SULUDI RAZLOZI ZA RAZVOD BRAKA (ILI IPAK NISU)

SULUDI RAZLOZI ZA RAZVOD BRAKA (ILI IPAK NISU)

ŽENA JE PREVIŠE RUŽNA: Jian Feng je čovek iz Kine koji se nije samo razveo od svoje žene, već ju je takođe tužio pred sudom zato što je ružna! Šokantno, ali je pored razvoda Čitaj više »

U ITALIJANSKOM RESTORANU PRIPREMAJU PRŽENI VAZDUH (video)

U ITALIJANSKOM RESTORANU PRIPREMAJU PRŽENI VAZDUH (video)

Italijanski restoran „Feva“ koji se nalazi u gradiću Kastelfranko Vento, blizu Venecije nudi svojim gostima neviđeno kulinarsko jelo – „prženi vazduh“. Restoran inače poseduje Mišelinovu zvezdu, najveće kulinarsko priznanje na svetu.  Nikola Čitaj više »

JAPANSKI MINISTAR ZA SAJBER BEZBEDNOST NE ZNA NIŠTA O KOMPJUTERIMA

JAPANSKI MINISTAR ZA SAJBER BEZBEDNOST NE ZNA NIŠTA O KOMPJUTERIMA

Poznato je da političatri vrlo često ne znaju gotovo ništa o poslu koji dobiju da rade i svma bude čudno otkud oni baš tu. Evo japanskog primera. Njihov ministar za sajber bezbednost Čitaj više »

POJEDI PICU I DOBIĆEŠ 500 EVRA

POJEDI PICU I DOBIĆEŠ 500 EVRA

Ako volite pice sigurno ste ubeđeni da možete pojesti i onu najveću. To najverovatnije nije tačno, a dokaz je jedna picerija iz Dablina koja svojim gostima nudi šansu da uživaju u omiljenoj Čitaj više »

DANAS PREMIJERA EDUKATIVNE PREDSTAVE „PISMA SLOBODI“

DANAS PREMIJERA EDUKATIVNE PREDSTAVE „PISMA SLOBODI“

“Pisma slobodi” po motivima dramskog dela Đorđa Pisareva, u režiji Ivane Kanošev, večeras u 19 sati biće premijerno izvedena u Kulturnom centru Novog Sada. Predstava je rađena povodom obeležavanja stogodišnjice prisajedinjenja Vojvodine Čitaj više »

 

„HEJ SALAŠI“ U ČETVRTAK NA SPENSU

Spens će u četvrtak biti jedan veliki salaš, a svi koji se tamo toga dana nađu mogu biti deo manifestacije „Hej salaši“. Program je više nego bogat. U segmentu za decu će učestvovaće preko četristo dece iz mlađih razreda osnovnih škola i PU „Radosno detinjstvo“. U drugom delu programa prezentovaće se salaši sa svojom bogatim sadržajem i proizvođači pića i hrane čiji proizvodi mogu da se konzumiraju na salašima. Publika drugog dela programa, tačnije ciljna grupa, su odrasli posetioci koji uživaju u vojvođanskom ambijentu i muzici budući da će na bini biti sve vreme prigodan program u ovom maniru. Proizvođači izlagači će imati mogućnost prezentacije svojih proizvoda (sir, jaja, vino, rakija, pivo, štrudle, krancle, suhomesnati proizvodi…) kako bi se predstavili posetiocima, a prvenstveno salašima izlagačima koji bi te proizvode mogli uvrstiti u svoju ponudu. Sve se dešava u zapadnom holu Spensa, a organizator je udruženje „Život kao inspiracija“.

Program:

Od 10h – Radionice za decu – pustovanje vune i oslikavanje medenjaka

Od 11h – Radionica za decu – pravljenje hleba

Od 10 do 12h – Animatorski program „Kod Slavice na salašu“

12h – Svečano otvaranje manifestacije

Od 13 do 14h – Predstavljanje izlagača

Od 13 do 18h – Kulturno-umetnički program

 

Od 18 do 19h – Dodela zahvalnica i zatvaranje programa