IZMENE REŽIMA SAOBRAĆAJA U KOSOVKOJ I ULICI SVETOZARA ĆOROVIĆA ZBOG RADOVA TOPLANE

IZMENE REŽIMA SAOBRAĆAJA U KOSOVKOJ I ULICI SVETOZARA ĆOROVIĆA ZBOG RADOVA TOPLANE

 Javno komunalno preduzeće „Novosadska toplana“ u utorak, 14. avgusta 2018. godine, počinje sa radovima na izgradnji vrelovodnog priključka za objekat na uglu ulica Stevana Dejana i Svetozara Ćorovića. Zbog ovih radova, određuje Čitaj više »

NAPRAVIO DRON KOJI SPREČAVA DAVlJENjE DECE (video)

NAPRAVIO DRON KOJI SPREČAVA DAVlJENjE DECE (video)

Amerikanac Li Kambar iz Feniksa je izumeo plutajući dron koji će sprečiti davljenje dece u vodi. Ideju je dobio gledajući video statistiku vatrogasaca u Feniksu u kojoj je navedeno da je ove Čitaj više »

EVROVIZIJA 2019. MOŽDA I NE BUDE U IZRAELU

EVROVIZIJA 2019. MOŽDA I NE BUDE U IZRAELU

Glavni grad Austrije – Beč mogao bi iduće godine ponovo da bude domaćin Pesme Evrovizije, iako je Izrael odneo pobedu na ovogodišnjem takmičenju, spekulišu austrijski mediji. Odmah nakon pobede pevačice Nete čula Čitaj više »

NAPRAVLjEN NAJDUŽI HOT DOG NA SVETU (video)

NAPRAVLjEN NAJDUŽI HOT DOG NA SVETU (video)

Meksiko je ušao u Ginisovu knjigu rekorda jer su tamošnji kuvari napravili najduži hot-dog na svetu, 1.417 metara poznatog sendviča s kobasicom. Ta zemlja je oborila prethodni rekord koji je držao Japan Čitaj više »

ŠTA NAS SVE ČEKA NA FESTIVALU ULIČNIH SVIRAČA

ŠTA NAS SVE ČEKA NA FESTIVALU ULIČNIH SVIRAČA

Francuski bend The Wackids, koji svira hard rok na dečijim instrumentima, biće jedan od hedlajnera ovogodišnjeg Festivala uličnih svirača – Gradić festa, koji će biti održan od 30. avgusta do 1. septembra Čitaj više »

 

SAVET – NA POSLU SEDITE PORED NAJBOLjEG

Mislili ste da je izbor mesta za sedenje važan samo u osnovnoj i srednjoj školi? Prevarili ste se, jer je to gde sedite važno i kasnije u životu, tačnije na poslu. Ako želite da briljirate u kancelariji, birajte mesto pored najboljeg kolege, jer ćete tako i vi zasijati. Tako bar savetuju istraživači iz Poslovne škole na Harvardu. Tokom dve godine analizirano je 2.000 radnika u velikoj tehnološkoj kompaniji. U obzir su uzimani podaci o datumu početka i prestanka radnog odnosa, razlogu otkaza, učinku i mestu sedenja. Ustanovljeno je da što je bolji onaj pored kog sedimo, i mi smo produktivniji. I obrnuto, „toksični“ radnici koji su završili tako što su otpušteni zbog lošeg ponašanja vukli su na dno ljude oko sebe. Dobra vest je da su i pozitivni i negativni efekti privremeni, pa je pravilan raspored ključan jer može povećati produktivnost i za 15 odsto. U praksi, to znači da ukoliko imate radnika koji radi brzo ali mu je rezultat prosečan, treba da ga „uparite“ sa sporim ali kvalitetnijim kolegom, jer će obojica postati bolji.