OBAVEŠTENJE O PREKIDU U ISPORUCI TOPLOTNE ENERGIJE ZA PRIPREMU TOPLE POTROŠNE VODE

OBAVEŠTENJE O PREKIDU U ISPORUCI TOPLOTNE ENERGIJE ZA PRIPREMU TOPLE POTROŠNE VODE

Danas, 6. jula 2018. godine, od 8 sati, zbog radova na rekonstrukciji  vrelovodne mreže, prekinuta je isporuka toplotne energije za pripremu tople potrošne vode za objekte u Ulici Mileve Marić. Normalizacija u More »

OBAVEŠTENJE O RADOVIMA

OBAVEŠTENJE O RADOVIMA

Zbog radova u okviru rekonstrukcije vrelovoda sa priključcima, koje Javno komunalno preduzeće „Novosadska toplana“ Novi Sad izvodi u bloku ulica Žarka Vasiljevića, Stevana Milovanova i Šumadijske, od četvrtka, 5. jula 2018. godine, More »

OBAVEŠTENJE O POČETKU RADOVA

OBAVEŠTENJE O POČETKU RADOVA

Javno komunalno preduzeće „Novosadska toplana“ Novi Sad u četvrtak, 5. jula 2018. godine, počinje sa radovima na rekonstrukciji vrelovoda od raskrsnice Bulevara oslobođenja i Bulevara cara Lazara, do raskrsnice Bulevara cara Lazara More »

U SUBOTU TAKMIČENjE U LENČARENjU. ZA POBEDNIKA OBEZNEĐENO LETOVANjE

U SUBOTU TAKMIČENjE U LENČARENjU. ZA POBEDNIKA OBEZNEĐENO LETOVANjE

Takozvane lenjem osobe konačno su dobile svoj događaj I to sutra. Naime, u okviru AAaaa festivala organizuje se takmičenje u lenčarenju, sutra od 15 sati u Bike parku u Bukovcu. Trajanje takmičenja More »

GRADONAČELNIK NAJBOLjIM ĐACIMA URUČIO VIDOVDANSKE NAGRADE

GRADONAČELNIK NAJBOLjIM ĐACIMA URUČIO VIDOVDANSKE NAGRADE

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, zajedno je sa predsednikom Skupštine Grada Novog Sada Zdravkom Jelušićem i članom Gradskog veća za obrazovanje Vladimirom Jelićem primio učenike novosadskih osnovnih i srednjih škola koji su More »

 

KO TREBA DA SE BOJI BRANISLAVA ČALIĆA

branislav calic

Heroin ispod dušeka, zlato u vrednosti od milion evra, termos pun para, ali i tri miliona evra sakrivena u automobilu zaplenjeni su krijumčarima poslednjih godina na granicama Srbije. Ali za sva nabrojana otkrića zaslužan je jedan čovek. Branislav Čalić sa prelaza Gradina čak 21 godinu radi kao carinik u Upravi carina. Za sve to vreme osujetio je mnoge krijumčare i stao na put mnogima koji su iz Srbije ili u nju pokušali da iznesu ili unesu nedozvoljenu robu. U svojoj karijeri Čalić je otkrio oko 500 kilograma droge, 100 kilograma zlata, a i jedna od najvećih evropskih zaplena novca njegova je zasluga. Reč je o 3.150.000 evra koje je otkrio u jesen 2004. i koje su se direktno slile u budžet Srbije. I dok se njegove kolege danas oslanjaju na moderne uređaje pri pronalasku švercovane robe, ovaj iskusni carinik oslanja se na – iskustvo. Šeta oko vozila kucka po njemu, jer tako prepoznaje zvuk šupljina i zna da li su prazne ili  „nafilovane“. Šeta oko vozila posmatrajući stranice, gredice, pragove, podove i krovove – analizira da li mu nešto vizuelno ili zvukom privlači pažnju. Kaže da nema tu čarobnog štapića ni velike tajne. Morate biti radoznali i vredni. Šverceri, ako na Gradini prelazite u smeni u kojoj radi Branislav Čalić, veće su vam šanse da dobijete ono što vam sleduje.

izvor i foto: BLIC