IZMENE REŽIMA SAOBRAĆAJA U KOSOVKOJ I ULICI SVETOZARA ĆOROVIĆA ZBOG RADOVA TOPLANE

IZMENE REŽIMA SAOBRAĆAJA U KOSOVKOJ I ULICI SVETOZARA ĆOROVIĆA ZBOG RADOVA TOPLANE

 Javno komunalno preduzeće „Novosadska toplana“ u utorak, 14. avgusta 2018. godine, počinje sa radovima na izgradnji vrelovodnog priključka za objekat na uglu ulica Stevana Dejana i Svetozara Ćorovića. Zbog ovih radova, određuje Čitaj više »

NAPRAVIO DRON KOJI SPREČAVA DAVlJENjE DECE (video)

NAPRAVIO DRON KOJI SPREČAVA DAVlJENjE DECE (video)

Amerikanac Li Kambar iz Feniksa je izumeo plutajući dron koji će sprečiti davljenje dece u vodi. Ideju je dobio gledajući video statistiku vatrogasaca u Feniksu u kojoj je navedeno da je ove Čitaj više »

EVROVIZIJA 2019. MOŽDA I NE BUDE U IZRAELU

EVROVIZIJA 2019. MOŽDA I NE BUDE U IZRAELU

Glavni grad Austrije – Beč mogao bi iduće godine ponovo da bude domaćin Pesme Evrovizije, iako je Izrael odneo pobedu na ovogodišnjem takmičenju, spekulišu austrijski mediji. Odmah nakon pobede pevačice Nete čula Čitaj više »

NAPRAVLjEN NAJDUŽI HOT DOG NA SVETU (video)

NAPRAVLjEN NAJDUŽI HOT DOG NA SVETU (video)

Meksiko je ušao u Ginisovu knjigu rekorda jer su tamošnji kuvari napravili najduži hot-dog na svetu, 1.417 metara poznatog sendviča s kobasicom. Ta zemlja je oborila prethodni rekord koji je držao Japan Čitaj više »

ŠTA NAS SVE ČEKA NA FESTIVALU ULIČNIH SVIRAČA

ŠTA NAS SVE ČEKA NA FESTIVALU ULIČNIH SVIRAČA

Francuski bend The Wackids, koji svira hard rok na dečijim instrumentima, biće jedan od hedlajnera ovogodišnjeg Festivala uličnih svirača – Gradić festa, koji će biti održan od 30. avgusta do 1. septembra Čitaj više »

 

„BLEJD RANER 2049“ STIŽE U ARENU U ČETVRTAK UZ AKCIJU „ARENA MAN“

Oni koji su gledali filmsko remek delo Ridlija Skota, film „Blejd Raner – Isrebljivač“ sa početka 80-ih gona prošloga veka pitali su se hoće li ikada bitni snimljen nastavak ovog kultnog ostvarenja sa HArisonom Fordom u glavnoj ulozi. Tridesetpet godina kasnije u svetske bioskop stiže nastavak priče smeštene u futuristički Los Anđeles. Film „Blejd Raner 2049“ će premijerno biti priukazan u Areni Sinepleks u četvrtak 5. okotobra, što je povpod za još jednu akciju „Arena men“, kada će svaki posetilac dobiti poster filma i poklone od prijatelja projekcije – Radun Avije i Room Escape-a. Na vama je da se pojavite na premijeri, a karte su već u pretprodaji. Što se samog filma tiče, njegov sadržaj je obavijen velok misterije i vrlo se malo zna o čemu se radi. Trideset godina posle događaja iz filma „Blejd Raner“, novi istrebljivač – policajac K iz Los Anđelesa (koga tumači Rajan Gosling) pronalazi dugo skrivenu tajnu koja ima potencijala ono malo ljudskog društva što je preostalo da baci u potpuni haos. Njegovo otkriće odveće ga u potragu za Rikom Dekardom (Harison Ford), bivšim istrebljivačem koji je nestao bez traga pre trideset godina. Sam Harison Ford kaže da je scenario za ovaj film nešto najbolje što je pročitao u životu. Vredi podsetiti da prvi deo film ima kultni status i sa razlogom se smatra jednim od najboljih načno-fantastičnih filmova svih vremena. Iz tog razloga, preporuka onima koji ga nisu gledali, da pre odlaska u bioskop na premijeru novog obavezno ogledaju prvi film.