MAJSKA SKUPŠTINA 1848. ‒ 170 GODINA POSLE

MAJSKA SKUPŠTINA 1848. ‒ 170 GODINA POSLE

U petak, 20. jula 2018. godine u 19.00 sati u Galeriji Matice srpske, Trg galerija 1, biće održano stručno tumačenje izložbe Majska skupština 1848. – 170 godina kasnije, koja je predstavljena u Čitaj više »

PREKID  ISPORUKE  TOPLE POTROŠNE VODE

PREKID ISPORUKE TOPLE POTROŠNE VODE

U petak, 20. jula 2018. godine, od 8.00 sati, zbog radova na rekonstrukciji vrelovoda u Ulici Momčila Tapavice, biće prekinuta isporuka toplotne energije za pripremu tople potrošne vode za objekte: Momčila Tapavice Čitaj više »

OBAVEŠTENJE O IZMENI REŽIMA SAOBRAĆAJA U RASKRSNICI BULEVARA OSLOBOĐENJA I BULEVARA CARA LAZARA

OBAVEŠTENJE O IZMENI REŽIMA SAOBRAĆAJA U RASKRSNICI BULEVARA OSLOBOĐENJA I BULEVARA CARA LAZARA

Zbog radova u okviru rekonstrukcije vrelovoda, koje Javno komunalno preduzeće „Novosadska toplana“ Novi Sad izvodi na Bulevaru Cara Lazara i Fruškogorske ulice, od srede, 18. jula 2018. godine, prema Rešenju Gradske uprave Čitaj više »

OBAVEŠTENJE O IZMENI REŽIMA SAOBRAĆAJA U ULICI MOMČILA TAPAVICE

OBAVEŠTENJE O IZMENI REŽIMA SAOBRAĆAJA U ULICI MOMČILA TAPAVICE

Javno komunalno preduzeće „Novosadska toplana“ Novi Sad danas,17. jula 2018. godine, počinje sa radovima na rekonstrukciji vrelovodne mreže u bloku ulica Momčila Tapavice. Zbog pomenutih radova, prema Rešenju Gradske uprave za saobraćaj Čitaj više »

OBAVEŠTENJE O RADOVIMA U ULICI MILEVE MARIĆ

OBAVEŠTENJE O RADOVIMA U ULICI MILEVE MARIĆ

U utorak, 17.jula 2018. godine, od 7.00 sati, zbog radova na rekonstrukciji vrelovoda u Ulici Mileve Marić, biće prekinuta isporuka toplotne energije za pripremu tople potrošne vode za sledeće objekte:   Mileve Čitaj više »

 

OBLACI KRVI ZAGAĐUJU MORE

Podvodni fotograf Taviš Kembel snimio je vrlo uznemirujući prizor u vodama blizu Britanske Kolumbije u Kanadi.

U vodu se ispušta ogromna količina krvi iz obližnje fabrike za preradu ribe, a zbog toga je u opasnosti i divlji losos koji živi nedaleko od obale.
Ovo je inače jedan od najlepših krajeva sveta, koji karakteriše čista voda, ali se čini da to više nije slučaj.
Ovo je strašno videti. U pitanju su čitavi ‘oblaci’ krvi koji se ispuštaju u zaliv Braun„, rekao je fotograf.
On je nekoliko puta ronio kako bi istražio šta se sve dešava u blizini fabrika za preradu lososa, prenosi Quartz.
U svoju odbranu, fabrika Braun Bej saopštila je da obavlja dezinfekciju otpadnih voda pre nego što ih izlije u zalivsku vodu.
Kada je fotograf odneo uzorke krvi na analizu, saznao je da sadrži opasni virus PRV koji dovodi do oštećenja srca i skeleta lososa.
Istakao je da ovi snimci nemaju za cilj da demonizuju fabrike, već da ukažu koliko čovečanstvo ne vodi računa o životnoj sredini i zaštiti vrsta.
Izvor: 021.rs Foto: Radio Sarajevo