IZMENE REŽIMA SAOBRAĆAJA U KOSOVKOJ I ULICI SVETOZARA ĆOROVIĆA ZBOG RADOVA TOPLANE

IZMENE REŽIMA SAOBRAĆAJA U KOSOVKOJ I ULICI SVETOZARA ĆOROVIĆA ZBOG RADOVA TOPLANE

 Javno komunalno preduzeće „Novosadska toplana“ u utorak, 14. avgusta 2018. godine, počinje sa radovima na izgradnji vrelovodnog priključka za objekat na uglu ulica Stevana Dejana i Svetozara Ćorovića. Zbog ovih radova, određuje Čitaj više »

NAPRAVIO DRON KOJI SPREČAVA DAVlJENjE DECE (video)

NAPRAVIO DRON KOJI SPREČAVA DAVlJENjE DECE (video)

Amerikanac Li Kambar iz Feniksa je izumeo plutajući dron koji će sprečiti davljenje dece u vodi. Ideju je dobio gledajući video statistiku vatrogasaca u Feniksu u kojoj je navedeno da je ove Čitaj više »

EVROVIZIJA 2019. MOŽDA I NE BUDE U IZRAELU

EVROVIZIJA 2019. MOŽDA I NE BUDE U IZRAELU

Glavni grad Austrije – Beč mogao bi iduće godine ponovo da bude domaćin Pesme Evrovizije, iako je Izrael odneo pobedu na ovogodišnjem takmičenju, spekulišu austrijski mediji. Odmah nakon pobede pevačice Nete čula Čitaj više »

NAPRAVLjEN NAJDUŽI HOT DOG NA SVETU (video)

NAPRAVLjEN NAJDUŽI HOT DOG NA SVETU (video)

Meksiko je ušao u Ginisovu knjigu rekorda jer su tamošnji kuvari napravili najduži hot-dog na svetu, 1.417 metara poznatog sendviča s kobasicom. Ta zemlja je oborila prethodni rekord koji je držao Japan Čitaj više »

ŠTA NAS SVE ČEKA NA FESTIVALU ULIČNIH SVIRAČA

ŠTA NAS SVE ČEKA NA FESTIVALU ULIČNIH SVIRAČA

Francuski bend The Wackids, koji svira hard rok na dečijim instrumentima, biće jedan od hedlajnera ovogodišnjeg Festivala uličnih svirača – Gradić festa, koji će biti održan od 30. avgusta do 1. septembra Čitaj više »

 

GLASAJTE ZA NAJBOLjE REŠENjE ZA JAVNE POVRŠINE U GRADU

Ukoliko niste znali, glasanje za najbolja projektna rešenja za uređenje javnih prostora u mesnim zajednicama Južni Telep, Sremska Kamenica, Kovilj i Detelinara traje još četiri dana, tačnije do 24.septembra. Sva idejna rešenja, a ima ih 57, nalaze se na sajtu Fondacije „Novi Sad 2021“ gde možete dati svoj glas rešenju koje vam se najviše sviša.  Na taj način birate projekat kojem će biti dodeljena novčana nagrada. O tome odlučuje stručni žiri, koji daje konačnu odluku, ali uzeće u obzir i glasove publike pri odabiru pobedničkog rešenja. Svoju odluku javnosti će predstaviti 25. septembra.  Najbolji rad po izboru publike biće nagrađen sa 75.000 dinara, dok će najbolji po izboru žirija za svaki od javnih prostora dobiti 125.000 dinara. Fondacija „Novi Sad 2021“ raspisala je polovinom avgusta urbanističko-arhitektonski konkurs za uređenje malih javnih prostora pod nazivom „Nova mesta“, putem kojeg je svoje ideje i projekte do 15. septembra slala stručna javnost, odnosno arhitekte i urbanisti. Planirano je da do 2021. godine ovo bude realizovano i u ostalim mesnim zajednicama u Novom Sadu. Ukoliko želite da glasate učinite to tako što ćee kliknuti OVDE.