SREBRNI KOŠARKAŠI DANAS DOLEZE KUĆI

Fotografisanje kosarkasa Srbije pre pocetka turnira.
Berlin, 04.09.2015.
foto: Nebojsa Parausic

Kosarka, Srbija, Eurobasket 2015. Ekipa

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Djordjević zahvalio je igračima koji su uložili veliku želju, volju i rad tokom celog leta i čestitao im je na nastupu u porazu od Slovenije u finalu Evropskog prvenstva. „Ja moram da zahvalim svima koji su pomagali da ovo leto provedemo zajedno, ali, pre svega, igračima koji su bili fantastični. Od prvog do poslednjeg dana toliko srce, želje, volje i rada koje su uložili u sve ovo… Verujte mi, uopšte nije bilo lako. Bilo je mnogo stvari koje nam nisu išle na ruku, ali izabrali smo put da se ne skrivamo, da idemo uzdignuta čela i hrabro“, rekao je Djordjević za RTS posle finala. On je dodao da je plejmejker Stefan Jović želeo da igra finale i da je primio blokadu na početku utakmice. Djordjević je čestitao Sloveniji i naveo da su pokazali sjajnu igru tokom celog šampionata. „Nijednu utakmicu nisu izgubili, imaju sjajnog lidera, Dragića, koji je obojio ovo prvenstvo, mali Dončić sigurno ide njegovim stopama i Prepelič koji je ovu utakmicu odigrao fenomenalno“, rekao je Djordjević.

 Kapiten srpskih košarkaša Milan Mačvan izjavio je da je njegova reprezentacija najbolja u Evropi, vidno ljut zbog sudjenja u finalu protiv Slovenije. „Drugi put u Istanbulu nam se dešava da imamo ovakav tretman. Nemoguće je da se sviraju četiri faula za tri poena, dve tehničke… Čist faul u napadu nad Vasi Miciću koji je sviran kao tehnička“, kazao je Mačvan. On je čestitao Sloveniji na „prvoj medalji u istoriji, i to zlatnoj“. Posebnu zahvalnost imao je za srpske navijače koji su u velikom broju bodrili ekipu u Istanbulu.

Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović izabran je u idealnu postavu Evropskog prvenstva. Pored njega, u idealnoj postavi su još Luka Dončić, Goran Dragić, Aleksej Šved i Pau Gasol. Najkorisniji igrač kontinentalnog šampionata je Goran Dragić.

Srpskim košarkašima će večeras u 19.00 biti upriličen doček na platou ispred Starog dvora u Beogradu.