NOVI SAD DOBIJA FABRIKU ČOKOLADE

NOVI SAD DOBIJA FABRIKU ČOKOLADE

Bari Kalebo kompanijna (Barry Callebaut) , vodeći svetski proizvođač proizvoda od čokolade i kakaa visokog kvaliteta, potpisala je danas Memorandum o razumevanju sa Vladom Republike Srbije i Gradom Novim Sadom o izgradnji Čitaj više »

PREDSTAVE SNP-a OSVAJAJU NAGRADE NA FESTIVALIMA

PREDSTAVE SNP-a OSVAJAJU NAGRADE NA FESTIVALIMA

Da Srpsko narodno pozorište neguje jak repertoar, dostojan svakog poštovanja, dokaz je tome što na festivalima širom zemlje, pokupi brojne nagrade. Nakon festivala „Pozorišno proleće“ u Šapcu na kom je predstava „Tartif“ Čitaj više »

LOKOMOTIVA JE RASPISALA KONKURS

LOKOMOTIVA JE RASPISALA KONKURS

 U okviru programa „LOKOMOTIVA – lokalna omladinska incijativa“ otvoren je Konkurs za realizaciju omladinskih ideja. Program ima za cilj osposobljavanje mladih da se aktivnije uključe u društveni život kroz obezbeđivanje podrške mladima da Čitaj više »

RADIONICA ZA DECU NA TEMU PRIJATELjSTVA IZMEĐU ĐURE JAKŠIĆA I JOVANA JOVANOVIĆA ZMAJA

RADIONICA ZA DECU NA TEMU PRIJATELjSTVA IZMEĐU ĐURE JAKŠIĆA I JOVANA JOVANOVIĆA ZMAJA

Kreativna radionica za decu „Dva prijatelja stara ljubav ka poeziji zauvek spaja“, održaće se u subotu, 20. aprila u Galeriji Matice srpske, u okviru izložbe „Đura Jakšić. Između mita i stvarnosti“, koja Čitaj više »

U SUBOTU ŠETNjA KROZ KARLOVAČKU DVORSKU BAŠTU

U SUBOTU ŠETNjA KROZ KARLOVAČKU DVORSKU BAŠTU

Ko je za šetnju neka u subotu dođe u Karlovce na drugu šetnju kroz spomenik prirode „Dvorska bašta“, koja otkriva prirodno nasleđe Sremskih Karlovaca koju organizuje udruženje „Eco flame“, a podržano kroz Čitaj više »

 

HOTELSKI TRIKOVI

Ukoliko često putujete i odsedate u raznim hotelima, važno je da znate neke trikove.

Verovatno ćete se posle ovoga zamisliti kako se toga niste setili ranije. Ove sitnice vam mnogo mogu značiti.

 

1. Ako odsedate u hotelu u kojem vam naplaćuju korišćenje interneta, često možete koristiti svoj telefon kao privatnu, ličnu internet pristupnu tačku. Samo proverite kod svog provajdera pre nego što krenete.

 

2. Često vaš prtljag dolazi opremljen štipaljkama za odeću. Ove štipaljke možete koristiti kako bi vaša četkica za zube bila podignuta i daleko od potencijalnih klica. To je odličan način da ostanete zdravi i izbegnete bolesti tokom putovanja.

3. Tokom odmora obično pokušavamo da izbegnemo pranje veša. Ali ako imate nekoliko majica koje trebate oprati, jednostavno stavite plastičnu vrećicu preko odvoda i u nju stavite novčić kako biste bili sigurni da će se umivaonik napuniti vodom. Sada ste spremni za pranje.

 

4. Ako vam nedostaje mesto da napunite svoj telefon ili ste zaboravili punjač kod kuće, ne morate trošiti novac za punjenje vašeg telefona. Većina televizora u hotelu će imati rezervni USB port koji funkcioniše.

5. Ako vam je potrebno mesto da promenite pelene bebi, lako možete pretvoriti radni sto u hotelu u savršeno mesto za presvlačenje bebe.

HOTEL 2

Foto: Star Travel Niš

6. Ako imate lagan san i želite uživati u sobi u tišini, stavite peškir ispod vrata kako biste blokirali bilo kakva neželjena svetla ili zvukove koji bi vam mogli ometati san.

 

7. Iako većina zavesa u hotelu obavlja odličan posao u blokiranju svetlosti, obično ostaje deo koji ne možemo zatvoriti. Umesto da vam to ometa san, vešalicu iskoriste da biste rešili ovaj problem.

Izvor: kurir.rs