SULUDI RAZLOZI ZA RAZVOD BRAKA (ILI IPAK NISU)

SULUDI RAZLOZI ZA RAZVOD BRAKA (ILI IPAK NISU)

ŽENA JE PREVIŠE RUŽNA: Jian Feng je čovek iz Kine koji se nije samo razveo od svoje žene, već ju je takođe tužio pred sudom zato što je ružna! Šokantno, ali je pored razvoda Čitaj više »

U ITALIJANSKOM RESTORANU PRIPREMAJU PRŽENI VAZDUH (video)

U ITALIJANSKOM RESTORANU PRIPREMAJU PRŽENI VAZDUH (video)

Italijanski restoran „Feva“ koji se nalazi u gradiću Kastelfranko Vento, blizu Venecije nudi svojim gostima neviđeno kulinarsko jelo – „prženi vazduh“. Restoran inače poseduje Mišelinovu zvezdu, najveće kulinarsko priznanje na svetu.  Nikola Čitaj više »

JAPANSKI MINISTAR ZA SAJBER BEZBEDNOST NE ZNA NIŠTA O KOMPJUTERIMA

JAPANSKI MINISTAR ZA SAJBER BEZBEDNOST NE ZNA NIŠTA O KOMPJUTERIMA

Poznato je da političatri vrlo često ne znaju gotovo ništa o poslu koji dobiju da rade i svma bude čudno otkud oni baš tu. Evo japanskog primera. Njihov ministar za sajber bezbednost Čitaj više »

POJEDI PICU I DOBIĆEŠ 500 EVRA

POJEDI PICU I DOBIĆEŠ 500 EVRA

Ako volite pice sigurno ste ubeđeni da možete pojesti i onu najveću. To najverovatnije nije tačno, a dokaz je jedna picerija iz Dablina koja svojim gostima nudi šansu da uživaju u omiljenoj Čitaj više »

DANAS PREMIJERA EDUKATIVNE PREDSTAVE „PISMA SLOBODI“

DANAS PREMIJERA EDUKATIVNE PREDSTAVE „PISMA SLOBODI“

“Pisma slobodi” po motivima dramskog dela Đorđa Pisareva, u režiji Ivane Kanošev, večeras u 19 sati biće premijerno izvedena u Kulturnom centru Novog Sada. Predstava je rađena povodom obeležavanja stogodišnjice prisajedinjenja Vojvodine Čitaj više »

 

KONCERT HORA „SVETI STEFAN DEČANSKI“

Koncert hora “Sveti Stefan Dečanski” povodom jubileja 30 godina pojanja i trajanja

 

Dirigent: Tamara Adamov Petijević

 

Nedelja, 26. novembar 2017, 19:30h, Sinagoga

 

Solisti:

Radoslava Vorgić Žuržovan, sopran i Ljiljana Lišković, sopran

 

 

Program: duhovna i svetovna srpska i ruska horska muzika; nove kompozicije mladih autora, pisane na napeve srpskog “karlovačkog” crkvenog pojanja

 

Trajanje: 90 minuta u 2 dela

 

*Ulaznica za koncert je dobrovoljni prilog za Centar „Živeti uspravno“

 

***

 

Tamara Adamov Petijević

Dirigent je tri hora i dva simfonijska orkestra, koji broje oko 300, mahom mladih ljudi.  Završila je violinu na Muzičkoj akademiji u Novom Sadu.

Horsko dirigovanje je usavršavala u Nemačkoj, Holandiji, Italiji i Izraelu kroz rad sa renomiranim dirigentima (Philip Ledger, Volker Hempfling, Michael Gohl, Timothy Brown, Toon Koopman, Dan Hoegset, Gudrun Schroefel…). Specijalizovala je dirigovanje na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi Bojana Suđića, a sada privodi kraju doktorske studije.

 

Hor “Sveti Stefan Dečanski”iz Novog Sada, kojim diriguje 25 godina, jedan je od najboljih horova u Srbiji; gostovao je u gotovo svim evropskim zemljama, Rusiji i Izraelu, a kao mešoviti i ženski hor, dobitnik je i nekoliko internacionalnih nagrada (Langolen-Velika Britanija, Hajnovka, Bjalistok – Poljska). Dobitnik je Velike nagrade “Grand Prix” na 12. Međunarodnom festivalu kamernih horova i vokalni ansambala  u Kragujevcu 2017., a na istom Festivalu je ponela i titulu najboljeg dirigenta. Od osnivanja “Dečanski” redovno i intenzivno deluje prvenstveno kao crkveni hor, prvo u Novom Sadu, a od 2011. godine u Sremskim Karlovcima, negujući izuzetno velik i širok repertoar crkveno-bogoslužbene muzike.

Autor: RTI FM