RADNICI TOPLANE KREĆU SA OČITAVANjEM ZA AVGUST

RADNICI TOPLANE KREĆU SA OČITAVANjEM ZA AVGUST

Radnici „Novosadske toplane“ od ponedeljka, 20. Avgusta kreću sa očitavanjem stanja vodomera  i merilima za potrošnu toplu vodu za mesec avgust 2018.godine, pa mole potrošače, a posebno stanare u individualnim stambenim zgradama Čitaj više »

KASNIO NA AVION PA REKAO DA JE U NjEMU BOMBA

KASNIO NA AVION PA REKAO DA JE U NjEMU BOMBA

Britanski državljanin Žakob Meir Abdelak, koji je kasnio na let iz Londona za Los Anđeles, pokušao je da ga prinudno odloži, kako bi stigao da se ukrca, tako što je pozvao policiju Čitaj više »

NEMOJTE JESTI U VOZOVIMA BEČKOG METROA

NEMOJTE JESTI U VOZOVIMA BEČKOG METROA

Gradske vlasti Beča zabranile su putnicima da konzumiraju hranu u vozovima podzemne železnice, ali nisu planirane kazne za prekršioce, bar ne na početku. Zabrana će stupiti na snagu 1. septembra, prvo na Čitaj više »

NE PROVERAVJTE POSLOVNU ELEKTRONSKU POŠTU POSLE KRAJA RADNOG VREMENA

NE PROVERAVJTE POSLOVNU ELEKTRONSKU POŠTU POSLE KRAJA RADNOG VREMENA

Proveravanje poslovnog emaila nakon radnog vremena katastrofalno utiče na zdravlje i veze. To je zaključak istraživanja koje je uradila kompanija Virginia Tech. Stvar je u tome da očekivanje od zaposlenih da gledaju Čitaj više »

RAZMENA UDžBENIKA STARTUJE OD PONEDELjKA

RAZMENA UDžBENIKA STARTUJE OD PONEDELjKA

Razmena udžbenika za osnovnu i srednju školu biće organizovana od 20. avgusta do 7. setpembra prostorijama Udruženja građana „NS blok“, Trg Marije Trandafil 4. Sve zainteresovani pozvani su da učestvuju u ovoj Čitaj više »

 

IZLOŽBA PIŠTOLjA IZ ZBIRKE VOJNOG MUZEJA

Ako ste ljubitelji trofejnog oružja i zanimate se za istoriju, onda je za vas izložba „Perkusioni pištolji i revolveri iz zbirke Vojnog muzeja“ koja će biti otvorena večeras u Muzeju grada Novog Sada. Za one koji ne znaju, perkusioni sistem paljenja oružja predstavlja samo jednu od stepenica razvoja ručnog vatrenog oružja. Sistem paljenja oružja na kremen preovladavao čitavih 300 godina da bi tokom svega nekoliko godina bio gotovo potpuno zamenjen perkusionim sistemom. Na izložbi će biti predstavljeno  35 najreprezantativnijih i najznačajnijih primeraka perkusionih pištolja iz zbirke Vojnog muzeja. Izložbu prati katalog u formi android aplikacije koji možete preuzeti i na prodavnicama i instalirati u vaš pametni telefon.  Otvaranje izložbe je u 19 časova, a postavka se može pogledati do 16. oktobra.