LIMAN 3 I 4, SPENS I STADION KARAĐORĐE DO VEČERAS BEZ TOPLE VODE

LIMAN 3 I 4, SPENS I STADION KARAĐORĐE DO VEČERAS BEZ TOPLE VODE

Iz „Novosadske toplane“ obaveštavaju da je danas (21.09. 2018.), od 13.00 časova, zbog radova na vrelovodu, prekinuta je isporuka toplotne energije za pripremu tople potrošne vode za objekte na području Limana III Čitaj više »

UMETNICI IZ DORTMUNDA PONOVO U NOVOM SADU

UMETNICI IZ DORTMUNDA PONOVO U NOVOM SADU

Novi Sad i Dortmund su gradovi pobratimi od 1981. godine, što je vremenom dovelo i do uspešne saradnje na planu kulture. Tako će se dortmundski umetnici predstavitie Novosađaniima od ponedeljka u Kulturnom Čitaj više »

KALEIDOSKOP KULTURE SE PRIVODI KRAJU, ALI DOGAĐAJA IMA NA PRETEK

KALEIDOSKOP KULTURE SE PRIVODI KRAJU, ALI DOGAĐAJA IMA NA PRETEK

Kao novosadsko delo kulture zajedništva, Kaleidoskop je tokom protekle četiri nedelje predstavio jedinstvenu sliku različitosti i raznolikosti Novog Sada, te će Novosađani i u nedelji pred nama imati priliku da isprate najrazličitije Čitaj više »

ŠTA JE TO PROJEKAT „UKRŠTANjE“

ŠTA JE TO PROJEKAT „UKRŠTANjE“

Inovativan projekat „Ukrštanje”, podržan od Fondacije „Novi Sad 2021” u okviru javnog konkursa „Publika u fokusu”, okupio je tri institucije: Zavod za kulturu vojvođanskih Slovaka, ŠOSO „Milan Petrović” i Udruženje građana „Otvoreni Čitaj više »

VITEŠKI SABOR NA PETROVARADINSKOJ TVRĐAVI

VITEŠKI SABOR NA PETROVARADINSKOJ TVRĐAVI

Ako spadate u one koji vole da čitaju, ili gledaju sve što je vezano za srednji vek, ili se čak ljubitelj epske fantastike, ovog vikenda pruža vam se prilika da zakoračite malo Čitaj više »

 

U NEDELjU JE IZLOŽBA I TAKMIČENjE MEŠANACA. PRIJAVITE SVOG PSA

Veliki je broj izložbi i takmičenja rasnih pasa, dok se na prste mogu izbrojati one koje su posvećene mešancima. A mešanci su takođe kućni ljubimci i podjednako su voljeni kao i rasni psi. U Novom Sadu će četvrta izložba mešanaca, biti održana u nedelju, 15. oktobra na Štrandu.  Meteorolozi najavljuju lepo vreme, ali u slučaju da ne bude tako  izložba će se održati u hali Novosadskog sajma. Ovo prilika da psi koji su mešanci, koji nemaju rodovnik, pokažu svu svoju lepotu i posebnost. Biraće se najbolji psi čak u osam kategorija:

– najlepši par dete i pas

– najsličniji vodič i pas

– najčupaviji pas

– izbor za elegantno popunjene pse

– najstariji pas

– najlepše uši

– najlepši crni pas

– najlepši pas sa invaliditetom

 Pobednici ovih kategorija idu u finale pod nazivom „Ko je šmeker celog grada“ i takmiči se za prvu, drugu i treću najkeru. Jedan pas može biti prijavljen u najviše dve kategorije. Ako želite da prijavite svog meamca za ovo takmičenje to možete uraditi na imejl adresu prihvatilistenovisad@gmail.com ili na telefon 021/6403-220, od 9 do 19 sati. Prijava je besplatna, a rok je subota, 14. oktobar do 19 časova. Inače, ovu zanimljivu izložbu organizuje „Zoohigijena i veterina“, a počeće u 9 časova.