U AMERIČKOM KUTKU OBELEŽAVANJE NEDELJE LJUDI SA INVALIDITETOM

AK

Najnovija inicijativa Američkog kutka Novi Sad, pokretanje usluge besplatne dostave knjiga nepokretnim i slabo pokretnim osobama, biće predstavljena u Kutku u utorak, 5. decembra od 18:30h.

 

Među korisnicima Kutka je jako mali broj nepokretnih i slabo pokretnih osoba, uglavnom zbog toga što je njima dolazak u biblioteku otežan, a ni sama biblioteka nije u potpunosti prilagođena njihovim potrebama. Zbog toga su u Kutku opremili poseban bicikl – “knjigocikl” – kojim će uz pomoć svojih volontera dostavljati knjige.

 

Američki kutak ima online katalog (Library Thing) koji je pretraživ po naslovu knjige, autoru ili ISBN broju. Pošto korisnik/ca izabere knjigu, časopis ili film, može da kontaktira Kutak telefonom ili putem elektronske pošte i željeni materijal će mu/joj knjigociklom odmah biti dostavljen.

 

Promocija “Knjigocikla” dešava se u nedelji posvećenoj osobama sa invaliditetom, a propratni program uključivaće i promociju filmskog karavana “Uhvati film”, revije nagrađenih filmova sa istoimenog međunarodnog filmskog festivala koji se od 2003. godine održava u Novom Sadu, a čiji je cilj da utiče na smanjenje socijalne distance prema osobama sa invaliditetom.

 

Organizatorka festivala Milesa Milinković pričaće o značaju festivala, kao i o trenutnoj situaciji sa kojom se suočavaju osobe sa invaliditetom u Novom Sadu.

Izvor: RTI FM Foto: Kapital magazin