IZMENA REŽIMA SAOBRAĆAJA U ULICI BRAĆE RIBNIKAR ZBOG RADOVA NOVOSADSKE TOPLANE

IZMENA REŽIMA SAOBRAĆAJA U ULICI BRAĆE RIBNIKAR ZBOG RADOVA NOVOSADSKE TOPLANE

„Novosadska toplana“ obaveštava da sutra (19. oktobar) počinje s radovima na izgradnji vrelovodnog priključka za objekat u ulici Braće Ribnikar 7-9 zbog čega će privremeno biti zauzeta jedna saobraćajne trake u zoni Čitaj više »

DEO DETELINARE U PETAK BEZ GREJANjA I TOPLE VODE

DEO DETELINARE U PETAK BEZ GREJANjA I TOPLE VODE

„Novosadska toplana“ obaveštava da će sutra (19. oktobar) od 6 sati, zbog radova na vrelovodu u Ulici Stevana Mokranjca, neće biti grejanja i potrošne tole vode u sledećim objektima: – Rumenačka 5-25; Čitaj više »

PICA KAO MOTIVACIJA NA POSLU

PICA KAO MOTIVACIJA NA POSLU

Poznati psiholog Dan Ariely sproveo je eksperiment u Intelovoj fabrici u Izraelu kako bi bolje razumeo ljudsku motivaciju. U eksperimentu su bile 4 grupe ispitanika. Prva grupa na početku nedelje dobila je Čitaj više »

ŠTA DOBIJAŠ U EU AKO TI VOZ KASNI

ŠTA DOBIJAŠ U EU AKO TI VOZ KASNI

Evropska unija usvojila je novu regulativu za bolja prava putnika u železničkom saobraćaju po kojoj, ukoliko voz kasni sat vremena, putnici mogu da zahtevaju povraćaj od 50 odsto iznosa cene karte. Od Čitaj više »

U NEDELjU JE FESTIVAL LAMPIONA

U NEDELjU JE FESTIVAL LAMPIONA

Prva studentska humanitarna fondacija “Osmeh na dar” u nedelju 21. oktobra organizuje treći “Osmehov festival lampiona”, kao uvod u novu, 13.  novogodišnju akciju, koja je zakazana za decembar. Festival počinje u 16 Čitaj više »

 

IZLOŽBA NAKITA KOSTIMA I FOTOGRAFIJA IZ SERIJE „SENKE NAD BALKANOM“ U NOVOM SADU

Apsolutni hit u ovom delu sveta, bar kada je igrani program na televiziji u pitanju je serija Senke nad Balkanom. Snimana je na brojnim lokacijama i posbno je zanimljivo otrivati gde je u Novom SAdu to rađeno. Sa druge strane ako volite ovu seriju pruža vam se prilika da vidite deo kostima i nakita koji je u njoj korišćen. Tu su kopije ogrlice Romanovih, Faberžeovih jaja, patrijarhove krune, garderoba i fotografije sa seta. Izložba je postavljena u holu centralne zgrade DDOR-a Novom Sadu, na Bulevaru Mihajla Pupina broj 8. Novosađani će moći da pogledaju postavku do 20. decembra radnim danima od 16 do 20, a subotom i nedeljom od 10 do 16 sati. Ulaz je slobodan.

senke izlozba 2