„YOUTUBE“ ZABRANIO VIŠE OD 150.000 VIDEO-SNIMAKA DECE

YOU

Jutjub je saopštio da je obrisao više od 150.000 video-snimaka dece koje su pratili neprimereni komentari, čak i pedofilskog karaktera.

Zbog takvih komentara, više poznatih kompanija odlučilo je da povuče svoje reklame sa tog sajta, pa je zato Jutjub, kako bi umirio kompanije čije reklame mu donose bitan deo prihoda, ukinuo nekoliko desetina naloga, obrisao više od 150.000 snimaka i blokirao komentare na 625.000 video-snimaka.
Sve je počelo kada je prošlog petka britanski „Tajms“ objavio da se reklame velikih kompanija kao što su „Adidas“, „Amazon“ i „Mars“ pojavljuju na Jutjubu pored video-snimaka dece ili tinejdžera koji su najčešće objavljeni bez „zadnjih namera“, ali koji su izazvali pedofilske komentare korisnika te platforme.
Jutjub je, takođe, saopštio da je pooštrio propise kad je reč o postavljanju video-snimaka na kojima se pojavljuju deca.
„Imamo jasnu politiku protiv video-snimaka i komentara na Jutjubu koji predstavljaju decu kao seksualne objekte ili ih iskorišćavaju i mi je strogo primenjujemo svaki put kada smo upozoreni na takvu sadržinu“, rekao je portparol Jutjuba.
Izvor: 021.rs Foto: Fortune