IZMENE REŽIMA SAOBRAĆAJA U KOSOVKOJ I ULICI SVETOZARA ĆOROVIĆA ZBOG RADOVA TOPLANE

IZMENE REŽIMA SAOBRAĆAJA U KOSOVKOJ I ULICI SVETOZARA ĆOROVIĆA ZBOG RADOVA TOPLANE

 Javno komunalno preduzeće „Novosadska toplana“ u utorak, 14. avgusta 2018. godine, počinje sa radovima na izgradnji vrelovodnog priključka za objekat na uglu ulica Stevana Dejana i Svetozara Ćorovića. Zbog ovih radova, određuje Čitaj više »

NAPRAVIO DRON KOJI SPREČAVA DAVlJENjE DECE (video)

NAPRAVIO DRON KOJI SPREČAVA DAVlJENjE DECE (video)

Amerikanac Li Kambar iz Feniksa je izumeo plutajući dron koji će sprečiti davljenje dece u vodi. Ideju je dobio gledajući video statistiku vatrogasaca u Feniksu u kojoj je navedeno da je ove Čitaj više »

EVROVIZIJA 2019. MOŽDA I NE BUDE U IZRAELU

EVROVIZIJA 2019. MOŽDA I NE BUDE U IZRAELU

Glavni grad Austrije – Beč mogao bi iduće godine ponovo da bude domaćin Pesme Evrovizije, iako je Izrael odneo pobedu na ovogodišnjem takmičenju, spekulišu austrijski mediji. Odmah nakon pobede pevačice Nete čula Čitaj više »

NAPRAVLjEN NAJDUŽI HOT DOG NA SVETU (video)

NAPRAVLjEN NAJDUŽI HOT DOG NA SVETU (video)

Meksiko je ušao u Ginisovu knjigu rekorda jer su tamošnji kuvari napravili najduži hot-dog na svetu, 1.417 metara poznatog sendviča s kobasicom. Ta zemlja je oborila prethodni rekord koji je držao Japan Čitaj više »

ŠTA NAS SVE ČEKA NA FESTIVALU ULIČNIH SVIRAČA

ŠTA NAS SVE ČEKA NA FESTIVALU ULIČNIH SVIRAČA

Francuski bend The Wackids, koji svira hard rok na dečijim instrumentima, biće jedan od hedlajnera ovogodišnjeg Festivala uličnih svirača – Gradić festa, koji će biti održan od 30. avgusta do 1. septembra Čitaj više »

 

POLITIČAR I GRAĐEVINAS KOJI IMA 120 ŽENA I 28 DETETA

Tambon Prasert, pedesetosmogodišnji političar sa Tajlanda, šef jedne lokalne samouprave uspeo je da oženi čak 120 žena i dobije 28 dece. Sve ovo mu je pošlo za rukom i pored zabrane poligamije, dok su supruge znale jedna za drugu. Kada su mediji ptkrili ovu priču izašao je u javnost i sve priznao. Rekao je da su za ove brojke bile potrebne decenije predanog rada. Prvi put se oženio sa 17 godina i sa prvom suprugom dobio troje dece. Posle toga usledio je niz drugih. Većina su bile mlade žene, nijedna preko 20 godina, jer mu se ne sviđaju mi se starije zato što se mnogo svađaju. Radeći na građevini stekao je naviku da gde god da gradi kuću, usput pokupi i novu ženu, ali bez obzira na sve to kaže da ih sve voli, kao i one njega. Kazanova sa Tajlanda je takođe i veliki džentlmen pa je tako svaku novu ženu obaveštavao o prethodnim ženama pre braka. Samo 22 supruge žive blizu njegovog doma, dok su ostale rasute po celoj zemlji. Kaže da nijedna od njih nije imala problem sa njegovim načinom života. Takođe, briga o ogromnoj porodici nikada mu nije bila problem, pa je nekim suprugama gradio nove kuće pored toga što ih je izdržavao. Ono što se ne zna je  kakve će posledice za svoje neverovatno dostignuće snositi Tambon Prasert.