograma droge, 100 kilograma zlata, a i jedna od najvećih evropskih zaplena novca njegova je zasluga. Reč je o 3.150.000 evra koje je otkrio u jesen 2004. i koje su se direktno slile u budžet Srbije. I dok se njegove kolege danas oslanjaju na moderne uređaje pri pronalasku švercovane robe, ovaj iskusni carinik oslanja se na – iskustvo. Šeta oko vozila kucka po njemu, jer tako prepoznaje zvuk šupljina i zna da li su prazne ili  „nafilovane“. Šeta oko vozila posmatrajući stranice, gredice, pragove, podove i krovove – analizira da li mu nešto vizuelno ili zvukom privlači pažnju. Kaže da nema tu čarobnog štapića ni velike tajne. Morate biti radoznali i vredni. Šverceri, ako na Gradini prelazite u smeni u kojoj radi Branislav Čalić, veće su vam šanse da dobijete ono što vam sleduje.

izvor i foto: BLIC