NOVI SAD DOBIJA FABRIKU ČOKOLADE

NOVI SAD DOBIJA FABRIKU ČOKOLADE

Bari Kalebo kompanijna (Barry Callebaut) , vodeći svetski proizvođač proizvoda od čokolade i kakaa visokog kvaliteta, potpisala je danas Memorandum o razumevanju sa Vladom Republike Srbije i Gradom Novim Sadom o izgradnji Čitaj više »

PREDSTAVE SNP-a OSVAJAJU NAGRADE NA FESTIVALIMA

PREDSTAVE SNP-a OSVAJAJU NAGRADE NA FESTIVALIMA

Da Srpsko narodno pozorište neguje jak repertoar, dostojan svakog poštovanja, dokaz je tome što na festivalima širom zemlje, pokupi brojne nagrade. Nakon festivala „Pozorišno proleće“ u Šapcu na kom je predstava „Tartif“ Čitaj više »

LOKOMOTIVA JE RASPISALA KONKURS

LOKOMOTIVA JE RASPISALA KONKURS

 U okviru programa „LOKOMOTIVA – lokalna omladinska incijativa“ otvoren je Konkurs za realizaciju omladinskih ideja. Program ima za cilj osposobljavanje mladih da se aktivnije uključe u društveni život kroz obezbeđivanje podrške mladima da Čitaj više »

RADIONICA ZA DECU NA TEMU PRIJATELjSTVA IZMEĐU ĐURE JAKŠIĆA I JOVANA JOVANOVIĆA ZMAJA

RADIONICA ZA DECU NA TEMU PRIJATELjSTVA IZMEĐU ĐURE JAKŠIĆA I JOVANA JOVANOVIĆA ZMAJA

Kreativna radionica za decu „Dva prijatelja stara ljubav ka poeziji zauvek spaja“, održaće se u subotu, 20. aprila u Galeriji Matice srpske, u okviru izložbe „Đura Jakšić. Između mita i stvarnosti“, koja Čitaj više »

U SUBOTU ŠETNjA KROZ KARLOVAČKU DVORSKU BAŠTU

U SUBOTU ŠETNjA KROZ KARLOVAČKU DVORSKU BAŠTU

Ko je za šetnju neka u subotu dođe u Karlovce na drugu šetnju kroz spomenik prirode „Dvorska bašta“, koja otkriva prirodno nasleđe Sremskih Karlovaca koju organizuje udruženje „Eco flame“, a podržano kroz Čitaj više »

 

KONCERT HORA „SVETI STEFAN DEČANSKI“

Koncert hora “Sveti Stefan Dečanski” povodom jubileja 30 godina pojanja i trajanja

 

Dirigent: Tamara Adamov Petijević

 

Nedelja, 26. novembar 2017, 19:30h, Sinagoga

 

Solisti:

Radoslava Vorgić Žuržovan, sopran i Ljiljana Lišković, sopran

 

 

Program: duhovna i svetovna srpska i ruska horska muzika; nove kompozicije mladih autora, pisane na napeve srpskog “karlovačkog” crkvenog pojanja

 

Trajanje: 90 minuta u 2 dela

 

*Ulaznica za koncert je dobrovoljni prilog za Centar „Živeti uspravno“

 

***

 

Tamara Adamov Petijević

Dirigent je tri hora i dva simfonijska orkestra, koji broje oko 300, mahom mladih ljudi.  Završila je violinu na Muzičkoj akademiji u Novom Sadu.

Horsko dirigovanje je usavršavala u Nemačkoj, Holandiji, Italiji i Izraelu kroz rad sa renomiranim dirigentima (Philip Ledger, Volker Hempfling, Michael Gohl, Timothy Brown, Toon Koopman, Dan Hoegset, Gudrun Schroefel…). Specijalizovala je dirigovanje na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi Bojana Suđića, a sada privodi kraju doktorske studije.

 

Hor “Sveti Stefan Dečanski”iz Novog Sada, kojim diriguje 25 godina, jedan je od najboljih horova u Srbiji; gostovao je u gotovo svim evropskim zemljama, Rusiji i Izraelu, a kao mešoviti i ženski hor, dobitnik je i nekoliko internacionalnih nagrada (Langolen-Velika Britanija, Hajnovka, Bjalistok – Poljska). Dobitnik je Velike nagrade “Grand Prix” na 12. Međunarodnom festivalu kamernih horova i vokalni ansambala  u Kragujevcu 2017., a na istom Festivalu je ponela i titulu najboljeg dirigenta. Od osnivanja “Dečanski” redovno i intenzivno deluje prvenstveno kao crkveni hor, prvo u Novom Sadu, a od 2011. godine u Sremskim Karlovcima, negujući izuzetno velik i širok repertoar crkveno-bogoslužbene muzike.

Autor: RTI FM