IZMENE REŽIMA SAOBRAĆAJA U KOSOVKOJ I ULICI SVETOZARA ĆOROVIĆA ZBOG RADOVA TOPLANE

IZMENE REŽIMA SAOBRAĆAJA U KOSOVKOJ I ULICI SVETOZARA ĆOROVIĆA ZBOG RADOVA TOPLANE

 Javno komunalno preduzeće „Novosadska toplana“ u utorak, 14. avgusta 2018. godine, počinje sa radovima na izgradnji vrelovodnog priključka za objekat na uglu ulica Stevana Dejana i Svetozara Ćorovića. Zbog ovih radova, određuje Čitaj više »

NAPRAVIO DRON KOJI SPREČAVA DAVlJENjE DECE (video)

NAPRAVIO DRON KOJI SPREČAVA DAVlJENjE DECE (video)

Amerikanac Li Kambar iz Feniksa je izumeo plutajući dron koji će sprečiti davljenje dece u vodi. Ideju je dobio gledajući video statistiku vatrogasaca u Feniksu u kojoj je navedeno da je ove Čitaj više »

EVROVIZIJA 2019. MOŽDA I NE BUDE U IZRAELU

EVROVIZIJA 2019. MOŽDA I NE BUDE U IZRAELU

Glavni grad Austrije – Beč mogao bi iduće godine ponovo da bude domaćin Pesme Evrovizije, iako je Izrael odneo pobedu na ovogodišnjem takmičenju, spekulišu austrijski mediji. Odmah nakon pobede pevačice Nete čula Čitaj više »

NAPRAVLjEN NAJDUŽI HOT DOG NA SVETU (video)

NAPRAVLjEN NAJDUŽI HOT DOG NA SVETU (video)

Meksiko je ušao u Ginisovu knjigu rekorda jer su tamošnji kuvari napravili najduži hot-dog na svetu, 1.417 metara poznatog sendviča s kobasicom. Ta zemlja je oborila prethodni rekord koji je držao Japan Čitaj više »

ŠTA NAS SVE ČEKA NA FESTIVALU ULIČNIH SVIRAČA

ŠTA NAS SVE ČEKA NA FESTIVALU ULIČNIH SVIRAČA

Francuski bend The Wackids, koji svira hard rok na dečijim instrumentima, biće jedan od hedlajnera ovogodišnjeg Festivala uličnih svirača – Gradić festa, koji će biti održan od 30. avgusta do 1. septembra Čitaj više »

 

„BISERNA GRANA “ TRAJE PET DANA

Danas počinje vrlo poseban festival, festival u čijem je fokusu narodna nošnja. Zove se „Biserna grana“ i cilj mu je da ukaže na značaj očuvanja folklornog nasleđa. Ovaj događaj je nosilac EFFE etikete za 2017. – 2018.godinu, koju dodeljuje Evropska asocijacija festivala (EFA), koja stoji iza projekta „Evropa za festivale, festivali za Evropu“. „Biserna grana“ biće održana u Novom SAdu i Futogu od danas do nedelje, 8.oktobra. U okviru festivala, u petak 6. okotobra na Trgu slobode u 19.30 biće održan  koncert ansambla Kulturnog centra „Mladost“ iz Futoga sa gostima, kao i nastup grupe Iskon. U subotu je za 14 sati zakazan defile učesnika u naronim nošnjama centrom Novog Sada. Istog dana u 19.30 u atrijumu Muzega Grada Novog Sada na Petrovaradinskoj tvrđavi biće održana revija nošnji. Ovaj festival okuplja i povezuje kulturno – umetnčka društva, institucije i pojedince iz zemlje i regiona oko jedne teme – narodne nošnje. Na dosadašnjim Festivalima, nošnje svojih nacionalnih zajednica je prikazalo oko 120 kulturno – umetničkih društava.