IZMENE REŽIMA SAOBRAĆAJA U KOSOVKOJ I ULICI SVETOZARA ĆOROVIĆA ZBOG RADOVA TOPLANE

IZMENE REŽIMA SAOBRAĆAJA U KOSOVKOJ I ULICI SVETOZARA ĆOROVIĆA ZBOG RADOVA TOPLANE

 Javno komunalno preduzeće „Novosadska toplana“ u utorak, 14. avgusta 2018. godine, počinje sa radovima na izgradnji vrelovodnog priključka za objekat na uglu ulica Stevana Dejana i Svetozara Ćorovića. Zbog ovih radova, određuje Čitaj više »

NAPRAVIO DRON KOJI SPREČAVA DAVlJENjE DECE (video)

NAPRAVIO DRON KOJI SPREČAVA DAVlJENjE DECE (video)

Amerikanac Li Kambar iz Feniksa je izumeo plutajući dron koji će sprečiti davljenje dece u vodi. Ideju je dobio gledajući video statistiku vatrogasaca u Feniksu u kojoj je navedeno da je ove Čitaj više »

EVROVIZIJA 2019. MOŽDA I NE BUDE U IZRAELU

EVROVIZIJA 2019. MOŽDA I NE BUDE U IZRAELU

Glavni grad Austrije – Beč mogao bi iduće godine ponovo da bude domaćin Pesme Evrovizije, iako je Izrael odneo pobedu na ovogodišnjem takmičenju, spekulišu austrijski mediji. Odmah nakon pobede pevačice Nete čula Čitaj više »

NAPRAVLjEN NAJDUŽI HOT DOG NA SVETU (video)

NAPRAVLjEN NAJDUŽI HOT DOG NA SVETU (video)

Meksiko je ušao u Ginisovu knjigu rekorda jer su tamošnji kuvari napravili najduži hot-dog na svetu, 1.417 metara poznatog sendviča s kobasicom. Ta zemlja je oborila prethodni rekord koji je držao Japan Čitaj više »

ŠTA NAS SVE ČEKA NA FESTIVALU ULIČNIH SVIRAČA

ŠTA NAS SVE ČEKA NA FESTIVALU ULIČNIH SVIRAČA

Francuski bend The Wackids, koji svira hard rok na dečijim instrumentima, biće jedan od hedlajnera ovogodišnjeg Festivala uličnih svirača – Gradić festa, koji će biti održan od 30. avgusta do 1. septembra Čitaj više »

 

VELIKA IZLOŽBA POSVEĆENA PETRU LUBARDI

Veliki umetnik zaslužuje veliku izložbu a takva će biti otvorena večeras u 20 sati u Spomen zbirci Pavla Beljanskog. U pitanju je izložba posvećena obeležavanju 110 godina od rođenja Petra Lubarde.  Dela na izložbi  obuhvataju period od 1928. godine do 1971. godine, pri čemu je akcenat na međuratni period svakako predstavlja kolekcija Pavla Beljanskog – koji je sakupio devet vrhunskih dela Lubarde od 1928. do 1940. godine. Posleratni period bazira se na kolekciji iz legata Lubarde. Za deo postavke vezan za međuratni period ustupljena dela iz Muzeja Srpske pravoslavne crkve i iz Narodnog muzeja u Smederevskoj Palanci, dok su za posleratni period dela ustupljena iz kolekcije „Tarkett“, Muzeja Grada Beograda i umetničke zbirke kolekcije Srpske akademije nauka i umetnosti. Posetioci će imati priliku da pogledaju stare dokumente, isečke iz novina i druge stvari od kojih se neke po prvi put pojavljuju u javnosti. Izložba će biti otvorena do 5. novembra kada se seli u Beograd.