IZMENA REŽIMA SAOBRAĆAJA U ULICI BRAĆE RIBNIKAR ZBOG RADOVA NOVOSADSKE TOPLANE

IZMENA REŽIMA SAOBRAĆAJA U ULICI BRAĆE RIBNIKAR ZBOG RADOVA NOVOSADSKE TOPLANE

„Novosadska toplana“ obaveštava da sutra (19. oktobar) počinje s radovima na izgradnji vrelovodnog priključka za objekat u ulici Braće Ribnikar 7-9 zbog čega će privremeno biti zauzeta jedna saobraćajne trake u zoni Čitaj više »

DEO DETELINARE U PETAK BEZ GREJANjA I TOPLE VODE

DEO DETELINARE U PETAK BEZ GREJANjA I TOPLE VODE

„Novosadska toplana“ obaveštava da će sutra (19. oktobar) od 6 sati, zbog radova na vrelovodu u Ulici Stevana Mokranjca, neće biti grejanja i potrošne tole vode u sledećim objektima: – Rumenačka 5-25; Čitaj više »

PICA KAO MOTIVACIJA NA POSLU

PICA KAO MOTIVACIJA NA POSLU

Poznati psiholog Dan Ariely sproveo je eksperiment u Intelovoj fabrici u Izraelu kako bi bolje razumeo ljudsku motivaciju. U eksperimentu su bile 4 grupe ispitanika. Prva grupa na početku nedelje dobila je Čitaj više »

ŠTA DOBIJAŠ U EU AKO TI VOZ KASNI

ŠTA DOBIJAŠ U EU AKO TI VOZ KASNI

Evropska unija usvojila je novu regulativu za bolja prava putnika u železničkom saobraćaju po kojoj, ukoliko voz kasni sat vremena, putnici mogu da zahtevaju povraćaj od 50 odsto iznosa cene karte. Od Čitaj više »

U NEDELjU JE FESTIVAL LAMPIONA

U NEDELjU JE FESTIVAL LAMPIONA

Prva studentska humanitarna fondacija “Osmeh na dar” u nedelju 21. oktobra organizuje treći “Osmehov festival lampiona”, kao uvod u novu, 13.  novogodišnju akciju, koja je zakazana za decembar. Festival počinje u 16 Čitaj više »

 

VEČERAS TRIBINA O NASILjU NAD ŽENAMA

Večeras od 18 sati u Plavoj sali Skupštine grada Novog Sada biće održana tribina o nasilju prema ženama i zakonskim merama zaštite – „Kroz život bez nasilja“ . U pitanju je poslednja u nizu tribina na temu borbe protiv nasilja prema ženama, čime će Zavod za ravnopravnost polova završiti ovogodišnje obeležavanje Međunarodne kampanje „16 dana aktivizma borbe protiv nasilja nad ženama“. Cilj je informisati javnost o tome šta je rodno zasnovano nasilje, koje su nadležnosti institucija uključenih u sistem zaštite od nasilja i koje novine je doneo Zakon o sprečavanju nasilja u porodici. U uvodnom delu, u ime grada domaćina, obratiće se Ljiljana Кoković, pomoćnica gradonačelnika zadužena za socijalna pitanja i direktorka Zavoda za ravnopravnost polova Diana Milović, dok će u drugom delu tribine govoriti Milena Dujović, porodična savetnica i psihoterapeutkinja i Daliborka Vojvodić Tomović, koordinatorka za suzbijanje nasilja u porodici u Policijskoj upravi Novi Sad. U okviru tribine biće prikazan insert iz filma „Smrt očeva pogleda“, autora Igora Čolaka. Film je nastao na osnovu romana i istinite priče čoveka koji je kao dete bio žrtva porodičnog nasilja.